קריעת שריר- מה הם הסימפטומים?

miss_t

New member
קריעת שריר- מה הם הסימפטומים?

אבא שלי נפל וקיבל מכה בכתף ובכלל באזור של הכתף. הוא מתלונן על כאבים חזקים והוא מרח "בנגאי" אדום לשרירים. הכאבים לא עוברים לו. כיצד אוכל לדעת אם הוא קרע שריר או לא? ומה הסכנות אם הוא אכן קרע שריר?

קריעת שריר

בד"כ יהיה כאב חריף וקושי ,או חוסר יכולת ,לבצע תנועה מסויימת. אם מנגנון הפציעה , סימפטומים ותוצאות בדיקה קלינית יצביעו על קרע - ניתן לעשות הדמיה ,בד"כ על ידי אולטרה-סאונד. בכל מקרה כדאי להגיע מהר לטיפול. הגבלות תנועה בכתף יכולות להיות טורדניות . טיפול מהיר יכול לקצר את ההחלמה.

ננו9

New member
נירית, למה שלא תציעי טיפול חירום?

עד שהם יגיעו לטיפול ועד שיראו אותם וכו' וכו'אפשר לזרוק איזו מילה, לא? לא מובן לי. בכל אופן, בהנחה שהפציעה קרתה בארבעה ימים האחרונים, להפסיק להפסיק ושוב פעם להפסיק את השימוש ב"בנגאי"!! המשחה הנוראית הזאת גורמת לחימום המקום וע"י שכך להרחבת כלי הדם באיזור הפגוע. התוצאה הישירה היא הצטברות רבה של נוזלים ודם שיוצרים לחץ על העצבים במקום. לכן הכאב (שמועבר דרך העצבים) לא מפסיק. והוא גם לא יפסיק!! קרח אחרי מאמץ או כאשר כואב לו למשך 20 דקות יתן תחושת רגיעה. לגבי תנועה - חובה על אביך להניע את הכתף, הזרוע, היד ואפילו את הצואר במגבלות הכאב וטיפ טיפה יותר. אין מה לעשות. ניתן להניח את הזרוע בתוך "תחבושת משולש" כדי להקל על העומס שמושך את הכתף למטה, אך חובה להמשיך לתרגל תנועה שהכתף לא "תקפא" פתאום. לא להזניח את תרגילי הפיזיו' ולא לשכוח לבנות את מסת השריר שתלך לאיבוד בחזרה. שיהיה בהצלחה

כי זה פשוט לא אחראי

במיוחד לאחר טראומה. לתת הנחיות טיפוליות מבלי לראות את האדם ולדעת מה בדיוק הבעיה זה פשוט לא אחראי. אשר להנחיות עצמם וכאמור זה כללי בלבד: אני בספק רב אם בנגאי יכול להגביר את זרימת הדם ברקמות. או כל משחה אחרת לצורך העניין. אם המשחה עוזרת להפחתת כאבים - להשתמש, אם לא - חבל על הכסף והמאמץ. יש אנשים שמגיבים טוב לחום גם בשלב האוקטי. אותו דבר לגבי קרח. אם מפחית כאב להשתמש אם לא - לא. אישית,אני לא אוהבת שימוש ממושך במתלה. לדעתי הסכנה רבה על התועלת. כך שבד"כ אני אנחה להשתמש רק אם חייבים. בכל מקרה צריך לעשות ברור מקיף כדי לוודא מה הבעיה.

למעלה