קריאת הודעה זו אולי שווה 100$ |מטוס

קריאת הודעה זו אולי שווה 100$ |מטוס

שלום לכולם, אתמול התקבלה החלטה דרמטית של האגודה לאספרנטו בישראל. מוצעות מילגות של כ-100 דולרים לצעירים, שירצו לסוע למסיבת הסילבסטר בגרמניה (שמאורגנת מדי שני על ידי האגודה מגרמניה) - שמתנהלת באספרנטו, באוירה קוסמופוליטית, ומקבצת כ-500 איש מכל העולם. אפשר לקבל פרטים דרך הפורום. מי שמעוניין, מוזמן לפנות. שלכם, ירוק עולהההה!!!

amri

New member
סילבסטר אספרנטו ../images/Emo160.gif באינטרנט

(בניגוד להודעה בכותרת הפורום!) הקישורים הן לסילבסטר הצעירים והן לסילבסטר גיל הביניים מופיעים בהודעה שלי מלפני שבוע ("לא רק חנוכה, גם סילבסטר באספרנטו") ושם יש את כל המידע. בפרט לגבי המחיר - דמי ההשתתפות בסילבסטר הצעירים לשבוע כולל ארוחות הם 100-160 אירו תלוי בגיל ובמועד ההרשמה, קישור ישיר לפרטי המחיר: http://www.esperanto.de/is/2002/index.html (ישראל נמצאת בקטגוריה C, הנחה של 40 אירו על המחיר בטבלה) דמי ההרשמה עולים ב-1.12 כך שכדאי למהר - ניתן כמובן להרשם באינטרנט. ישראלים המתכוונים להשתתף - בשנים קודמות היו אסתי, ערן, אלון אולי כמה מהם יבואו גם השנה (היי חברה, CHU VI VENAS???) וטלי כבר רשומה. אם יהיו קופצים ננסה לארגן נסיעה קבוצתית (KARAVANO). אז גם אם אתם לא ממש שוחים באספרנטו, זו הזדמנות מצוינת ללמוד.

סילווסטר סטלונה

הערה שולית (או אולי עקרונית?...): מדוע אתם קוראים למפגשים הבינלאומיים של דוברי שפת אספרנטו, שנערכים בכל שנה בגרמניה בימים האחרונים של דצמבר ובימים הראשונים של ינואר, בשם "מפגשי סילווסטר"? אפילו המארגנים המקומיים והמשתתפים לא קוראים להם בשם זה. הם נקראים "פסטיבל" או "כינוס" של "ראש השנה" (האזרחי, כמובן) ולא סילווסטר. אולי תתחילו לדייק בשמות? סילווסטר זה שם מעצבן(מעצבן לפחות אותי!) ומיותר, שמקורו בשמו של אפיפיור נוצרי. משום מה אימצו אותו ישראלים רבים עבור המסיבות שנערכות בארץ הקודש עם כניסת השנה האזרחית. אני מעדיף להגיד "מסיבת ראש השנה האזרחית" (למרות שאני אישית חוגג את ראש-השנה רק פעם אחת בשנה: בראש השנה! קצת מוזר, נכון?...)

amri

New member
מסיבת סוף השנה?../images/Emo139.gif../images/Emo113.gif

אולי האקדמיה (לעברית, כי יש גם אקדמיה של אספרנטו) תעדיף זאת על סילבסטר אך מה לעשות, ההודעות בפורום מיועדות לעמך ישראל החוגג את סוף השנה (ליתר דיוק את תחילתה) בראש השנה, ולמסיבות הנערכות בליל תחילת השנה האזרחית קורא סילבסטר. אכן המארגנים קוראים לארוע בשם "אי-סו" (IS), שפרושו באספרנטו "סמינר בינלאומי". כולם כמובן יודעים לאיזה סמינר הכוונה, כי IS יש רק אחד. גם זה לא בדיוק סמינר, כפי שהתרשמתם מן הסתם מקריאת התאורים של אלה שהיו שם. בקיצור זה שבוע פיצוץ, חבל"ז וכו´, שממנו חוזרים עם המוווון רשמים וחוויות, כתובות של חברים ואספרנטו משופרת (גם אם הגעתם אחרי שעור האספרנטו הראשון). אגב, לבני גיל הביניים (נגיד 30-50) יש את ה"אי-פו" (IF), הפסטיבל הבינלאומי, המקביל ל-IS בזמן ופחות או יותר גם בתוכן ובכיף, אם לשפוט לפי כעשר ה-IF/IS בהם השתתפתי. כתובתו באינטרנט: http://www.internacia-festivalo.de/ אז אחרי ה-
וה-
תתחילו לחשוב על ה-
וה-
!

זיו חן

New member
טוב שם משמן טוב (סילווסטר)

אינני רוצה להתפלמס עם אף אחד וגם לא להרגיז אף אחד, אבל העובדות הן עובדות. בימים טרופים אלה, התיירות היחידה כמעט שמגיעה למדינת ישראל היא של צליינים נוצרים. לולא נולד לפני כ-2008 (ככה) שנים בבית-לחם יהודה לידישע מאמע צנועה מבית דוד ששמה מרים תינוק מופלא שקיבל את השם ישוע, לא הייה חרב בית שני, לא הייתה גלות, ולא שיבת ציון (תהילים קכ"ו). על הסיפור הזה, נכתב בכל השפות בעלות כתב, יותר מפי 1000 מאשר על כל שאר הנושאים שנכתבו עליהם אי פעם. ודי לחכימא ברמיזא.

זיו חן

New member
Diofeka furzo, chu ne licas E-e?

Mi emas malkrokodili chi-foje kaj diri ke Eo por chiuj siaj seriozaj uzantoj/ghuantoj estas pli ol facile lernebla komunikilo lingva. Ghi, konfesite au ne, ja havas ion kio klaseblas sub la Zamenhofa "Interna Ideo" Por mi ghi estas la raumisma "identeco esperanta" kiu tute pace povas vivi apud kaj kune kun la hebrea lingva kaj kultura identecoj, sed ne nepre koincidas kun juda au israela identecoj, en la senco de automata jesdirado al la oficiala politiko de la diversaj demokrate elektitaj registaroj au chefministroj. Verdkore,Ziv.

מסיבה פצצות לגבות... ../images/Emo187.gif

יוסי אחי, אני מבין את מה שאתה כותב, אני אפילו מתעניין קצת בהיסטוריה שאתה מפרט שם אודות מוצאה של המילה "סילבסטר" אבל, עם כל הכבוד יש דברים שפשוט אי אפשר ולא צריך להלחם בהם. גם אני לא תמיד מסכים עם כל שפה וכל סלנג, אבל... מה לעשות, מדובר כאן במסיבת סילבסטר שהיא, איך אומרים "החברה"... "מסיבה פיצוץ משהו חבל"Z בבל"ז" תראה, אני הרבה פעמים שמעתי מאנשים שהם חזרו מ"מסיבת סילבסטר באמסטרדם משהו מטורף לחלוטין, אחי אל תשאל, פצצות לגבות פיצוצים לריסים" לעומת זאת אף פעם לא שמעתי על מישהו שבדיוק חזר "מפסטיבל השנה החדשה, משהו משהו". אני, שהייתי כבר יותר מפעם אחת שם... אני פשוט לא מיתמם, אני יודע שמדובר ב"מסיבת סילסטר סוף הדרך חבל"Z בבלל"ז" ויהיו כמה שאפילו יגידו...
שלכם, ירוק עולה לגרמניה...
)

אוייי חבל

כי אני רק עכשיו מתכוון להתחיל ללמוד ובטח אין טעם שאסע עכשיו.אבל אולי בשנה הבאה מישהו שיודע יכול לפרט כאן את סדר השבוע? מה עושים כל יום ?בכלל נשמע לי כייף כל האווירה הקוסמופוליטת הזו

Allon 8vD

New member
אם לשפוט לפי ה-IS ה-45

במשך היום יש סדנאות והרצאות, בערך שישה במקביל, כך שאפשר לבחור את המתאים לך ביותר לפי רמה ותחומי עניין. אני הלכתי למעט מאד סדנאות/הרצאות. רב הזמן שיחקתי (דרך מצויינת לשנן את הצבעים, וללמוד להגיד ?Mi venkis! ,Kies vico, וכו´), ובשאר הזמן דיברתי עם אנשים, ישבתי ב"ברלין" (הפאב) או בגופויו (בית התה), טיילתי לכפר והכנתי שטן-שלג. בערבים הקרינו סרטים עם כתוביות באספרנטו, ואני סופסוף ראיתי את Chicken Run) Kurantaj Kokinoj) בדיבוב לצרפתית. היו גם שני סיורים מרתקים: של חצי יום ברוטנבורג, ושל יום בברמן. ה-IS יהיה השנה ב-Trier (גבול לוקסנבורג), באכסניית נוער ממש קרובה לנהר Moselle (מוזל). לדעתי לא צריך שפה בכלל בשביל להנות משיא החורף במקום כזה...

אספרנטו קצר

האם ניתן להצטרף למסיבה ולהבטיח לא להוציא מילה מכיוון שאיני מדבר באספרנטו? כיצד חוגגים סילבסטר באספרנטו? האם המסיבות אכן מיוחדות והאם שווה לסיוע עד לגרמניה, וכן מדוע אין מסיבת אספרנטו בישראל, שתחסוך לכולנו עלויות על החתום אחד שלא הוזמן מעולם למסיבות

interDist

New member
מסיבה ארוך

אם אין לך בעיה עם זה שכולם מסביב ידברו אספרנטו- אחלה, אין בעיה! אתה מוזמן
המסיבה אכן מאוד-מאוד מיחדת (חבל
על הזמן) ובאמת כדאי לנסוע אפילו עד גרמניה! לגבי ישראל: מי יודע, אולי באחת השנים הבאות באמת נארגן משהו (למרות שאספרנטיסטים חוגגים את השנה החדשה באירופה ב-3 מקומות בו זמנית! כמעט אף אחד לא נשאר במקומות אחרים...) על החתום, אחד שמזמין למסיבות

פרטים

שלום מור. מדובר באירוע שיערך בעיר "טרייר" בגרמניה - ליד הגבול עם לוכסמבורג. תאריכים: 27.12 עד 1.3 (אפשר להשתתף גם בחלק) עלות: כרטיס טיסה (בערך 300$) האירוע עצמו (בערך 170$) תמיכה שיש סיכוי לקבל מהאגודה בארץ: ~100$ יש פרטים נוספים (אבל באספרנטו) באתר שעמרי מציין בהודעה שלו. אתה גם מוזמן לפנות עם פרטים נוספים שאתה רוצה. תציין איזה פרט חסר לך - ותקבל. חג שמח ויום ירוק, Sorrrras verdo

למעלה