קריירה

avi0025

New member
קריירה

אני מתכנת בעל משכורת יפה אולם משתעמם עד מוות כשלא בטוח שהמשרה הנוכחית תביא אותי לאנשהו בעתיד הרחוק. מה דעתכם בכל הנוגע לעבודת פרילאנס במקביל לעבודה כשכיר? חשבתי אולי להתחיל בפיתוח תוכנות לחברות קטנות בעלות אפסית בשאיפה שלאחר מכן ניתן יהיה להשיג יותר לקוחות. האם צפוי לזה ביקוש? האם אפשר לעשות זאת גם לחברות בחו"ל (אתר מסויים??). אול שאולי חבל על המאמץ? כך אולי אוכל גם ללמוד שפות/טכנולוגיות חדשות, ליישם אותם ואולי להשתמש לזה בעבודה הבאה?

שרית38

New member
שאלות במקום עיצות

אבי שלום, מהמסר שלך עולה כי אינך מוצא סיפוק בעבודה הנוכחית שלך מה גם שאינך בטוח כי תקדם אותך בטווח הרחוק. מה שאתה בעצם אומר זה שאתה מחפש עניין בעבודה והשפעה/קידום. להלן כמה שאלות שיעזרו לך להיות ממוקד יותר במה שמתאים לך: מה משעמם אותך בעבודה הנוכחית? לאיזה דברים אתה לא מתחבר? כיצד תיראה עבודה מלהיבה? מה חייב להיות בעבודה זו כדי שתתחיל את יום עבודתך במרץ רב(נסה לענות בפירוט מירבי)? מה הדברים האלה מסמלים עבורך? מה מבחינתך המשמעות של לעבוד כפרילאנס? איך יראה יום עבודה שלך? מה אתה מתכוון לתת שאחרים לא נותנים כיום? איפה אתה רואה את היתרון היחסי שלך? איך את המתכוון להגיע ללקוחות? מקווה שזו התחלה שנתנה לך זויות ראיה קצת אחרות, שיהיה בהצלחה, מכל הלב,
שרית. מאמנת אישית

תרחיב בבקשה

תוכל להרחיב מה זה עבורך "משתעמם עד מוות", גם מה גורם לשמעמום ומהי היא החוויה האישית שלך

avi0025

New member
משתעמם עד מוות - קצת ארוך

עובד בתחום שנחשב יוקרתי בתוכנה, אבל יחד עם זאת, התחום מסובך ואני מרגיש ממש לא שייך. בעיקר אני מתקן כל מיני תקלות בתוכנה שיש. נכון שהחברה פחות או יותר מרוצה ממני והתנאים טובים מאוד, אבל האינטואיציה שלי אומרת שזה לא זה. אני לא מרגיש שאני צובר ידע, זה גם לא ממש מעניין אותי ואני לא מרגיש שיש סיכוי שאהיה שם ממש טוב ואתקדם לאנשהו. מה גם שתמיד חלמתי שיום אחד אוכל להיות יזם או פרילאנסר של תוכנות לבד ובתחום הזה די קשה (אין GUI וכ'ו אלא רק תוכנה מחוברת לחומרה). גם הידיעה שבמחשבים אתה פעיל רק עד גיל 40 ואח"כ אתה די נפלט מהמערכת אלא אם אתה מומחה לתחום מסויים או בדרגת ניהול/שיווק די מייאשת אותי היות שאני ממש לא טוב (לדעתי) במה שאני עושה ולא נראה לי שאתקדם לאנשהו. כעיקרון אני אוהב להרגיש שאני טוב במה שאני עושה ושיש לי סיכוי להתקדם לאנשהו בעתיד. אולי בכלל אני לא מתאים למחשבים ממש אם כי בגדול אני כן אוהב לתכנת. יש לציין שאני בן 30. השאלה היא האם עדיף להיות "זנב לאריות" או "ראש לשועלים" - דהיינו להיות בינוני ומטה בתחום שנחשב קשה ויוקרתי יותר (ולכן גם מתגמל יותר) או להיות טוב יותר בתחום שנחשב פשוט יותר וקל יותר ללמידה? המחשבה שלי אומרת שאם גם ככה לא אצא מומחה גדול בתחום הזה אזי עדיף אולי לנסות להיות טוב בתחום קל יותר. יש לציין שעבדתי בחברה גדולה ובינלאומית שבה עזבתי אחרי 5 חודשים בלבד עקב כך שלא ראתיתי בכך עתיד - אומנם המנהלהבטיח לי הרים וגבעות תמורת שלא אעזוב אבל עזבתי (פשוט היה נראה לי שיש לו אינטרס שמישהו יעשה את העבודות השחורות בתוכנה והיו מרוצים ממני). אפשרות אחרת זה להמשיך לעבוד בחברה על אף חוסר העניין ובמקבילך ללמוד תוכנות של GUI ולנסוטת להיות פרילאנסר של עסקים קטנים (בהתחלה בחינם ואולי אח"כ בשכר). אפשרות שלישית זה פשוט לעזוב את התחום ולנסות משהו אחר.

כיוון לחיפוש התשובה

אני חושב שאתה נותן את התשובה לעצמך, או לפחות את קצה החוט להמשך הבירור : 1. אני לא מרגיש שאני צובר ידע, 2. זה לא ממש מעניין אותי 3. אני לא מרגיש שיש סיכוי שאהיה שם ממש טוב ואתקדם לאנשהו. 4. מה גם שתמיד חלמתי שיום אחד אוכל להיות יזם או פרילאנסר דברים ברורים. מכאן שכנראה ישנן חסימות אחרות שאינן תלויות או קשורות ישירות להיבטים הגלויים הללו. זה כבר משהו לחיפוש ובירור הרבה יותר עמוקים - אישיים. תוכל לקרוא במאמרים ניתוח של תהליכי התמודדות ולראות האם אתה מקבל משם תובנות לעצמך. לקריאה בהצלחה

למעלה