קריאת עזרה למשפחה מיאפא

NorthernStar

New member
קריאת עזרה למשפחה מיאפא

ביום ראשון הקרוב צו פינוי למשפחה יפואית! בואו למנוע את הגירוש! בואו להשמיע קול של אכפתיות! משפחת סאבא, משפחה ערבית יפואית דלת אמצעים בת חמש נפשות, מצטופפת בדירת חדר וחצי ברחוב הלימון בשכונת עג'מי ביפו. הדירה הצנועה נבנתה בשנת 1972, כהרחבה לבית הישן של הורי אב המשפחה, אשר עדיין מתגוררים בסמוך. המשפחה קיבלה צו פינוי והריסה לביתה, כמו עוד עשרות רבות של ערבים-יפואים אשר קיבלו צווים דומים בשבועות האחרונים. מנהל מקרקעי ישראל טוען כי משפחת סאבא משתמשת באדמת המנהל "ללא רשותו והסכמתו." בעקבות כניסה מאסיבית של משקיעים וקבלנים המעוניינים לבנות ליהודים בעלי אמצעים ברחובות יפו הקרובים לים1, עולים מחירי הנדל"ן ומדרבנים את המנהל "לממש את בעלותו" על חלקות שמקורן בנכסי נפקדים מ- 1948. מול הבית של משפחת סאבא כבר נבנה קומפלקס יוקרתי. אלפי יפואים חיים כיום תחת איום של צווי פינוי והריסה. בני משפחת סאבא סובלים מלחץ מתמיד לעזוב את דירתם. כבר לפני חמש שנים נותקו מאספקת החשמל והמים הסדירים ונאלצו למצוא לעצמם פתרונות יצירתיים בעזרת המשפחה, שכנים, וגנראטור אחד. כעת הוצא צו פינוי והריסה לביתם שמועד ביצועו הוא יום ראשון הקרוב (11 במרץ). ביום ראשון משפחת סאבא, על ילדיהם הקטנים (בגילאים שנתיים עד שמונה), תמצא עצמה ברחוב או תיאלץ להצטופף עם עוד מספר בני משפחה בצפיפות בלתי נסבלת בבית הישן של הסבים והדודים. המעמד המשפטי של הבית הקטן, ההרחבה שנבנתה בחצר ב- 1972 לא לגמרי ברור. למשפחה לא היה כסף לשכור עורך דין. כעת מחפשים להם סיוע משפטי בהתנדבות. אבל המהלך המשפטי עלול להיות מאוחר וגם בעל תוצאות מפוקפקות - יותר מדי תקנות וחוקים פועלים כאן לטובת הרשויות שמשרתות אינטרסים רבי עוצמה וממון. למשפחה הערבית-יפואית יש חסרון כפול: הם ערבים והם עניים. בימים אלו מתארגנת קבוצה של אנשים שרוצים לתמוך במשפחות היפואיות שבתיהן עומדים בסכנת פינוי והריסה קרובה. בואו לתמוך ולעזור, יש הרבה דרכים להצטרף למאבק הדחוף הזה, שנפתח עכשיו. משפחת סאבא הזמינה אותנו לביתה ביום הפינוי כדי לנסות למנוע אותו. אנו רוצים להגיע לשם כמה שיותר אנשים, ערבים ויהודים, יפואים ותל אביבים ומערים אחרות, כדי להיות עם המשפחה ולהשמיע קול אזרחי חזק שעשוי למנוע את ביצוע צווי ההריסה והפינוי הרבים. אל מול האינטרסים רבי העוצמה של הקבלנים וחברות הנדל"ן, אל מול המדיניות הגזענית והאטומה של מנהל מקרקעי ישראל והאדישות של עיריית ת"א - יפו בואו נשמיע קול של סולידאריות, של אכפתיות, ושל שותפות אזרחית. להגעה ביום הפינוי התקשרו לאורן 052-3767272 למחשבות והצעות התקשרו לאדר 052-5444866 אנא הפיצו את המידע הזה כמה שיותר כדי ליצור לחץ ציבורי.

EverMan

New member
אז שמדובר במנתנחלים

שיושבים על אדמות לא שלהם, "לגרש אותם ומייד", אבל שמדובר בערבים, שעוברים על החוק וגרים בבית לא חוקי, בשטח לא שלהם - אז להשאירם ? איזו צביעות. עם כל הכבוד, זה שהם דלי אמצעים, ובמקרה גם ערבים, לא עושה אותם חסינים לחוק ולחובה.

NorthernStar

New member
לא רק שזוהי אדמתם מדורי דורות

אלא קח בחשבון שאת מרבית תושבי יאפא גירשו באכזריות ב1948 (תוך טבח נוראי על הפליטים), גזלו את אדמותיהם ובתיהם, והיום מנסים לגרש את הנותרים מבתיהם כי הנדל"ן יקר ו"יזמים" למיניהם מעוניינים לבנות פרוייקטים ליהודים-אשכנזים עשירים. אין בכלל מקום להשוואה בין הפלסטינים ביאפא לבין מתנחלים, שהם לא יותר מחבורת גנבים (בחסות המדינה כמובן).

EverMan

New member
פעם אחרונה שבדקתי...

היו ביפו קהילות יהודיות, ואפילו הרבה לפני שהערבים בכלל התקיימו. המשפחה המדוברת, לא חיה שם מדורי דורות, אלא הקימה "נספח" לבית בשנים האחרונות. אם היה מדובר ביהודי - איש לא היה פוצה פה. בגלל שמדובר בערבי, אז ישר קופצים. וזו גזענות לא פחות. הפוכה אומנם, אבל גזענות. גנב הוא גנב הוא גנב.

NorthernStar

New member
ושוב, הם בעלי האדמות

הם תושבי יאפא מדורי דורות. אין קשר ליהודים ביאפא, אגב. הקהילה היהודית הראשונה בעיר היא של יהודים-ערבים, לידיעתך, בסוף המאה ה18. הפלישה של האשכנזים העשירים לתוך העיר הפלסטינית הנפלאה הזאת והניסיון לכפות את שינוי צביונה היא הפשע האמיתי, וזאת כמובן לאחר פשעי הנכבה. לא נשכח גם שלאחר הנכבה והגירוש הנוראי, ביאפא היה שיעור מעשי האונס של נערות פלסטיניות בידי חיילים ציוניים - הגבוה ביותר. אז מי הגנב כאן?

EverMan

New member
היה מה שהיה.

וכיום ,נרצה או לא נרצה (ונראה.) העיר היא עיר במדינה יהודית, ובמקרה העיר השניה בגודלה ... ו"הבירה החילונית" שלנו ... ופעם אחרונה שבדקתי, הם לא הבעלים של האדמות, אחרת לא היו הורסים להם את הבית.

NorthernStar

New member
נאמר שם בפירוש שזהו ביתם

וידוע שהרשויות הציוניות נמנעות ככל האפשר מלהעניק היתרי בניה ללא יהודים. וביאפא על אחת כמה וכמה, על מנת לדחוק את בני העיר החוצה, למען המקסימיליזציה של הרווח מהנדל"ן היקר. הרס הבתים ביאפא הוא בדיוק כמו הרס הכפרים הבלתי מוכרים בנקאב, משום שהמדינה הציונית מנסה להצר את צעדיהם של אזרחיה הלא יהודים מתוך מטרה ליצור טרנספר "שקט". ואי אפשר לומר "היה מה שהיה". מדינת ישראל מעולם לא שילמה פיצויים לאנשים שגירשה מביתם, למשפחות החללים. מדינת ישראל פועלת בניגוד לחוק הבינלאומי ולהחלטות או"ם בדבר שיבת הפליטים. מדינת ישראל עושה הכול כדי לטייח ולטאטא את פשעיה אל מתחת לשטיח במקום להודות בעוול. מצד שני, מדינת ישראל תובעת מאחרים להודות בעוול שנעשה כלפי אנשים שמעולם לא היו אזרחיה. היא אפילו תובעת פיצויים בשמם. אין חוצפה ויומרה גדולה מזאת!

NorthernStar

New member
וכתבת וידאו בנושא

בלינק הבא. "גורלן של משפחות ערביות עניות החיות ביפו נחרץ בעקבות לחצי נדל"ן שמופעלים עליהן", מוחים פעילי שכונות. "ערביי יפו רוצים 'לנקות' אותה מיהודים", טוענים שכניהם. ובעירייה מסבירים: "מי שנשאר בעיר נהנה מאיכות חיים גבוהה - וגם מי שבוחר לעזוב תמורת כסף מרוויח". פסטיבל דו-קיום ביפו? רק לבעלי אמצעים

EverMan

New member
פעם אחרונה שאני בדקתי

בכל עיר אחרת בארץ, בנייה של פרויקט נדל"ן יקרים, באזורים שרובם "עניים", הם דבר "טוב". הם מעלים את הרמה הממוצעת באזור, משפרים את האינטגרציה בין שכבות גבוהות לנמוכות, ומשפרים את התדמית והערך של המקום. אלמלא היה מדובר ביפו, אלא ברעננה נגיד, לא היית מדברת כלל. המדינה הציונית, לא תתיר בניה לא חוקית, ובדיוק כמו שהיא מפנה מאחזים (או לפחות מנסה) של מתנחלים, כך היא גם מפנה מאחזים של אנשים לא יהודים. אין פה איפה ואיפה. מדינת ישראל מעולם לא שילמה פיצויים לאנשים שהיא גירשה מביתם. והיא גם לא קיבלה פיצויים על ההתקף שהיא ספגה ע"י מרבית מאותם אנשים ב48 ובמאורעות שקדמו להם. מה שהיה, היה. נכון להיום, הם חיים תחת ריבונותה של מדינת ישראל, וכפופים לחוקיה. בדיוק כמו שאני לא יכול להקים ליד הבית שלי יחידת דיור נוספת לעצמי כי בא לי - כי זה לא חוקי, ותהיה זו זכותה של העירה להרוס את המבנה - כך אותו דבר בדיוק גם בקשר לערבים. את גזענית לא פחות מליברמן בנושא הזה. רק שהגזענות שלך היא אנטי-יהודית, ולא אנטי-ערבית. את רק מחפשת איך "הציוני הסורר יוצא הרע". טוב שאת לא מסובבת רעשנים כל פעם שאת אומרת "ציוני". בדיוק כמו שבכל פרויקט אחר במדינה היו מעיפים מתנחלים לא חוקיים שבנו בניה לא חוקית ומונעת מפרויקט חוקי לקום - כך גם פה. שהעירייה עוברת על פרוספקט להקים נגיד קניון חדש בתחומה, והיא באה לשלב המעשי ורואה שמישהו הקים על דעת עצמו מבנה שם - יש לה כל זכות להגיד "השטח לא שלך. אנחנו צריכים להקים את הפרויקט." ושוב, אני חוזר ואומר, הסיבה היחידה שזה מזיז לך, זה משום שזה ביפו. אני לא רואה אותך מגינה על הבניה הבלתי חוקית בת"א. ובטח שלא על המתנחלים.

EverMan

New member
ולצורך העניין, מהכתבה שאת פרסמת

""בשמונה השנים האחרונות עיריית תל-אביב השקיעה כ-600 מיליון שקל בפיתוח יפו", מנסה גלעד פלד, מנכ"ל המישלמה ליפו האחראית לפיתוח העיר, לעשות סדר. "התוצאה היא שיפו נראית היום הרבה יותר טוב, וכוחות השוק עושים את שלהם. זוהי תופעה שאיננה בשליטתנו אך אנו מודעים לקשיים שהיא יוצרת עבור חלק מהתושבים. מאידך, אי-אפשר להתעלם מהעובדה שתושבי יפו נהנים ממנה. אלו שבוחרים להישאר זוכים בסביבה טובה יותר ובאיכות חיים גבוהה יותר, ואלו שבוחרים לעזוב בתמורה לכסף שמוצע להם מרוויחים גם הם". פלד מתקומם נגד הטענות לפיהן העירייה מצלמת חריגות בנייה רק באזור יפו, ומכריז כי "במקום להפריח סיסמאות, אני מזמין את התושבים להמשיך בדיאלוג כדי למצוא פיתרון אמיתי לחריגות הבנייה". בתגובה נמסר ממינהל מקרקעי ישראל כי "אין כל ממש בטענות משפחת סבא באשר לסיבת ביצוע הפינוי. מדובר על ביצוע פסק דין לפינוי משנת 2004, ובית משפט קבע כי על הפולשים לסלק ידם מהנכס. המינהל עוסק בעבודתו היומיומית בטיפול בתופעת הפלישות בכל רחבי הארץ ללא אבחנה בין דת גזע ומין, וממלא בכך את תפקידו כשומר על קרקעות הלאום כמתחייב בחוק". "

NorthernStar

New member
כל פושע יכול למצוא צידוקים ועילות

אבל התירוצים שלהם הם לעג לרש, לא יותר. כל בר דעת מזהה מיד מהם האינטרסים העומדים מאחוריהם.

NorthernStar

New member
"טוב" למי?

אני ממליצה לך לצפות בכתבת הוידאו. הדברים נאמרים שם באופן הברור ביותר. ההשקעה ביאפא היא לא למען תושביה המקוריים, ולא לשם פיתוח שירותים המיועדים להם. ההשקעה היא למען מכירת הנדל"ן למרבה במחיר, כלומר האשכנזים מתל אביב. עבודות ה"פיתוח" מעלים את ערך הקרקע באופן כזה שתושביה העניים של יאפא לא יכולים להרשות לעצמם לגור בעירם שלהם, והם נדחקים החוצה מבתיהם אל השוליים הסוציו אקונומיים של החברה במדינה הציונית. אתה יכול ללכת לעיריה ולהשיג אישורי בניה. אך טחו עיניך מלראות שלו היית לא-יהודי, המדינה הייתה עושה הכול כדי שלא תקבל אישורים כאלה. מדוע לדעתך לא נבנה אף ישוב ערבי מאז קום המדינה, אך אינספור ישובים יהודיים נבנו, לרוב על אדמות מופקעות (90% הפקעה, דרך אגב) מכפרים פלסטינים? טול קורה מבין עיניך, תראה היכן אתה חי! מדינת ישראל מעולם לא שילמה פיצויים ללא יהודים שהיא גירשה מבתיהם, אך דרשה פיצויים עבור אנשים שמעולם לא היו אזרחיה. ושוב אני שואלת: מיהו הגנב כאן?

EverMan

New member
יקירה, באמת שנדמה שאת מוסתת.

אף השקעה של קבל"ן פרטי (שאין לו אינטרס), היא לא עבור תושביה "המקוריים" של אף עיר. בטח לא של יפו. הם עושים את זה בשביל עצמם, אבל זה מעלה את רמת החיים במקום. ואם אחד מתושבי יפו ירצה, גם הוא יוכל לקנות שם דירה או כל דבר אחר. הרי, אם לא היו בונים שם בניינים חדשים ומפוארים, היית אומרת שהמדינה מזניחה את המקום, ובונה רק בת"א והסביבה. ואם היו עושים אותו דבר בנתיבות, ומקימים בניין מפואר שמעלה את ערך המקום, האם היית מזנקת ? לא כ"כ. הגזענות שאת כ"כ מחפשת מצד ה"משטר הציוני" (שזה בעצם הגזענות ההפוכה שלך), מחפשת מטרה באופן תמידי. אני אישית כן חושב שצריך לתת לערבים אישורי בניה, ועל זה אף אשמח להלחם. על כך שיכריזו על עוד כפרים בתור ערים, ויתנו אישורים להרחבות של ישובים קיימים כמו רהט וסחנין. וכמו שציינתי בהודעה הקודמת שלי, ישראל לא דרשה ולא קיבלה פיצויים ממי שתקף אותה ב48 ו67. בסופו של יום, מדובר בגנבים, ואנשים שהתנחלו בקרקע לא שלהם. ואם אני הייתי מקים, גם מסיבות של חוסר כסף, הרחבה לדירה שלי, ועוד 30 שנה היה מגיע בעל השטח , את לא היית מגינה עליי. אז למה את גזענית כלפיי ? למה עליי את לא מגינה ? אולי כי הם לא צודקים. ואת כ"כ פרו-ערבית ואנטי-ציונית, שאת כבר מאבדת את החיבור לעובדות ?

NorthernStar

New member
יקירי, נדמה לי שאתה מוסת

וגם לא מכיר את העובדות (או אולי לא רוצה להכיר). לו היו מנסים לגרש אותך מעל אדמתך מזה דורות בתואנות של "פיתוח" היית מרגיש אחרת. אך כיוון שמדובר בערבים, גירוש וטרנספר מקובלים עליכם, אנשי הימין. לזה קוראים הוספת חטא על פשע, פשעי המלחמה שבוצעו על ידי הציונים בנכבה. אני מציעה שתקרא קצת על ההפגזות על יאפא, גם כאשר עשרות אלפי פליטים נדחקו אל הנמל בניסיון נואש למצוא סירות. הציונים המשיכו להמטיר עליהם מוות, על נשים, תינוקות וקשישים. נמל יפו נמלא בגופות אדם. נו, אתה גאה עכשיו?

EverMan

New member
רק בעולם מינוחים שלך

אדם ממפלגת העבודה הוא אדם ימני. אני לא רואה אף אחד מחזיר במצרים סוריה ועירק את הבתים ליהודים. בטח ובטח שהמדינה לא דרשה פיצויים מהכנופיות שתקפו יהודיים טרם ובזמן הקמת המדינה. כל קשר, בין ההיסטוריה העתיקה והלא רלוונטית של יפו, למצב הנתון היום, בו עבריינים, ואני חוזר עבריינים, שתפסו שטח שלא שלהם, ומגורשים ממנו בתוענה חוקית לגמרי, מקרי ביותר.

NorthernStar

New member
מפלגת העבודה היא מפלגה ימנית

הלא מדובר במפא"י הישנה והלא טובה תחת שם אחר, מחוללי הנכבה, מנהיגי הציונות והאחראים לכל הרעות החולות בפלסטין עד שהוחלפו ב1977 על ידי התאומים הז'בוטינסקאים שלהם. והחתימה שלך היא ימנית פרופר וכך גם הכחשת הנכבה שלך. ברור שלא קראת את הכתבה המקורית (אחרת היית יודע במה דברים אמורים). או בקיצור, אם לצטט את סמי שלום שטרית "ציונומט".

NorthernStar

New member
והנה השיר המדובר

סמי שלום שטרית דיבור עם ציונומט אמריקאי היהודי שכאן הפך מזמן ציונומטי, עם לקסיקון דע מה תשיב לעוכר ישראל צרוב בילט-אין בראש, והוא עין צופיה ויד בִּשלוף יום וליל, הו שומר מה מילל... ואפשר להפעילו במלות מפתח, תגידו למשל הפליטים והוא במהירות הגוּגל יורה מיד: הם קמו לחסל אותנו / מנהיגיהם אמרו להם לברוח / להם עשרים ושתיים מדינות ולנו רק אחת / ומה הם יודעים על פליטים? / כולנו פליטים / שישה מיליון הלכו / ליהודי אין לאן ללכת / ... והוא באמריקה כבר דור חמישי מתוכם שני דורות ציונומטי גאה, מצביע לבוש ולטרמינטור ציר הרשע לחסל את הטרור לסלק את המהגרים אסטה לה-ויסטה בייבי. אני מציע מדינת כל אזרחיה והציונומטי פולט רוב ערבי / חיסול מדינת ישראל / שואה / שישה מליון הלכו / רק יהודי-שונא-עצמו מסוגל... / סכנה / אוייב /... תרגע, אני מנסה דיבור, דווקא התכוונתי אמריקה. אה, אמריקה, הוא מחייך ועובר לדיבור עצמי, זה כבר סיפור אחר, כאן הרציונל הדמוקרטי שולט, חופש לכולם. והאינדיאנים? אני מנסה דיון. יש להם שמורות, מה רע? הוא קורץ. והשחורים? אני מהסס. מי שרוצה מצליח, הוא שולף, עובדה פאוול, רייס, אופרה, תומס... טוב טוב, אני מתאפק, ומה עם כל השאר? השאר, הוא מרים קול ולפתע הופך שוב אוטומט, מקומי, שילכו ללמוד / שיפסיקו לירות זה בזה / וכל הראפ שמאפ הזה / הטינופת השחורה שעשו בשפה / שילכו לעבוד / שיפסיקו לעשות ילדים / הסבא-רבה שלי בא לפה עם דולר בכיס ולא ביקש דבר מאיש / שיפסיקו להתבכיין / מספיק עם העבדות והקיפוח וכל הבולשיט הזה / ... די גם לי. פניתי ממנו בבחילתי, והוא עוד קורא אחרי במאמץ לא אוטומטי אחרון, תגיד לי משהו הומניסט שכמותך, למה היהודים לא יורים באיש, הא? תראה לי איפה יהודי מסתובב עם כל-כך הרבה שנאה וכל-כך הרבה נשק... (מתוך המחזור: "היהודי שכאן", קליפורניה, סתיו 2005)

EverMan

New member
וגם מפא"י הישנה והטובה

היא לא מפלגת ימנית. כמובן, שתמיד הכל יחסי. אבל עדיין. ה"נכבה" שלך, היא השחרור שלי. הקמת המדינה שלי. מנהיגי הציונות בהחלט. ואני ציוני גאה מאוד. אני חי במדינה הזו, שמח מאוד שהיא קיימת. ושמח מאוד שהיא יהודית. וציונית. ודמוקרטית. ורק עוד תיקון אחרון - לכל הרעות החולות ב*ישראל*. לא "פלסטין". לא הייתה מעולם מדינה בשם "פלשתין". נ.ב, החתימה שלי, היא במקרה 'קדיש', ויהודי (ולא ציוני) לחבר שלי שנהרג במלחמת לבנון האחרונה. בשביל להגן עליך ועל שכמותך מפני אויב ערבי נוסף שקם עלינו להשמידנו.

למעלה