קריקטורות על השואה-כחול לבן

קריקטורות על השואה-כחול לבן../images/Emo4.gif

מתוך חדשות תפוז: 15/02/2006 22:35:00 הקריקטוריסטים בישראל נקראים לדגל הקריקטוריסט של העיתון ידיעות אחרונות, איתי סנדרוביץ' מסר הערב לסוכנות AP, כי החליט ליזום תחרות ישראלית לקריקטורות על השואה, בתגיבה ליוזמה דומה של עיתון אירני. לדבריו, עם צריך לדעת לצחוק על עצמו וליהדות היסטוריה ארוכה של הומור עצמי.

אולי משהו פגום בחוש ההומור שלי../images/Emo46.gif

לא מצחיק אותי, לא מצחיק אותי שעשרות מבני משפחתי ושאיני יודעת את שמם נרצחו בשואה רק משום שהם יהודים. לא מצחיק אותי שהם אפילו לא זכו לקבר ומצבה, אלא נקברו בקברי אחים. לא, לא מצחיק אותי, אולי משהו פגום בחוש ההומור שלי

ברגע שאותו קריקטוריסט יזום

ברגע שאותו קריקטוריסט יזום את המיזם שלו אני לא מאמין שהציבור יתן לו לעשות תחרות מעין זו ואז אנו נצטרך לפעול בהתאם

shilansk

New member
נשגב מבינתי

קשה לי לתפוס את הכיוון הזה של קריקטורות בנושא השואה. זו לא ההזדמנות הראשונה בה נתקלתי בתופעה המכוערת הזו - לפני כשנתיים פרשתי,במחאה,מהמנוי על עיתון הארץ לאחר שזה נתן במה, בחוברת מיוחדת, לקריקטורות באותו כיוון. מרגע שזיהיתי את הכותרת "קופיקו באושוויץ" זה הקדיש בעיני את הסאה. מאז התקשרו אלי כ-6 אנשים מטעם העיתון, אחת למספר חודשים כדי להבין מדוע החלטתי להפסיק את המנוי. לא הרגשתי שהם מבינים מה אני רוצה - נשמעתי להם כמו אשה תמהונית, בת הדור הקודם, שלא מבינה את הלך הרוחות המודרני ולא יכלו להבין מדוע אני לא אומרת או קיי וחוזרת בשמחה למנוי. זהו. וכעת לגלות שזו לא היתה תופעה חד-פעמית - מאוד מכעיס, מתסכל, לא מובן..........עד לאן אפשר להגיע באטימות?

../images/Emo46.gifוהנה "הפרויקט" יוצא לדרך../images/Emo46.gif

"תחרות קריקטורות אנטישמיות ליהודים בלבד שני ישראלים שיזמו את התחרות, בתגובה לתחרות הקריקטורות האיראנית בנושא השואה, הצליחו לעורר עניין בתקשורת העולמית".

למעלה