לערער מאוד כדאי. אין סיכוי לנזק מהערעור
אני לא חושבת שעורך דין רלוונטי בערעור.
אבל מכתבים רפואיים בנוגע לבעיות הנלוות להשמנה בהחלט רלוונטיים.
אפשר להמציא מכתבים רפואיים מקצועיים בכל הנושאים שהעלית.
עם זאת, עלייך לדעת שכולסטרול גבוה, כבד שומני, טרום סכרת ובעיות רפואיות משפחתיות הנובעות מהשמנה - אינם נמצאים בקריטריונים המחייבים את קופ"ח כללית לתת לך אישור לניתוח ב-BMI37. כלומר נכונה טענתם שאינך עומדת בקריטריונים.
יתכן שבקופת חולים מכבי היו נותנים יותר משקל לצירוף הבעיות הגבוליות שלך, ופחות משקל לקריטריונים היבשים - שבהם את לא עומדת. אבל בקופ"ח כללית אין ספק שלא יעשו זאת. אולי בערעור ועם מלחמה יש לך סיכוי.
בערעור תוסיפי מכתב משלך, שמדגיש את כוונתך הנחושה לעלות במשקל כדי להיות זכאית לניתוח, כך שחבל לגרום לך לנזק בריאותי בגלל כמה קריטריונים יבשים, כאשר ה-BMI מאוד גבוה ומאוד בעייתי להוריד משקל כזה באמצעות אורח חיים בלבד.
שמעתי אנשים שאמרו שזה עזר להם (לא בטוח בקופ"ח כללית).
הנושא שכדאי לך לשים עליו את רוב המשקל הוא נושא בעיות השינה. כדאי מאוד להיבדק במעבדת שינה, ולשכנע רופא מקצועי לתת לך מכתב המעיד על דום נשימה בשינה.
דום נשימה בשינה זה מחלה נלווית להשמנת יתר, ולפי הקריטריונים את זכאית לניתוח ב-BMI37 עם מחלה זו.
כך שלא מספיק אמירה כללית על בעיות בשינה. צריך להוכיח דום נשימה בשינה ע"י מכתב רפואי. תדחפי ככל יכולתך את הנושא הזה (רצוי בעזרת ויטמין P...).
בנוסף, לשקילה החוזרת בוועדה תגיעי עם בגדים "כבדים", ולאחר שתיית 1.5 ליטר מים וגם ארוחה דשנה. אפשר בצורה זו להגיע ל-BMI38 או 39, מה שמגביר את סיכוייך.
אבל חשוב מאוד שלא תעיזי לנסות להשמין בכוונה את כמות הקילוגרמים שחסרה לך, כי כל השמנה נוספת מזיקה מאוד לגוף, לבריאות ולסיכויי ההרזיה בעתיד, וכל השמנה שאפשר למנוע כדאי למנוע בכל מחיר, גם אם הזכאות לניתוח תידחה.