קריפי לאאלה

SaberTooth

New member
קריפי לאאלה../images/Emo70.gif

לצערי אני לא זוכר איפה קראתי את הסיפור הבא, הלוואי שהייתי יכול להיזכר, מכוון שאז הייתי יכול לכתוב את שמות המקומות המדוייקים, הנה הסיפור: במחוז יורקשטר באנגליה (זה שם המקום היחיד שאני זוכר), בעיירה אנגלית, קיים פאב אנגלי טיפוסי, מספרים שעל אחד הכיסאות בפאב רובצת קללה. בערך בשנת 1700 (אם אני לא טועה...), היה נוהג לבקר בפאב בחור צעיר בשם טום (אני זוכר את שמו מכוון שגם לי קוראים תום
), טום היה אהוד בקרב חבריו, אך שנוא על מרבית תושבי העיירה עוד מהיותו נער, טום תמיד ישב על אותו כיסא, יום אחד הודיע טום על אירוסיו לאחת מתובות העיירה, הוריה של הנערה התנגדו ואף ניהלו חברתי מאבק על ביתם (הפיצו שמועות והחפישו את שמו של טום), אך בין לילה שינו הוריה של הנערה את דעתם והחליטו לתת את ברכתם לחתונה (עד היום איש אינו יודע למה), טום והנערה נישאו כדת וכדין בטקס נוצרי מסורתי. כלפי חוץ נראו טום, אישתו ומשפחתה היו מאושרים, אך מסיבה לא ברורה נהג אביה של הנערה לערוב לטום בכל פינה (אפילו בפאב האהוב עליו) ולצעוק לעברו שהרס את חייו שלו ושל ביתו, לילה אחד, כמו כל לילה, נכנס טום לאותו פאב שאהב כל כך לבקר בו ולדתהמתו ראה את אביה של הנערה יושב בכיסא שלו (מסיבה לא ברורה אף אחד לא העז לפני כן לשבת בכיסאו של טום), טום התחרפן
הוא החל לצעוק על אביה של אישתו שיקום מכסאו, האב המשיך בשלו ולא התייחס לטום, טום השתלט על עצמו ויצא מהפאב בסערה, האב בתומו חשב שסוף סוף נכנע טום ויצא מהפאב אחריו, טום ארב לו בין הצללים באחת הסימטאות הסמוכות לפאב, בהתקף של כאס רצח טום את אביה של אישתו. משפטו של טום היה קצר ובשנת 1702 נגזר למות בתליה, מספר ימים לאחר מכן נתלה טום, מילותיו כשנשאל אם ירצה להגיד מילים אחרונות ענה שכרגע הטיל קללה על הכיסא הקבוע שלו בפאב וכל אדם שיעז לשבת עליו ימות, בתחילה לא האמין אף אחד מתושבי העיר למילותיו של טום, אך בכל זאת, אף אחד לא העז לשבת על הכיסא, לאח מספר חודשים עזר אומץ אחד מתובי העיירה וישב על הכיסא, הוא מת בשנתו מספר שעות לאחר מכון... הפאב עדיין קיים באנגליה ומאז הספיקו לשבת (ולמות) עליו כ-128 אנשים, כולם מתו באופן מיסטורי שעות ספורות לאחר שהעזו לשבת על הכיסא. כיום נמצא הכיסא המקולל (המכונה "הכיסא של טום") באחד המוזאונים הרבים באנגליה, הוא תלוי בגובה של שני מטרים מעל מעל הריצפה ומתחתיו מונח שלט שמבקש בנימוס מהמבקרים לא להוריד את הכיסא ובאותיות מודגשות וגדולות כתוב "המבקרים מתבקשים לא לשבת על הכיסא אם הם לא רוצים ללכת בדרכם של 128 האחרים אשר פיקפקו בקללתו של טום" (באנגלית כמובן)

SaberTooth

New member
וואי וואי כמה טעיות יש לי...

תובות = תושבות חברתי מאבק = מאבק חברתי

scooby4

New member
נורא קריפי!

יותר ספוקי...(לרוב אני לא משתמש במילה הזאת...), סיפור יפה! תביא עוד!

SaberTooth

New member
רוצה עוד../images/Emo35.gif קיבלת...

הסיפור הזה לא ממש מפחיד: בתחילת המאה ה-20, במחוז יורקשטר באנגליה (כל הסיפורים הכי מפחידים באים משם...), בעיירה אנגלית טיפוסית, חיי אדם,נקרא לו מר אקס (אני פשוט לא זוכר את השמו...), מר אקס היה רודף שמלות, לילה אחד חזר הביתה עם מרי, אחת מנערות העיירה, הם בילו יחד לילה של תשוקה, היא הרתה לו ולכן נעלצו להתחתן, מר אקס ומרי שנאו זה את זה ועד מהרה חזר מר איקס לחיי התהוללות שלו, ומרי הייתה חייבת להישאר לבד לילה אחר לילה ולטפל בתינוק, היה הייתה מציקה ומנדנדת לו בנושא כל הזמן. עד שיום אחד החליט מר אקס לשים קץ לנידנודים של מרי, הוא תיכנן את המזימה, בכל שבוע היו נושעים לבקר את אחיה של מרי בעיירה הסמוכה, לילה אחד, בדרכם לאחיה של מרי תקף מר אקס את מרי, הוא גרר אותה לאגם לא רחוק מביתו של אחיה, מרי נעבקה בכל כוחה, אך מר אקס הכניע אותה, הוא הטביע אותה ולאחר מכן חפר בור בחורשה הסמוכה לאגם בעזרת מעדר שהכין מראש, הוא הטמין את גופתה של מרי בבור, ניקה את עצמו במימי האדם וחזר לכירכרה, הוא ידע שיעלץ לתרץ את העדרותה של מרי, אז סיפר לאחיה שמרי נסעה לבקר את דודה בעיר סלבי הרחוקה מספר קילומטרים מעיר מגוריו, מיד החל אחיה של מרי לחשוב, הוא ידע שמרי שונאת את אותו דוד ונמנעה מלבקר אותו. לאחר שעזב מר אקס, יצא אחיה של מרי מביתו והתכונן לנסוע לאותו דוד בעיר סלבי, אך פתאום שמע את קולה הענוג של מרי מכוון האגם, הלילה היה חשוך מאוד ולא יכל לראות מעבר לקצה אפו שלו, הוא הלך אל האגם ושם נגלתה לפניו רוחתה של מריף זוהרה של הרוח גרם לירח להחוויר, מרי הצביעה לכיוון החורשה, אחיה הבין את הרמז ואץ רץ (;-D) לחורשה, הוא שוטת בחורשה שעות ארוכות אך לא מצא כלום. הוא החליט לדווח למשטרה על המקרה, עם הנץ החמה החלה המשטרה בחיפושיה בחורשה, לא עבר זמן רב ואחד השוטרים מצא את ה"קבר" של מרי, מר אקס נעצר מייד, הוא "נשבר" לאחר דקות ספורות של חקירה והודה ברצח, מספר ימים לאחר מכן הוצא להורג בתליה... מספרים שעד היום מרחפת רוחה של מרי מעל המימי האגם (המכונה בפי תושבי המקום "האגם של מרי הקדושה") ומיללת בלילות על מר גורלה, ואם מסתכלים טוב אפשר לראות אותה, יושבת במרכז האגם, כולה זוהרת ובוכה...

SaberTooth

New member
שככתי להוסיף משהו....

אין תיעוד של אותו חיפוש אחר מרי או מסמך המעיד על לידתה של אותה מרי או על מותה. אז סביר להניח שזו סתם אגדה אורבנית...

SaberTooth

New member
(סליחה על טעויות הכתיב...)

עכשיו קראתי את הסיפור, וראיתי שיש לי הרבה טעויות כתיב, זה בגלל שאני כותב נורא מהר ואין לי זמן לחשוב על האותיות.... (אני יודע שזה נשמע דבילי)

רמץ

New member
באמת סיפור נחמד, אבל למה שהמרי

הזאת תמשיך לרדוף את האגם אם בעלה כבר נענש והוצא להורג? רוחות יכולות להיות כל כך קטנוניות לפעמים...

רמץ

New member
זה מזכיר קצת את Wild Rose של

Nick Cave באלבום של Murder Balads. יש שם עוד שיר מ-ג-נ-י-ב שנקרא - The Curse of MillHaven. מישהו מכיר? שמע?

rattlehead

New member
מכיר ושמעתי.

בכלל אלבום מוצלח ביותר. לא קישרתי כל כך בין השיר לנושא (אוקיי.. אז רצחו שם נשים..:) אבל בכל זאת.. :)

למעלה