קריסת קראנק, קפיצת הילוכים או אחר?

B E J A

New member
קריסת קראנק, קפיצת הילוכים או אחר?

שלום לכולם, הדחיפות היא רק בגלל שאני רוצה לרכב מחר ורוצה להספיק לתקן את הבעייה... אתמול ברכיבה תחת עומס (דיווש ביציאה מהאוכף, דיווש בהילוך נמוך) נתקלתי בבעיה לאחר העברת הילוך אחורי - מיד לאחר ההעברה (ההילוך כבר עבר), עם תחילת העומס על הדוושה נשמע רעש של גריסה (התאור הכי טוב שיכלתי לתת) מכיוון גלגלי השיניים הקדמיים או הקראנק והרגשתי כאילו הזרוע של הקראנק קורסת, נעצרת ע"י משהו ואז קורסת שוב, ושוב נעצרת. זה קרה לי מס´ פעמים ופעם אחת גם נפלה לי השרשרת. הלכתי היום לחנות, והטכנאי, בחור מוכשר, מוערך וידוע בתחום שמע את הרעש כשאני רכבתי ומיד קבע שצריך להחליף קסטה. בלי להתווכח הסכמתי. עכשיו זה קורה שוב... בשיחה טלפונית איתו אמר לי שיכול להיות שיש בעייה בכבל ההילוכים. הוא גם הדגיש שההחלפה של הקסטה לא הייתה לריק והיה צריך להחליף אותה בכל מקרה (אציין כי לפני חודש וחצי קרעתי שרשרת בעת דיווש בעומס והנחתי שאצטרך להחליף גם קסטה בהמשך). א. האם הטכנאי צודק? ב. האם יש משהו שאני יכול לעשות S.O.S כדי לרכב מחר בלי טכנאי? תודה מראש לכל המסייעים.

nintense

New member
נראה שאחד או יותר מגלגלי...

השיניים שלך מקדימה עקום,אולי השרשרת עקומה, אולי אתה גם צריך הסבר על אופן השימוש בהילוכים על מנת למנוע נזקים עדידיים ? גלגלי השיניים והשרשרת נקיים? האם כשאתה מוריד את השרשרת הקראנק מסתובב חלק ?

amirgal

New member
אם יש לך באש גארד, יכול להיות

שהוא התעקם פנימה, תנסה לישר עם פלייר.

B E J A

New member
שללתי את כלל התקלות לעיל...

אני אקח אותם על הבוקר למכנופן. תודה בכל מקרה...

B E J A

New member
לכל המעוניין - הפתרון

גלגל שיניים אמצעי שחוק. הוחלף ועובד יופי.

למעלה