קרישיות יתר - מה זה

קרישיות יתר - מה זה

לפי מיטב הבנתי (מוגבלת בנושא) קרישיות יתר גורמת למות העובר בשליש הראשון או להפלות בשליש הראשון האם זה גם יכול לגרום ללידות מוקדמות בחודש חמישי-שישי

Vicky H

New member
כן. יש כל מיני סוגים

של קרישיות יתר. כל סוג והבעיה הספציפית אצלו. לי למשל יש בעיה עם פקטור 2 שגורם להפלות בשליש שני ושלישי.

הי ויקי

איך בודקים אם יש בעיה בקרישיות יתר האם זו בדיקת דם פשוטה והאם התרופה היא בדרך כלל זהה

יש סוללה שלמה של בדיקות

שלא ממומנות ע"י קופ"ח בדרך קבע, אלא רק ע"י קבלת אישור מיוחד (ולא מקבלים אותו בלי סיבה טובה...). יש גם בדיקות קרישיות פשוטות יותר (PT, INR וכאלה), אבל אין להן ערך דיאגנוסטי של ממש. בכל אופן, המדיניות בעניין הזה היא "במופלא ממך אל תחקור", כלומר שמדובר בעוד אינסידנט שמדגים את העקרון הנפלא של המערכת הרפואית לנעול את האורווה רק אחרי שהסוסים כבר ברחו. אז במצב העניינים הנוכחי אני יכולה רק לקוות שהסוסים שלך לא יברחו ושלא תצטרכי את הבדיקה. עתליה

Vicky H

New member
הבדיקות ניתנות למי שעברה שלוש

הפלות רצופות. לפעמים, גם אחרי שתי הפלות. בדרך כלל הן מבוצעות במסגרת מה שנקרא "בירור הפלות". מתחילים את הבירור כחודשיים אחרי ההפלה האחרונה. מדובר בבדיקות דם גנטיות (שלא ממומנות ע"י הקופה). תוצאות מתקבלות כחודש לאחר הביצוע. אצלי לדוגמא, בבדיקות הקרישיות הרגילות (אלה שניתן לבצע דרך הקופה) לא התגלתה שום בעיה נראית לעין. אבל בבדיקות הגנטיות לקרישיות יתר, נמצאה הבעיה.

האם אפשר לעבור בדיקות אלה גם בהריון

לצערי למרות שעברתי שתי לידות מוקדמות בשבועות 20 ו- 24 עד היום אף אחד לא טרח לעשות לי בירור מה הסיבה ללידות האם מדובר באי ספיקת צוואר או קרישיות יתר השאלות התעוררו אצלי רק אחרי שנים של קריאה בפורומים ושיחות עם חברות היום כשאני בהריון שוב אחרי הפרייה אני חוששת מאוד לאפשרויות הסיום של ההריון

לגבי אי ספיקת צוואר הרחם

עושים בדיקה במכון מור. הרופאה שלי הפנתה אותי לשם ורק צריך טופס 17. זה אולטראסאונד וגינלי פשוט.

בלידה מוקדמת הרבה יותר סביר שהבעיה

היא בצוואר הרחם. הפלות בשל קרישיות יתר מתאפיינות בד"כ במות עובר ברחם (IUFD) ולא בהתפתחות תהליך של לידה בטרם עת. אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי, אני רק אומרת שזה סביר יותר. לדעתי זה (בעיקר) הכיוון שממנו צריך להיזהר. לגבי הבדיקות הקשורות לקרישיות, אני חושבת (לא בטוחה) שהיות שמדובר בזיהוי פקטורים כן ניתן לעשות אותן בהריון, כי מדובר בתכונה אינהרנטית לאורגניזם, שלא משתנה כתוצאה ממצב של הריון (שלא כמו בדיקות כמו PT שתוצאותיהן כן עשויות להשתנות). עתליה

ניתן בהריון, אבל פחות מדוייק

כשאין ברירה עושים תוך כדי הריון, אבל יש פקטורים שאופן תקין משתנים בהריון ואז יש קושי פרשני. בעקרון, עדיף לעשות לפחות 6 שבועות אחרי הריון.

הבדיקה ניתנת גם לפי סיפור קליני

למשל: לידות של עוברים קטנים, אי ספיקת שליה ועוד. לגבי הפלות/ לידות מת הכלל למימון הבדיקה ע"י הקופה הוא 3 בשליש ראשון או 2 בשליש שני או 1 בשליש שלישי.

טחג

New member
כלל מימון בדיקה

זה ודאי לגבי הכלל למימון בדיקה? אני רוצה לדעת אם יש לי נתונים להגיש תביעה - הפלה אחת בשבוע 16/17 ולידת מת בשבוע 35. זה יעזור לי אם אני אוכל לבקש החזר מהקופה לגבי הבדיקות.

בוודאי שכן!

האם כבר ביקשת מימון וסרבו לך או שלא ניסית

טחג

New member
רק התחלתי לבדוק את הנושא

אבל מה שאמרו לי היה שבדיקות שלא בסל הם מחזירים רק החזר חלקי על אחת. אני חייבת לציין שהתשובה ניתנה בלי לדעת מה ההיסטוריה הרפואית שלי. חשבתי שאין טעם לציין אותה כי מה שידעתי היה שרק אחרי 3 הפלות מתחילים לממן. אם המצב שונה אני אבדוק שוב ואברר מה התנאים לגבי. תודה על ההבהרה.

אני קיבלתי הפניה לחלק מהבדיקות

(גם אלו שמבוצעות בבי"ח ולא בקופה) לאחר 2 הפלות בשבועות מוקדמים כך שאין ספק שלפחות לחלק מהבדיקות תוכלי לקבל הפניות. בנוסף יש 3 בדיקות שבכל אופן לא נמצאות בסל וצריך לשלם עליהן באופן פרטי אז את יכולה לעשות אותן עכשיו.

הבדיקות שאינן נמצאות בסל

בדיקה שנעשית בקופ"ח – אינה בסל וכרוכה בתשלום של 143 ש"ח (בכללית. יש לשלם מראש) HOMOCYSTEIN בדיקות שנעשות בבי"ח אינן בסל וכרוכות בתשלום של 700 ש"ח (סך הכל). יש החזר מהמושלם של הכללית בסך 150 ש"ח PROTHROMBIN 20210 (פקטור 2) MTHFR

../images/Emo207.gif בקשר לבדיקות קרישיות

אני עכשיו בעיצומו של בירור הפלות חוזרות. לטובת בנות הפורומים השונים הכנתי רשימה של הבדיקות לקרישיות יתר. רוב הבדיקות נמצאות ברשימות שקיבלתי מרופאים שונים ויש עוד כמה שקיבלתי מבנות בפורומים פוריות, אובדן הריון והריון לאחר אובדן. אשמח אם הבנות שעברו את הבדיקות יעברו על הרשימה כדי לודא שאין בדיקות חסרות או שאין חזרות (בשמות שונים לאותה בדיקה). תודה על עזרתכן

למעלה