קריאת תווים

SmellyOne

New member
קריאת תווים

מישהו יכול להסביר לי בכלליות איך לקרוא תווים בפסנתר? אני לא מתכוונת שיסבירו לי את המיקום של כל תו, כי את זה אני יודעת אני מתכוונת על המבנה, אני למדתי אורגנית ואני למדתי רק אקורדים ותווים כך שהיו סימוני תווים רק ליד ימין ויד שמאל רק השמיעה אקורדים.. קיבלתי תווים של קווין (כן.. שוב קווין :) ואני ממש רוצה לדעת מה לעזאזל כתוב שם !! :) אם אפשר.. אז להתמקד בתפקיד יד שמאל, כי יד ימין אני פחות או יותר יודעת תודה מראש!

Mr Peiser

New member
או קיי

בדרך כלל, יד שמאל מבצעת את מפתח פה. מפתח פה נוצר כדי לאפשר זיהוי טוב יותר של התווים היותר נמוכים. בעיקרון התווים במפתח פה גבוהים בשני דרגות מהתווים במפתח פה. כלומר: רה בסולם השני במפתח סול יהיה פה בסולם הראשון במפתח פה... מובן בערך..?

SmellyOne

New member
ממש בערך :\

רגע אז במפתח הסול התווים הם בסדר: דו רה מי פה סול לה סי ובמפתח פה- פה סול לה סי דו רה מי או שממש פספסתי את הנקודה? :\

Mr Peiser

New member
זה יעזור

הנה מין תרשים שהכנתי..סליחה על הציור החובבני (מאוד!!)

jazziza

New member
מפתח פה

היישום של שתי דרגות: מפתח פה מפתח סול דו מי רה פה מי סול פה לה סול סי לה דו סי רה וכמובן שכשיש דיאז או במול אותו יחס למשל למשל: מפתח פה מפתח סול דו# מי# מיb סולb איני פסנתרנית אך אני "משחקת קצת" עם האורגנית שלי(אוי אני שונאת את המילה הזו..). אם לא הבנת תגיד, ננסה שוב. אם הבנת יש אתר שמסביר תאוריה בפירוט רב באנגלית, יש בו תוכנה שימושית מאוד שניתן להוריד ובה אפשר לתרגל זאת, אתה תתרגל מקבלים ציון וככה מתקדמים.

למעלה