קריטריונים לניהול של עד 5 תיקי ני"ע ללא רשיון

עופר147

New member
קריטריונים לניהול של עד 5 תיקי ני"ע ללא רשיון

שלום, על פי מיטב ההבנתי, ולאחר שקראתי את הוראות החוק הבנתי שבתנאים מסויימים אוכל לנהל עד 5 תיקי ני"ע ללקוחות גם ללא רשיון ניהול תיקים. אני פועל שנים רבות בשוק ההון באופן עצמאי-אישי, ונמצא כרגע בלימודים לקראת קבלת רשיון ניהול תיקים. בתקופת הביניים ביקשו ממני 2 חברים ו-2 בני משפחה לנהל את תיק הני"ע שלהם ולפיכך חשוב לי לדעת: 1. האם אותן המגבלות החלות על מנהלי תיקים בעלי רשיון, חלות גם על מנהל של עד 5 תיקים, שאינו בעל רשיון? לדוגמא: האם חל איסור על ניהול תיק אישי אם במקביל אני מנהל ל-2-3 חברים/בני משפחה את תיקם האישי? אילו עוד מגבלות קיימות? 2. האם יש מגבלות לגודל התיק הבודד שאוכל לנהל מתוך החמישה המותרים? 3. היכן ניתן למצוא סט טפסים סטנדרטי המייפה את כוחי לנהל את אותם 3-4 תיקים? ( או שלכל בנק/ חבר בורסה יש טופס סטנדרטי משלו?) אני רוצה להיות בטוח ב-100% שאני עומד בכל הוראות החוק לפני נקיטת פעולה בכיוון זה לתשובתכם ועצותיכם אודה עופר

noam4u

New member
תשובה

שלום בעיקרון מותר לנהל עד 5 לקוחות ללא רישיון. עם זאת, כדי לקבל תשובה מדוייקת עליך לפנות לייעוץ משפטי מקצועי. אין מגבלה לגודל התיק, לצורך העניין אתה יכול לנהל 5 תיקים של מיליארד כל אחד. עם זאת, עליך לעמוד בכל מיני תנאים של בעל רישיון כמו איסור העדפה, ניגוד עניינים, חובת זהירות וכו'. מקווה שעזרתי

למעלה