קריסטלים בשתן ומזון רפואי

• פותח הנושא YGIM
  • פורסם בתאריך

YGIM

New member
קריסטלים בשתן ומזון רפואי

שלום
לפני כ5 חודשים החתול שלי התחיל לסבול מקריסטלים בשתן. זכר בריא מסורס בן 3, יוצא החוצה והשד יודע מה אוכל שם אם בכלל.
כמובן שפתחו לו את הסתימה בצינורית, מאז אנחנו על מזון יורנרי של רויאל קנין ומעקב בערך כל חודש וחצי.
כרגע אין חזרה של קריסטלים, אבל כבר במשך מספר בדיקות, החומציות של השתן גבוהה, מה שהבנתי שיכול לגרום לחזרת קריסטלים.
ניסינו לתת לו משחה מסוימת שאמורה להחמיץ שתן, אבל הוא מסרב לקחת אותה.
אנחנו נותנים לחתול כרגע חמוציות ומזון יורנרי רויאל קנין שנראה שלא כל כך עוזר.
עכשיו השאלה - איזה מזון יורינרי עדיף? מה יכול להחמיץ את השתן יותר? תודה למי שיודע מניסיון

dimitrygo

Active member
מנהל
לא הבנתי - אם חומציות השתן גם כך גבוהה למה לתת תוסף שמחמיץ

את השתן עוד יותר?
יש מספר סוגי הקריסטלים והטיפול בהם שונה. איזה סוג היה לחתול שלך? ומה הוטרינר אומר?

YGIM

New member
בחומציות הכוונה ל-PH, סליחה על ההטעיה

השתן בסיסי, הPH שלו גבוה (לא זוכרת כמה, הרישומים אצל הוטרינר) והרצון הוא להחמיץ את השתן, משמע להוריד את הPH - לכן החמוציות. מצטערת אם לא היה ברור.
&nbsp
מבחינת הוטרינר אנחנו כרגע במעקב, שלא יתפתחו עוד קריסטלים (ואם כן נתפוס אותם בהתחלה ולפני שתהיה סתימה). הוא אומר שלא נראה לו שהמזון משפיע (הרויאל קנין) אך לא המליץ להחליף מזון. ממשיכים עם החמוציות לראות אם יש שיפור (אחרי חודש היה מעט שיפור בחומציות אך השתן עדיין בסיסי).
נגמר לנו היורנרי של רויאל קנין ואני רוצה לנסות מזון אחר. יש המלצות?

dimitrygo

Active member
מנהל
אפשר לנסות C/D של הילס. אבל לא כתבת איזה סוג הקריסטלים

היו לחתול. וצריך להבין מה המדדים כי יכול להיות ש-C/D הוא חלש מדי וצריך S/D.

YGIM

New member
תודה על התגובה :) היו לו סטרוויט (או איך שלא כותבים)

התחלנו (אחרי ההתקף בהמלצת אותו הטורינר) מזון של וט לייף - סטרוויט. חודש לאחר מכן בביקורת (איפה שנתגלה PH גבוה בפעם הראשונה) הוא העביר אותנו ליורינרי של רויאל קנין. מאז (עוד כ-2 ביקורות) אנחנו איתו. הוטרינר כרגע גם לא יודע מה לעשות, ואנחנו עם חמוציות, מעקב וביקורת. אגב לדברי הוטרינר הדבר הכי טוב היה אם החתול היה לוקח משחה מיוחדת להחמצת השתן - methipower, אבל החתול שלנו מסרב בתוקף, ככה שזה לא על הפרק.

אז מה, לנסות לדעתך C/D או S/D? לגבי המדדים, לצערי אני באמת לא זוכרת אותם.
וראיתי שיש של עוד חברות: ג'נסיס, וויסונג, איך הם?

dimitrygo

Active member
מנהל
אפשר למרוח את המשחה על אף החתול, כל פעם קצת ואז הוא ילקק

אותה. אפשר להתיעץ עם וטרינר על מזונות הילס.
מזונות יורינרי של ג'נסיס, וויסונג וחברות אחרות אינם באמת מזונות רפואיים.

YGIM

New member
ניסיתי את כל השיטות למרוח את המשחה

יש לי ניסיון עם לתת דברים לחתולים ואיתו זה לא עובד... המשחה גם מאוד צמיגית אז מהר מאוד היא מוצאת את עצמה ברחבי הדירה והוא לא נוגע בה. המשחה ירדה מהפרק מזמן. תודה :)

dimitrygo

Active member
מנהל
אני בטוח שיש עוד מוצרים דומים להחמצת שתן, אולי שווה לברר

ולנסות מוצר חלופי. לפי מה שאני קורא תוספים שמכילים dl-methionine מעלים את החומציות.
בנוסף צריך לגרום לחתול לשות יותר. אם עוד אין לך מזקרה ממליץ מאוד לרכוש אחת.
דיאטה מבוססת על בשר גם מעלה חומציות השתן. אולי שווה לבדר עם הוטרינר שלך על מתן שימורים איכותיים לחתול, בשימורים כאלה יש יותר בשר (או רק בשר) וגם הרטיבות בהם עוזרת.

למעלה