קריסטלים, צבעים, האל והאלה

BlaT©

New member
קריסטלים, צבעים, האל והאלה

האם יש קריסטלים מסויימים המיוחסים במיוחד לאלה או במיוחד לאל? ומה לגבי צבעים? תודה.

בוויקה, עד כמה שאני יודע...

צבעים: לאלה - לבן וכסף. לאל - זהב לגווניו. כמו כן, מבחינת המתכות - כסף לאלה, זהב לאל. גם המונסטון, ניתן לשייכה לאלה (ולכל האלות הקשורות בירח), וכמקבילה - הסאנסטון, כאבן לייצג את האל (ולכל האלים הקשורים בשמש).

תוספת

אני בטוח שישנן עוד התאמות רבות, פשוט אלו עלו לי בזיכרון והן התאמות מקובלות וידועות. כמו כן, אפשר לפתח התאמות לבד. כך למשל, אני יכול להתאים את הכחול לאלה (כאלת הים) ואת הירוק לאל (לא סתם הוא נקרא גם "האיש הירוק" ומלך היער...). צורה אחרת של התאמות יכולה להיות אדום לאלה (בשל דם המחזור) ולבן לאל (לפרט למה?). לבן, למשל במקרה של נרות, יכול לשמש גם תחליף לנרות בצבעים אחרים. אני אישית לא משתמש בו ככה, אבל כך כתוב בכמה ספרים. זה עובד? אולי. לא בדקתי
מה שכן, אם את מפתחת התאמות משל עצמך, שתהיה סיבה הגיונית להתאמות האלה (גם אם רק לך זה נראה הגיוני ולשאר מיליוני בני האדם זה לא). אני גם לא ממליץ על עירוב התאמות - ז"א, לא לקחת נר לבן לאל ונר כחול לאלה (אלא אם כן יש לך הסבר לזה... בעצם, אני כבר יכול לחשוב על איזה הסבר כזה
). אך שוב, זה בגדר המלצה (או בעצם, אי-המלצה). לעשות או לא לעשות? החלטה שלך וניסוי שלך...

graciella

New member
אבנים

לפי הבנתי יש אבנים מסויימים אשר מיוחסים לאלים למשל במיתוס של אשתר/ אשתורת / איננה יחסו לה שרשרות של לפיס לזולי אני בטוחה כי יש עוד הרבה סיפורי מיתולוגיה המתארים תכשיתים

BlaT©

New member
מה זאת אומרת -

"אני גם לא ממליץ על עירוב התאמות - ז"א, לא לקחת נר לבן לאל ונר כחול לאלה"? מה זאת אומרת עירוב התאמות?...

למעלה