קריית אונו

יעלרז

New member
קריית אונו

קריית אונו אשמח לשמוע ממי שלומד שם על איך הלימודים שם כמה תלמידים יש בפקולטה למשפטים האם לומדים שם גם צעירים או שרוב מבוגרים האם מומלץ ללמוד שם והאם קשה למצוא התמחות למי שבוגר המכללה וגם רשמים נוספים .. אודה מאוד אם תענו לי בכנות מי שלומד שם
 

ono1

New member
היי יעל

אני מצרפת לך תשובה שכתבה סטודנטית שלנו בפורום לימודי משפטים בפורטל יורם. הי רוי. אני לומדת בקריה בשנה ב'. לגבי כמות התלמידים בקריה, לפי מה שאומר דיקאן הפקולטה, זו הפקולטה למשפטים הגדולה בארץ. במסלול הבוקר שבו אני לומדת, יש חבר'ה צעירים, כאשר הממוצע הוא בערך 24-25. במסלולי הערב מן הסתם יש סטודנטים מבוגרים יותר כי רובם עובדים עבודה במשרה מלאה, אבל גם שם יש חבר'ה צעירים, אבל כמובן שלא באותה כמות כמו במסלול הבוקר. בגדול, אני מאוד מרוצה מהמכללה, יש לנו מרצים נהדרים - את דיני חוזים בשנה שעברה למדתי עם פרופ' גבריאלה שלו שאת הספר שלה מלמדים בכל פקולטה למשפטים בארץ. את הקורס במשפט חוקתי שחברים שלי שלומדים במקומות אחרים מתלוננים על שעמום למדתי אצל המרצה המדהים ביותר, שגרם לכך שקורס שיכול להיות משעמם היה הקורס המדהים ביותר. לגבי עומס, יש בכל קורס לפחות 2 עבודות, והשנה יש לנו גם מבחני אמצע בחלק מהקורסים. יש עומס וצריך לשבת גם בבית הרבה זמן כדי להגיע מוכן לשיעור. לגבי התמחות - אני בשלב מוקדם מדי כדי לדעת, וגם אני תוהה מה יהיה עם התמחות. אבל לדעתי אין סטודנט למשפטים ולא חשוב מהיכן הוא (טוב, אולי סטודנטים מהעברית לא חוששים...) שחושש לגבי התמחות. לדעתי זה מאוד תלוי באישיותך ובהישגיך הלימודיים יותר מהיכן התעודה. שיהיה בהצלחה! לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות אלי. בתודה, טובה מרקוביץ' מנהלת הרישום, הקריה האקדמית אונו רח' צה"ל 104 קרית אונו טלפון 5311861 – 03
 

Finlandia2

New member
ועכשיו בלי אינטרסים..

לא למדתי בקריה האקדמית, אבל אני אומרת לך שרמת הלימודים שם נמוכה מאוד. אולי הכי נמוכה כיום בושק, רוב האנשים שמגיעים לשם, בעיקר בעלי תארים קודמים, מעידים כי רמת הלימוד וכן, המרצים היא נמוכה. יש קושי רב יותר לבוגרי המכללה למצוא מקום התמחות נורמאלי והסיבה העיקרית היא, כי בשוק יודעים כי מדובר על מכון למכירת תארים, ואני ממש לא מגזימה ואת זה אני אומרת מנסיון של מכרים רבים שלמדו שום. כמובן שהרופאים ורו"ח שמגיעים לשם לעשות תואר נוסף אין כוונה לשנות את הקריירה שלהם, אבל מי שבוחן את האופציה של תחילת הקריירה השיקולים שונים. אם יש לך אפשרות אחרת, המלצה אישית תעברי למקום אחר נחשב יותר ותעשייתי פחות.
 
לא נשמעת נטולת אינטרסים...

מכון למכירת תארים????? רק האמירה הזו מעידה שאת כנראה ממוסד מתחרה לקריה... אז בבקשה בלי התחסדות. ועכשיו לעניין הרציני! אני סטודנט שנה ג' בקריה, ותתפלאי לשמוע, התקבלתי להתמחות באחד המשרדים הגדולים... למרות שאני לומד בקריה האקדמית אונו. אני בהחלט יכול להעיד על הרמה האקדמית הגבוהה והדרישות הרציניות מהסטודנטים. רמת המרצים נמוכה???? נו באמת, כל מי שנמצא בתחום יודע שהדבר האחרון שאפשר להגיד על פרופ' גבריאלה שלו הוא שהיא ברמה נמוכה... את רוצה שמות נוספים? רוב המרצים בקריה, בפקולטה למשפטים הינם בוגרי האונ' המובילות בחו"ל ובארץ, רוב המרצים שלי הם בוגרי הרווארד, ייל, קיימברידג', ברקלי וכדומה. רמתם האקדמית מעולה והם מובילים בתחומם. נכון חלק מהסטודנטים שבאים ללמוד בקריה לא מתכוונים לעסוק בזה בעתיד, אני לא מבין מה הבעיה בזה. הרי כל הזמן מדברים על ההצפה של השוק בעורכי דין. אני, לאחר שלוש שנים של לימודים בקריה, ממליץ לכל חברי שרוצים ללמוד משפטים להגיע לקריה. אני מאוד מרוצה הן מהרמה האקדמית והן ממדיניות הדלת הפתוחה והאוזן הקשבת. דבר נוסף לגבי המרצים, יכולת ההוראה שלהם נבחנת בסוף כל סמסטר ובהחלט קרה שמרצה שלימד אותי בשנה א', בשנה שלאחר מכן לא נשאר ללמד בקריה עקב משובים שהועברו עליו. שיהיה לך בהצלחה!
 
פופליסטי ושטחי

כל מה שאת כתבת כאן הוא מפי ידיעה או מפי השמועה? התיאורים שנתת מתיישבים רק עם יהירות שמאפיינת מוסדות מתחרים אחרים. ספק גדול אם את באמת יודעת את טיב הדברים למרות כפי שאמרת יש לך "מכרים רבים שלמדו שם". הבעיה העיקרית של הקריה האקדמית היא בעניין של תדמית. הקרייה היא מוסד חדש יחסית לעומת השאר, ובנוסף הידיעות שמתפרסמות בעיתונות לא עושות עם מוסד זה חסד (כגון: רק 76% עוברים את בחינת הלשכה). זה אומר שאין אנשים איכותיים או רמת לימוד גבוה בקרייה? זה הרי שטויות וכל אדם בר דעת מבין את זה מצויין. אפשר להגיד דברים רעים על הקרייה האקדמית אם מחפשים, וכמו לכל מקום ישנם היתרונות והחסרונות. מה שאת תיארת בהודעה שלך הוא המידע הרדוד שמגיע לציבור שאינו סטודנט בקרייה. אני מסיים כרגע שנה א' בקרייה האקדמית, וכשנרשמתי לא חיפשתי "מכון לתארים" או "לסדר" את עצמי בעבודה טובה בעתיד. הדבר היחיד שרציתי זה ללמוד. רציתי חוויה אקדמית מעשירה ומאתגרת - משהו להעסיק את היכולת האינטילגנטית שלי בו, ואני יכול להגיד שאני מקבל את זה כהוגן. אני אישית לא עובד ומשקיע כמעט את כל זמני לתוך הלימודים, ועדיין לא מרגיש כאילו מדובר ב"חוג העשרה". רמת הלימודים והמרצים - הכי קל להגיד שרמת הלימודים היא נמוכה כשנחשפים לתדמית הנמוכה של המוסד הזה, אבל כאמור לא מסתכלים על הדברים כפי שהם בפועל. איך תרצי למדוד רמת לימודים? קשה למדוד וזה הרי נעשה לפי תדמיתו של המרצה. אז יש לנו מרצים שמלמדים באוניברסיטאות והם עצמם בוגרי אוניברסיטאות נבחרות, יש שמות בולטים כמו שצויין בהודעה מעליי כגון פרופ' גבריאלה שלו (שאני אישית למדתי אצלה). כמו בכל מקום ישנם מרצים טובים יותר ופחות, לדעתי קביעת הרמה מסתכמת בהעדפה אישית. את מזומנת לבוא לכל אחד מהשיעורים בקרייה ולהתרשם, אני בטוח שלא תתאכזבי. לסיכום, אני לא מנסה להמליץ על הקרייה האקדמית כמוסד לימודים בגלל שאני לומד שם - זה לא משנה לי אף לא מעט. אני עצמי הייתי הולך ללמוד באוניברסיטת ת"א (ולצבור לזכותי את נקודות "התדמית") אם הייתי חושב שיש טעם לתקן את תעודת הבגרות שלי. כשעשיתי את השיקולים לפני תחילת הלימודים הבנתי שהדבר הריאלי ביותר הוא להסתער על הלימודים במקום לעסוק בשטויות (כמו בגרות בתנ"ך). לגבי הנתון כי בוגרי המכללה מתקשים במציאת עבודה - את הרי לא חושבת באמת שצריך להתייחס לנתון זה ברצינות נכון? את לא מכון סקרים ואין בידייך כלים להציג נתונים ראויים. האמת היא, שאם אכן בוגרי המכללה נמצאים בנקודת פתיחה נמוכה מזו של מוסדות אחרים , הרי שאני אשמח לקחת על עצמי אתגר נוסף זה , ואם אגיע להישג מסויים אוכל להגיד שאני עשיתי זאת למרות שסיימתי בקרייה האקדמית אונו.
 

Finlandia2

New member
המעורבות שלכם בנושא מעידה על

פגיעה באגו. מי שלומד בקירייה תמיד ייבקש לטעון כי מדובר במוסד נחשב ויוקרתי. למעשה, ומידיעה אישית בלי קשר לשמועות, המוסד, מקובל בקרב אנשי מקצוע, כבעל איכות ירודה, וכל מי שלעולם לא היה מתקבל למקצוע מוצא את מסגרתו שם- לזו הכוונה הצפה מקצועית, תנאי הקבלה שווים לתעודת לידה. ואין כל קשר מי הדיקן או הרקטור של הפקולטה, הם מנהלים עסק כלכלי! כל טענותיי היא כי אם ישנה אפשרות ללכת ללמוד במקום אחר, נחשב יותר, זה עדיף. ואני חושבת שהלעג למי שמשפר בגרות על מנת להתקבל למקום טוב יותר, אינו ראויי. מבחינה מקצועית, עמיתים למקצוע נוסף שלי מנכל"ים של חברות, רופאים, רו"ח וכו'.. שלומדים שם במסלולים, טוענים כי הם עשו את זה רק עבור התעודה וזהו. המקום היחידי והבלעדי שהם ממש יכולים לא להגיע ללימודים כלל ולהוציא ציונים, מדובר על אנשים עם המון ניסיון בשוק העבודה וכן, שלמדו תארים במקומות נוספים נחשבים ויש להם נקודה להשוואה. הערצה של מוסד הלימודים שלכם ראויי להערכה רבה ולא בכדי קוראים למסגרת הלימודים "אקדמיה יישומית"! אין לי כל רצון להמשיך את הדיון, הגברת המלומדת, ביקשתה חוות דעת כל אחד רשאי לכתוב ככל העולה על רוחו. שיהיה בהצלחה לכולם.
 

אמאשל2

New member
קריה אקדמית

יעל שלום, אני מודה, אני לומדת בקריה האקדמית מכיוון שממוצע הבגרות שלי לא הספיק לאוניברסיטה. ממוצע הבגרות שלי הוא דרך אגב 92. יכולתי להתקבל עם ממוצע זה לעוד מכללות אך בחרתי בקרית אונו, בגלל המלצות של מכירים. אם היתה לי האפשרות הייתי לומדת באוניברסיטה ולו בגלל שהיא נחשבת יותר, אבל בגילי ובמצבי המשפחתי לא יכולתי למצוא את הזמן או הכוח, אני מודה, ללכת ולשפר את הבגרות ולהבחן בבחינה הפסיכומטרית. היום, אני אחרי 2 סמסטרים במכללה, ואני לא מתחרטת כלל וכלל על ההחלטה. להגיד שכל ורוד? זה לא המצב. אבל אני בהחלט מוצאת את הלימודים מעניינים ומאתגרים, ורמתם של המרצים גבוהה בהחלט. אני מניחה שכמו שכתבו כאן, לא יהיה פשוט למצוא התמחות , ולי אולי יהיה קשה יותר מפאת גילי, אבל לא בטוחה שזה בלתי אפשרי בעליל. כתבה כאן מישהי שתנאי הקבלה לקריה שווים לתעודת לידה - דמגוגיה מטופשת!!! אני באופן אישי מכירה מישהו שממוצע הבגרות שלו הוא 63 (יצויין שהוא מתחת לגיל 30) ללא מבחן פסיכומטרי, הוא נרשם לקריה ונדחה, ולאחר מכן והתקבל בלי שום בעיה למרכז הבינתחומי. אני מרוצה!
 
תנאי הקבלה למרכז הבינתחומי בהרצליה

לגבי הטענה שמישהו עם ממוצע 63 ללא פסיכומטרי התקבל לבינתחומי- נשמע לי מאד מאד מוזר.. אני לומדת בבינתחומי משפטים וממשל ותנאי הקבלה הם בערך כאלה: 1. לפחות ממוצע של 90 ומשהו בגרות + פסיכומטרי מעל 620 2. למי שאין פסיכומטרי, יכול להתקבל רק אם יש לו ממוצע של מעל 100 בגרות וגם אז מסתכלים על מתמטיקה למשפטים ומנהל עסקים ואנגלית למשפטים וממשל 3.יש מקרים חריגים שמתקבלים בתנאים אחרים אבל זה רק לקבוצות מיוחדות כגון: אנשי צבא, בני 30 פלוס, תושבי עייירות פיתוח על הצטייינות חברתית, ספורטאים ועוד. אבל אלה מקרים חריגים. הבינתחומי הוא מוסד מוביל בעיקר בתחום המשפטים! שעומד בשורה אחת עם האוניבסיטאות המובילות, ת"א וירושלים.
 

sacrament

New member
קצת סדר בכל התגובות

דיסקליימר- האמור להלן הוא לפי דעתי האישית, ולא נמדד דרך סקרים איכותיים/כמותיים כלשהם... קריית אונו הוא לא בשורה הראשונה של מוסדות הלימוד למשפטים. עד כמה שזה יפתיע אנשים גם הבינתחומי (עדיין) לא בשורה הראשונה. לצערי קרית אונו אפילו לא בשורה הראשונה של המכללות, יש שיגידו שגם לא בשורה השניה. למעשה, הוא לא מוסד כל כך נחשב (לפחות במשפטים)- אם בבחינות הלשכה ואם במדדים אחרים. עם זאת, אני בטוחה שיש שם אנשים מצויינים יותר ופחות, ומרצים מצויינים יותר ופחות- כמו כל מקום אחר ואנשים שמגיעים להישגים אחרי שלמדו שם. אכן, תנאי הקבלה לא בשמיים, אך גם לא נכון להגיד שצריך רק תעודת לידה...(-: יש שם אנשים מאוד איכותיים- וגם הרבה שכבר הצליחו ואין להם כוח לכל הפסיכומטרי ושיפור הבגרויות... למעשה, אחד האנשים הכי חכמים ומשכילים (ונחמדים!) שאני מכירה למד שם, אבל רק בגלל הנוחות לאנשים עובדים עם משפחה. הוא איש די מצליח, עם קשר לזה שלמד שם ובלי קשר. אגב- קצת קשה לי להאמין שמישהו הצליח להתקבל עם 63 לבינתחומי...יש להם יחסית ביקוש גדול, והם מנסים להעלות כל הזמן את תנאי הקבלה כדי להיחשב בשורה הראשונה... יכול להיות שהוא התקבל דרך העדפה מתקנת? לגבי ההתמחות- אני מכירה 2 אנשים שלמדו שם ולא מצאו התמחות (האחת מחפשת התמחות כבר שנה וחצי, השני קצת פחות). לעומתם, בחור אחר שאני מכירה מצא התמחות הרבה לפני שסיים את הלימודים. ולא- אין לו ציונים מי יודע אבל יש לו מרפקים חזקים למדיי והרבה מוטיבציה. אז מסקנותיי לגבי זה הן שזה עלול להערים קשיים על מי שרוצה למצוא התמחות, אבל אין ספק שזה לא קובע באופן בטוח שלא תמצאו. לגבי האנשים עם ה"אינטרסים"- כולם מוזמנים לכתוב פה, ולדעתי כל עוד כתוב שהם ממוסד זה או אחר ושהם משוחדים אז זה לגיטימי, וכמובן שצריך לקחת בחשבון את זה כשמסתמכים עליהם.
 

שחרפר

New member
חבר'ה קצת פרופורציות + רגיעון

ההתנצחות התמידית הזו שמתחילה ברגע שנשאלת שאלה לגבי מוסד כזה או אחר מביישת את הענף כולו. אף גורם לא הסמיף אף אחד מאיתנו לדרג בצורה כזו או אחרת את מוסדות הלימוד בארץ בכלל ואת הפקולטות למשפטים בפרט. כל עוד המועצה להשכלה גבוהה הסמיכה את המוסד המסויים להעניק תארים במקצועות כלשהם, מדובר איפו במוסד לימודים מוכר, ראוי וברמה גבוהה. עיזבו אתכם ממספרים, תשכחו ממה שאתם קוראים בעיתונים ותימנעו מסטטיסטיות משמימות. זיכרו תמיד, תואר הוא תואר. אין זה חשוב היכן הוא נלמד. בשורה התחתונה מה שמשנה הוא אישיותו של האדם, ממוצע ציוניו, כישוריו וקשריו, רצינותו ונסיון החיים שצבר. היתרון בשוק כיום לבוגרי אוניברסיטה או מכללה כזו או אחרת הוא אפסי לעומת הייתרון האנושי שיוצר אדם אמין ורציני אל מול ההפך הגמור ממנו. בעוד כמה שנים לאף אחד לא יהיה אכפת היכן למדתם, כל עוד הגשמתם (או שמא אומר הגשמנו) את חלומכם לזכות בתואר עו"ד לפני שימכם המלא. בשוק הרווי נמצאים כיום בוגרים ובוגרות מכל מוסדות הלימוד האקדמאיים בארץ. חלקם מצליחים יותר, חלקם פחות. תהיו בטוחים שלא ניתן לקטלג את מידת ההצלחה שלהם על פי מקום הלימודים שלהם, אז, לפני שנים רבות. ודבר נוסף, אדם אשר מעלה את יוקרתו שלו (ו/או את מקום לימודיו) על חשבונו של אחר, מבייש את אישיותו ואת תכונותיו הטובות. במקום לפאר את עצמכם אל מול החלשים, ובכך לתקוף במקום להגן, ספרו לכולנו עד כמה אתם מרוצים ושמחים מהמקום בו בחרתם לרכוש השכלה. תארו לנו את המרצים המעולים שלכם, ספרו על האווירה החיובית וכיו"ב. התאמצו חזק חזק ועשו זאת מבלי לערוך השוואה מטופשת בדבריכם יחד עם מוסד אחר. בצורה כזו רק תגרמו לקוראים לקבל דעות אמיתיות וסימפטיות יותר. כמו כן, משפטים שמתחילים ב"שמעתי ש...", "חבר טוב שלי אמר..." "קראתי עליהם שהם..." וכד', מסתיימים לרוב בשמועות חסרות בסיס. הימנעו מהם. בברכת הצלחה לכל הלומדים יהא מקומם הראוי והטוב - אסיים.
 

B L I M P

New member
לדעתי אתה טועה

במיוחד במשפטים, זה מאוד חשוב מאיפה אתה בא. כמובן זה חשוב איזה ממוצע ציונים יש לך, אם יש לך נסיון וכמובן מי אבא שלך, אבל למוסד הלימודים יש השפעה גדולה. אני מבטיחה לך שלבוגרים של העברית או של ת"א לא תהיה בעיה למצוא התמחות גם עם ממוצע 70.. אולי לא ההתמחות הכי טובה, אבל הם יתקבלו לאנשהו. ברור שהצלחתו של מועמד בראיון חשובה לצורך קבלתו לעבודה, אבל מאוד הגיוני שבוגר של מכללה כלשהי פשוט לא יוזמן לראיונות עם ציון נמוך. ובתיאוריה אולי זה נחמד לומר שכל אחד צריך לאהוב את המקום ממנו הוא בא ולא לדבר על מקומות אחרים, אבל בפועל, בשוק תחרותי ורווי כמו זה, מאוד חשוב לאדם להיות במעמד גבוה יותר כדי שיוכל להתקדם. אז מן הסתם, מי שבחר ללמוד בת"א על פני קריית אונו (לדוגמה) עשה את זה כי הוא מאמין שזה יקדם אותו בחיים. ולכן הוא כנראה מאמין שת"א טובה מקריית אונו. ועוד דבר - לא מסכימה איתך שאין הבדל בין אוניברסיטאות ומכללות. אני עובדת עם בחורה שלומדת במכללה למנהל ומשיחות איתה הרמה יותר נמוכה והלימודים יותר קלים. היא עצמה לומדת שם כי היא לא התקבלה לאוניברסיטאות. ככה שזה לא נכון להגיד שאין הבדל. הבדל יש. גם בתפיסה של המעסיקים, גם באיכות התלמידים (ולא, זה לא אומר שכל מי שלומד במכללה הוא נעל) וגם באיכות/קושי של החומר הנלמד.
 

שחרפר

New member
הביטוי לכל סיר יש מכסה נכון גם לגבי התמחות

סטודנטים למשפטים, במיוחד אלו הנמצאים בשנים הראשונות ללימודיהם, מוכנסים לתוך בועה משפטית ואקדמאית שבה משכנעים אותם כי המקום בו הם לומדים הוא הטוב ביותר. לסטודנטים מציגים מספרים וססטיסטיקות שמוכיחות ומחזקות את הטענות הללו. אך כפי שתיווכחו לדעת בעתיד הלא רחוק, בסופו של דבר כל סטודנט למשפטים ,לא משנה היכן למד וגם לא משנה מהם ציוניו יימצא מקום להתמחות בו (כן כן, בסוף כולם מוצאים, לאחד זה ייקח חודש לאחר שנתיים. מקום לימודיו עוזר אבל לא קובע). כמו כן, בסופו של דבר המקום בו תתמחו הינו כלי עזר לעתיד אך אין הוא מבטיח שום דבר ולא קובע את עתידכם האמיתי, זה שתלוי רק בכם. יהיו שיגידו שהטובים יגיעו להתמחות במשרדים הגדולים תחת שמות גדולים וידועים לעומת האחרים שיאלצו להסתפק במשרדים קטנים וידועים פחות. זה נכון אבל לא משנה עד כדי כך. בעוד כמה שנים טובות בין אם תהיו שכירים ובין אם תבחרו בדרך עצמאית לאף אחד לא יהיה משנה איפה בדיוק למדתם ואיפה התמחתם. יסתכלו עליכם כעורכי דין זהים כאשר הטוב מבינכם הוא זה שינצח. הטוב במקרה הזה הוא זה שישכנע יותר, ייראה רציני יותר וכיו"ב. (ולא זה שלמד בת"א לעומת אונו כפי שאת עצמך ציינת). לטווח הקצר, חשוב מאוד איפה לומדים ואיפה מתמחים ולכן מנקודת המבט שלכם מדובר ביתרון היחידי שיש לכם כרגע. אחרי שתסיימו ללמוד ולהתמחות היתרון הזה יעלם בין רגע ותישארו עם עצמיכם ועם הידע והכישרון האישי שלכם ותו לא. אני לא בא לנסות ולשכנע אף אחד היכן ללמוד. לכל אחד יש את השיקולים האישיים והמכריעים מבחינתו. אני רק בא לומר שכאשר שואלים אתכם על מוסד אקדמי כזה או אחר אל "תרדו" עליו, אל תקטינו את ערכו, אל תביישו את הלומדים בו וכד' רק כדי לקדם את המוסד שבו אתם לומדים. מה שטוב לכם אינו טוב לאחר. מה שנראה לכם ברמה גבוהה ייתכן ובעיני סטודנט אחר ייראה כקלי קלות. מה שאתם חושבים כרגע הוא לא מה שיעבור בראש שלכם בעוד כמה שנים... אני בא ממשפחה של משפטנים בוגרי אוניברסיטאות ומכללות גם יחד. החל מבעלי תואר ראשון במשפטים ממכללה פרטית ועד ד"ר למשפטים בוגר האוניברסיטה העברית. כולם עובדים עם סטודנטים, מתמחים ועם עורכי דין צעירים. אני יכול לומר לכם על סמך הניסיון האישי שלי ושלהם: הטובים הם היחידים שמצליחים וכדי להיות טוב, צריך להיות בעל חוכמת חיים ובעל כישורים מתאימים (לא אכניס את עניין הקשרים שלא מזיקים בשום מקום כידוע). מקום הלימודים ומקום ההתמחות הופכים להיות שוליים עד כדי כך שלעיתים לא שואלים אותך כלל וכלל היכן למדת/התמחת. בוודאי ובוודאי שלא זה מה שייקבע את דרכך הלאה וישפיע על קבלתך למקום כזה או אחר (כמו שציינתי זאת בתנאי שאתה עונה על התנאים שמתאימים למשרה המבוקשת ולא "נעל" כפי שקודמתי בתגובות ציינה). לכל השואלים לגבי מוסדות אקדמאיים ופקולטות למשפטים: רוצים חוות דעת אמיתית? רוצים לשמוע מה באמת הולך במקום בו אתם רוצים ללמוד? בקרו בו, צרו קשר עם בוגרים ובוגרות שצמחו מן המקום הזה, שוחחו עם הסטודנטים הלומדים שם, בקרו במקומות אחרים, ערכו השוואות בין התנאים, הסביבה, המראה הכללי וכד'. זיכרו שכאן, לא תמצאו דעות אובייקטיביות אמיתיות. לכל סטודנט הרצון לפאר את מקום לימודיו אל מול אחר. קחו הכל בעירבון מוגבל. שתהיה שבת שלום וסוף שבוע נעים לכולם.
 

B L I M P

New member
אני מאוד שמחה שאתה בא ממקום אופטימי

אבל הנה כמה נקודות - המשפחה שלך זה לא דוגמא. תאמין לי שבמשפחה שבה כולם משפטנים הכל הרבה יותר קל. למצוא סטאז' יותר קל, למצוא עבודה יותר קל. ולכן אולי במשפחה שלך לבוגרי מכללה קל כמו לבוגרי אוניברסיטה. בנוגע למציאת סטאז' - אדם שיקח לו שנתיים למצוא סטאז', לדעתי, מבזבז את החיים שלו. שנתיים שלמות של לעבוד בכלום ולחפש ולהתייאש רק כדי להגיע למשרד קטן שלא הצליח למצוא מישהו יותר טוב, זה לדעתי מבאס. ואולי אדם כזה כן יוכל בסוף להיות עו"ד מצליח, אבל זה אולי מאוד גדול. אמרת שמקום לימודים/התמחות לא משפיע. לדעתי, זה לא נכון. אם בנאדם שפיץ, וכמה כאלו כבר יש, הוא יוכל להסתדר במכל מקום. אבל, רוב האנשים הם ממוצעים בלבד ולכן המקום שבו הם למדו יהווה מקפצה לקבלה לסטאז' נחשב שיהווה מקפצה לקבלה לעבודה נחשבת. בנוגע לאמירה שמוסדות מחדירים בתלמידים בתחילת הלימודים שהם הרבה יותר טובים - זה נכון, אבל רק במקומות שצריכים למכור את עצמם. יצא לי להיות ביום פתוח של מכללה והם מוכרים את עצמם. המספרים שהם אומרים נראים לא אמיתיים ומאוד נראים כאילו הם ייפו אותם, או שעשו סקר מוטה. אוניברסיטה לא תנסה למכור את עצמה כי יש לה גם ככה המון מועמדים. בחיים לא שמעתי אצלי אף אחד מתייחס לזה שאנחנו הכי טובים או לאחוזים של הבחינות לשכה. לסיכום, צר לי לבשר לך, אבל מרבית האנשים שפונים למכללה עושים את זה כי הם רוצים, אבל לא יכולים להתקבל לאוניברסיטה. כמובן יש אנשים שבוחרים ללכת למכללה מרצון- קרבה לבית, מקצוע ספציפי שהם רוצים, נוח עם העבודה, חפשנות - אך רוב האנשים שהולכים למכללות הולכים לשם כי הם לא עומדים בתנאי קבלה לאוניברסיטאות. כלומר, הם עצמם מאמינים שעדיף אוניברסיטה, אך לא מתקבלים. לדעתי זה אופטימיות יתרה להאמין שהרמה והמעמד של אוניברסיטאות ומכללות הוא זהה. אבל כן, מי שהוא מוצלח, יכול להיות מוצלח בכל מקרה, אבל לאנשים הרגילים מביננו, איפה למדת ואיפה עשית סטאז, משפיע.
 
בואי נגיד את זה כך

אם באפשרותך להתקבל למכללה אחרת, כל מכללה אחרת תהיה עדיפה על קריית אונו
 

spongcbob

New member
קרית אונו

מסכנה, בסך הכל שאלה על הקריה האקדמית ושיגעתם אותה עם הוויכוחים המיותרים האלה. חמודה, הכל תלוי במה את מחפשת. תבדקי את השיקולים שלך ולא של אף אחד אחר. אני הגעתי לקריה האקדמית בגלל שאצלם יש מסלול לימודים שלי מאוד התאים בגלל שרק כך יכולתי לשלב את הלימודים עם העבודה וגם קיבלתי מלגה גבוהה במיוחד. אני כבר בסוף שנה ב' ובסך הכל אני מאוד מרוצה. אני אוהבת את המקום, החברים, המרצים וההתייחסות הכללית. אין לך יותר מדי מה להתעסק עם תגובות של אנשים שלא מכירים את המקום ומדברים מתוך תסכול או פשוט כי לא מכירים את המכללה. פשוט כדאי להגיע למקום, לדבר עם הסטונטים ולהתרשם באופן אישי. שיהיה בהצלחה!
 

Wisper

New member
בואו נגיד שבתור תושבת קרית אונו

אני בחרתי לנסוע עד למכללה ללהרחיק עד למכללהמינהל בראשון, ולא ללמוד בקריית אונו, שאגב זה 2 רחובות מהבית שלי. אבל אני לא בעד להכפיש אף מקום, יש אנשים שיש להם איפה להתמחות בסטאג' ולכן לא משנה באמת איפה הם ילמדו, העיקר שיוציאו את התואר.... לגבי מקומות עבודה פשוט שמעתי מאנשים שעושים התמחות שברגע שמקבלים ממכללה X ומממכללה Y לפעמים בוחרים לזרוק ישר לפח את הקו|ח של מכללה X ולהעדיף את של Y. אגב יש גם מקומות שעושים זאת גם לאור מכללות-אונ' את ההבחנה הזאת, למרות שבשנים האחרונות חלק לא מעט מהמשרדים כבר חדל מההבחנות הנ"ל, אך שימו לב שגם משרדי ממשלה מסוימים עדיין דורשים דרישת סף של אונ'... אין מה לעשות אונ' זה הטופ שבטופ ...
 

ramiag

New member
זה בא באיחור אבל

חבריי היקרים. אני אכן בוגר הקרייה . מאוד נהניתי ללמוד שם, מהסיבה שלא היה קשה בשבילי כלל וכלל.( אולי זה מסיבות שתלויות רק בי ) מה שהוביל אותי לשם זה המסלול החד יומי , אשר הפסיקו אותו כיום , בהוראת המועצה להשכלה גבוהה. אחרת הייתי בוחר את הבין תחומי ( מס' אחד במכללות ) ללא מתחרים . אכן יש מרצים ברמה מאוד גבוהה דוגמת: שלו . בניין , להב , הליו ואחרים שאיני זוכר את שמותיהם כרגע . זה היה התואר השני בשביל , קודם למדתי ( BA כלכלה וניהול ) ולמען האמת התואר הקודם ( כלכלה וניהול ) היה לי יותר קשה. ( במכללה מנסים כל הזמן להתקדם ועובדה היא הם משפרים כל הזמן ורואים שיש שיפור באחוז המעבר בבחינות של הלשקה משנה שעברה . את הנתון הזה ניתן לקבל מהאתר של הלשכה עצמה בחירה נעימה שיהיה לכולם עצה לכולם - לא להגיד דברים בלתי אחראים בהיותכם עורכי דין לעתיד , ורק עצם התואר הזה הינכם חבים באחריות מוגברת לדבריכם. ראמי.
 
למעלה