קריירה חדשה

long butterfly

New member
קריירה חדשה

שלום לכולכם ואשמח לעצתכם. אני עובדת כבר המון שנים. תמיד זה היו עבודות, לא קריירות. עד שמצאתי לי כיוון שמענין אותי, למדתי קשה להסמכה מקצועית, מצאתי מקום עבודה חדש. לראשונה בחיי ( ואני בת 34 כבר) אני מרגישה שאני נמצאית בתחום שבו אני רוצה להתמקצע, ללמוד, להתקדם, להרוויח כסף. הגעתי למקום הזה. הבטחתי לעצמי לא לנהוג לפי דפוס ההתנהגות הקודם שלי - נחבאית אל הכלים משהו, לא בולטת, קצת חוששת מבעלי סמכות,לא משקיעה בטירוף. הפעם, אמרתי, יהיה שונה. ברור לי, מניסיון עבר כי יחסי אנוש הם דבר הכי חשוב. למדתי זאת על בשרי. וכבר יש לי יש לי שתי סוגיות שמאוד מטרידות אותי. 1 - זה שאני כבר גולשת חזרה לדפוסים הישינים. ובינינו , החדשים יש לי רק בתיאוריה. אז היום בבוקר, אני מגיעה לעבודה ומגלה שיש איזו ישיבה דחופה עם כמה מהנכלים שאני לא מוזמנת כי לא שלחו לי סמס אודותיה . טוב, בכל זאת נכנסתי. אמתי שלום מבוייש והתיישבתי בפינה. זו היתה הזדמנות נפלאה להציג את עצמי לכולם במשפט אחד. לא עשיתי זאת. או קי. לאחר מכן המנכ"ל נכנס לחדר ועמד ממש על ידי ועל יד הבחורה שמעבירה לי את החפיפה ודיבר איתה. למה, למה, למה לא הצגתי את עצמי?! זה היה כ"כ מתאים! ממש כועסת על עצמי. איך משנים דפוסים ישנים, דם איט? אני רוצה לבלוט, להיות מוכרת בחברה, ליצור קשרים ויחסים. 2 - אנשים בחברה ( כ150 ) לא ממש עובדים בשיתוף עם מחלקות אחרות. כל מחלקה זה מן קבוצה סגורה כזו. אנשים בפינת קפה לא אומרים שלום אחד לשני או סתם מתעניינים מי את. נכנסתי לקפטריה בצהריים. ישבו שם שניים ואכלו. בחיוך איחלתי להם בתיאבון. אחת ענתה משהו כמו "המ" והשניה שתקה והסתכלה הצידה. נו באמת. איך מתנהגים בסביבה כזו? מה עושים? אמשיך להגיד שלום ולחייך ולהציג את עצמי לאנשים שנראים כאילו שיחה איתי זה הדבר האחרון בהחלט שמעניין אותם? המלצות, מישהו?

bengoavs

New member
המלצה

קודם כל לקחת את הכל בקלות. סנוביות היא בסך הכל דרך התגוננות, ולא בהכרח רוע לב, או משהו אישי נגדך. אם את רוצה להתבלט, וליצור יחסים טובים עם הקולגות, אני מציע לעשות את זה באמצעות אדיבות ביחסי העבודה. כשרואים שמישהו עושה את העבודה שלו בצורה טובה, עם חיוך על הפנים, הגדלת ראש וכו', נוטים לפתח אליו הערכה. הבחורה שעזרת לה כל כך יפה כשהיא ביקשה את עזרתך עם דבר כלשהו שאתם עושים במקום הזה (נשמע כמו הייטק, חוץ מהזימון בסמס..!), לא תשאר אדישה בפעם הבאה שאת מגיע לפינת קפה.

היי ../images/Emo140.gif

כל הכבוד על ההחלטהלשנות את דפוס ההתנהגות. זה צעד של לקיחת אחריות אישית במקום להאשים את כל העולם ואישתו. 1. נכון. היית יכולה להציג את עצמך, מאידך, המנכ"ל יכל היה לעשות זאת גם כן. ככה נהוג בדרך כלל. עכשיו תציגי את עצמך בכל הזדמנות שתראה לך. 2. תמשיכי להגיד שלום, בוקר טוב וכו'. תראי שלאט לאט תתחברי עם כמה מהאנשים. זה לוקח זמן ללא הרבה מאמץ.

למעלה