"קריאת שפתיים"

"קריאת שפתיים"

אני יודע שאצל רוב המבקרים כאן המיומנות הזו חיונית ואצלי בסך-הכל היא יכולה לעזור מאוד; תהיתי איך פיתחתם את המיומנות הזו.. איך "למדתם" לקרוא שפתיים של אנשים בעת דיבורם?

LordNor

New member
קריאת שפתיים..

התחלתי זאת בגיל 5-6, (לאחר שניסו לגרום לי לשכוח את השפת סמנים) בעזרת ההורים.

royik

New member
כבר מהילדות

גילו את החרשות שלי בגיל שנה וחצי. עוד לפני, סיפרו לי שהייתי "קורא שפתיים" - אם היו מסתירים את הפנים הייתי בוכה. כנראה שזאת הייתה הדרך שלי "לשמוע" את האנשים. אפשר להגיד שזה בא באופן טבעי, גם אנשים שומעים למעשה "קוראים" שפתיים בדרך בלתי מודעת (אישה עם משקפיים אמרה לי למשל שאם היא מורידה את המשקפיים היא שמה לב שהיא מבינה פחות את האנשים). כשהייתי במיח"א (גן ילדים לחרשים) הייתי בטיפול אצל קלינאית תקשורת ולמדתי את הנושא באופן מסודר יותר (לא קריאת שפתיים בפרט, אלא יותר דיבור והבנה).

Catty

New member
באופן טבעי

כמו שילדים נולדים עם אוזניים ולומדים לאט לאט באופן טבעי לגמרי להבין דברים ולקלוט דרך השמיעה, אני דרך קריאת שפתיים, בטבעיות רבה.

Dawson girl

New member
גם אני ../images/Emo140.gif

ילדים חירשים וגם לק´´ש לומדים את זה מהר מאוד, כי זה דבר חשוב על מנת להבין מה הסביבה אומרת. אני לא יודעת שפת סימנים אבל כבר שהייתי תינוקת לימדו את אמא שלי, שלימדה אותי לדבר, שזה חשוב שאני אראה את השפתיים שלה. וזה עדיין חשוב- כל מי שמכיר אותי יודע שהכי טוב לדבר אליי כשאני רואה את הפה שלו. אני שומעת אמנם גם אם מדברים אליי מאחורי הגב (זו לא טעות כתיב- אני מתכוונת שמדברים אתי אבל מאחוריי), וברוב המקרים מבינה. אבל תמיד עדיף שאני אראה את השפתיים של מי שמדבר. חוצמזה- גם שומעים מפתחים את המיומנות הזו- למרות שהם שומעים- הם משלבים את השמיעה ואת קריאת השפתיים וככה הכי טוב. גם אני עושה את זה. בייי וחג שמח!!!

המרחפת

New member
קלינאית התקשורת לימדה אותי...

אותה קלינאית שלימדה אותי לדבר, מלמדת תוך כדי גם קריאת שפתיים. היא מלמדת כיצד לבטא את ההברה ומכריחה אותך להסתכל עליה. בזמן שאתה מסתכל, אתה לומד כיצד נראית ההברה.

Catty

New member
אותי לדבר לימדה אימא

שהשקיעה בי כל כך. ולקרוא שפתיים למדתי לבד...

"להבין בשפתיים"../images/Emo25.gif

שלום לחברים היקרים! אנחנו מדברים על קריאת שפתיים. זה באמת הדבר הכי חשוב לנו גם לישמוע וגם לקרוא בשפתיים. אבל יש בעיה שגם קשה לנו לראות את השפתיים זה ביום חשוך שאין אור. גם אני קורא שפתיים ואני לא מרכיב מכשירי שמיעה זה בגלל שאני שומע קצת יותר וגם קורא את השפתיים נתיראה בעוד נושא אחר בתודה חגי יוסף

למעלה