קריצת ה"עין"...

saar7650

New member
קריצת ה"עין"...

תגובה זו מופנית אל העין ואל שאר הקוראים הדתיים שבפורום! האתאיסטים שבפורום זה גרמו לנו לאבד מערכינו המקודשים ואחד מהם הוא- לכבד כל אדם באשר הוא! ואהבת לרעך כמוך! חבל מאוד שאתם (ולפעמים גם אני) יורדים לרמת הדיבור והזלזול של האתאיסטים שכאן! עזבו אותם לנפשם ודונו בעיקר- לא בטפל! אם גוברנור הוא איגרא רמא שיבושם לו... אם גוברנור מקבל כסף- שיבושם לו... מה איכפת לנו אם כך או אחרת??? להזכירכם! ר' עקיבא בהיותו עקיבא בלבד (ללא התואר רבי) אימץ את המשפט: "הלוואי יגיע אליי חכם ואנשכנו כחמור!" שאלו אותו- למה כחמור ולא ככלב?? ענה עקיבא שרוצה הוא שהנשיכה תהיה רצינית וחזקה! נשיכה המשברת עצמות גרם! ובסופו של דבר יצא מאותו עקיבא בזוי המבזה ת"ח רב גדול אדיר וקדוש לעם היהודי! המאמץ משפט אחר-"ואהת לרעך כמוך"! אל תרדו לרמת הדיבור הנלוזה שכאן דברו עם שמירת הערכים והסממנים היהודיים גם אם קורץ מאוד להשחיל איזו "קטנה" (בסלנג) למתווכח האתאיסט!

G ove rn or

New member
האמת המרה היא שלא ניתן להוכיח שום

טענה אמונית. אמונה היא תחושת-לב המאמין, היא ענין שלא ניתן להוכיחו והפאגאנים כאן משתוללים מזעם אין-אונים על שהוכחתי זאת. לא ניתן להוכיח קיום בורא לא ניתן להוכיח אוטנטיות התורה זה OK להאמין. הוכחות - לא תמצאנה!

erez zon

New member
קדימה סער...........

אנחנו מצפים כבר זמן רב להתייחסות עניינית לשאלות האמונה הקשות שהעלו כאן חברי הפורום(בינהם שאלות שהעלתי אני עצמי) אנו מצפים סוף סוף,לאיזושהי הוכחה לדת היהודית. הדת שלכם ספגה זעזוע קשה בעקבות מהפכת האינטרנט,הסיבה לכך היא ששקרים לא מחזיקים זמן רב כאן,ואם לדעתכם זוהי האמת,אז בואו ונסו להציל את כבודה של היהודית.

saar7650

New member
ראשית כל-

אם לא שמת לב בתחתית כל תגובה שלי (בחתימה) מופיע המשפט: "לא קוראים לי סער אלא עידן"- סתם לידע כללי. דבר נוסף- זעזועעעעעעעעעעעעעעע??????!!!! אנחנו חטפנו זעזוע? נו באמת... אתה או שאר האתאיסטים שכאן לא הראשונים שהמציאו את גלגל הכפירה... רבים עשו זאת לפניכם! אך העם היהודי עדיין נשאר באמונתו. אז לבוא ולדבר על זעזוע ש"גרמה מהפיכת האינטרנט ליהדות"- לא רציני.

גוססי1

New member
"אך העם היהודי עדיין נשאר באמונתו"

רחוק מלהיות מדוייק. עד סוף המאה ה-18 לערך היה נדיר מאד למצוא יהודי שיכפור בגלוי, וכיום רק מיעוט בעמישראל עדיין נוהג כמצוות הרבנים. מאחר ותהליך החלשות הדת בעולם נמשך ברציפות כבר כ-600 שנה אפשר לצפות לגידול במספר הכופרים והתמעטות במספר המאמינים עד לרגע בו הרוב המוחץ של האנושות יראה בדת הזיה לכל דבר וענין.

saar7650

New member
ושוב-

אני רואה הפוך ממך... רק לאחרונה במספר סקרים שנעשו בעיתונות הוברר שאחוז האנשים המגדירים עצמם מסורתיים גדל משנה לשנה... הרבה מאוד שומרים על המסורת היהודית ובעולם בכלל- העולם מחפש אחר משמעות לחייו. יותר ויותר אנשים מתקרבים לרוחניות ולדתות השונות בעולם.

erez zon

New member
ורק לפני ימים ספורים

פורסם בעיתונות כי מס החוזרים בשאלה _הוכפל_ בתקופה האחרונה. בה.ל.ל מתקבלות היום 100 פניות ביום לעומת 50 בעבר. האינטרנט הביא איתו מהפכה,מובן שאלו אשר מעוניינים וזקוקים לאמונה יאמינו תמיד,יהיה אשר יהיה. הדת היהודית אכן חטפה מהלומה לא קלה.

גוססי1

New member
סקרים? נו באמת...

אתה רשאי להסתמך על סקרים עלומי שם. אני אישית מעדיף ללמוד את לקחי ההיסטוריה, והתמונה שזו מציגה בפנינו רחוקה מלנבא את חזרתה של הדת למעמד שהיה לה בעבר. יתכן שהדת תחזור לשלוט בכיפה אם תתרחש קטסטרופה רצינית, יתכן שתהיה נהיה מוגברת ליהדות ככל שהמצב הפוליטי-בטחוני-כלכלי בארץ ימשיך להיות קשה, אבל זמנה של הדת כגורם ראשון במעלה בקביעת נורמות חברתיות ומהלכים פוליטיים חלף לפני זמן רב. השילוב הבלתי נמנע של רווחה כלכלית, השכלה משופרת והשגים טכנולוגיים פעלו תמיד לרעת הדת וכך יהיה גם בעתיד.

saar7650

New member
לצערינו

רק כשעם ישראל נמצא בצרה הוא פונה לאלוקיו- "וישמן ישורון- ויבעט!" אך היו מקרים בהם עם ישראל שמר על תורתו תוך פריחה ושגשוג כלכלי ומדיני- בימי שלמה התקיים הנאמר:"איש תחת גפנו ואיש תחת תאנתו" ושמרו על התורה. השכלה וטכנולוגיה פועלות נגד הדת??? אמירה חסרת שחר! והלא ישנם מאמינים בעלי תואר מדעי טכנולוגי, בעלי השכלה גבוהה וכו' וכו'... כך שהמדע אינו מונע מלהיות דתי.

גוססי1

New member
זו נטיה אנושית מאד

פניה לכוח עליון היא מעשה שהאנושות רגילה לו משחר נעוריה, והרגלים כאלה אינם חולפים בקלות. "בימי שלמה התקיים הנאמר:"איש תחת גפנו ואיש תחת תאנתו" ושמרו על התורה." סביר להניח שהתורה לא נשמרה כפי שהמקרא מנסה להציג. ממצאים ארכיאולוגים מראים כי פולחנים אליליים התקיימו בארץ ישראל לצד היהדות ברציפות עד לתקופות מאוחרות ביותר. "השכלה וטכנולוגיה פועלות נגד הדת??? אמירה חסרת שחר!" בכלל לא. יש קשר ברור בין רמת ההשכלה הממוצעת ובין הדבקות בדת. באירופה, לדוגמה, העליה ברמת ההשכלה הממוצעת לוותה בירידה תואמת בכוחה של הדת. בימי הביניים בהם רוב האוכלוסיה היתה אנאלפביתית היה בכח הכנסיה להמליך מלכים או להפילם, אולם כיום ברוב אירופה כוחה הפוליטי של הכנסיה מועט. בארה"ב יש לכנסיה השפעה רבה יותר במדינות הנחשלות יחסית (במיוחד אלה הנמצאות באיזור "חגורת התנך"). גם אצלנו השפעת הדת גדולה יותר בקרב שכבות סוציו-אקונומיות נמוכות (וראה את ריכוז הבאבות בעיירות הפיתוח בדרום הארץ). "והלא ישנם מאמינים בעלי תואר מדעי טכנולוגי, בעלי השכלה גבוהה וכו' וכו'" נכון, אבל אלה מייצגים לא את הכלל אלא את היוצאים ממנו. תמיד אפשר למצוא פרופסור דתי כזה או אחר, אבל אנו מדברים על הממוצע. "כך שהמדע אינו מונע מלהיות דתי." גם זה נכון, אבל לדת קל יותר למכור את מרכולתה לאנשים חסרי השכלה משום שהשכלה בדרך כלל מעודדת ספק וביקורת, ושני אלה הם אויביה הגדולים של האמונה.

saar7650

New member
שוב.. אני לא מסכים!

הרבה מאוד מחז"ל היו בעלי חשיבה ביקורתית כמו הרמב"ם הרמח"ל ריה"ל וכו' וכו'... הגמרא כולה עוסקת בשקלא וטריא (משא ומתן= שאלות ותשובות) בנושאי האמונה. מאות ספרים (אם לא יותר) נכתבו ע"י הראשונים והאחרונים העוסקים באמונה. נכון שיותר מדי התפלספויות יפגעו בדת- ובכלל בכל הלך מחשבה, אבל חקירה וחשיבה ביקורתית לא נאסרו ביהדות!- להיפך. בתקופת שלמה לא היו עבודות אלילים באחוזים גבוהים. מדובר (אם אינני טועה) על 40 שנה לערך בהן העם (רוב העם) הלך על פי דרך תורה-והצליח! ב"ה.

למעלה