קרישתיות יתר - עדכון

טרי

New member
קרישתיות יתר - עדכון

אחרי הדעות הנחרצות שקיבלתי מכן, חזרתי לדוליצקי להתייעץ ואני מעדכנת (נראה לי שיש כאן גם מידע חשוב): הוא אמר חד משמעית שבמקרה שלי המטולוג הוא לא הכתובת לאבחן אלא ראמטולוג. הסיבה היא שבמקרה שלי מדובר על סט מחלות אוטואימוניות (אנטיקרדיוליפין, נוגדנים לבלוטת התריס, אורטיקרית שמש) וזה פשוט לא נכון להתייחס לכל בעיה בנפרד. אמר שאין שום סיבה בעולם לתת לי לעבור עוד הריונות בלי התייחסות אליהם כאל הריונות בסיכון, וביקש שאני לא אחכה אפילו שבוע איחור כשיגיע הרגע אלא אעשה בדיקת הריון אחרי "חצי יום איחור" כדי להתחיל לקחת אספירין מייד. באותה נשימה אמר לא להתחיל אספירין לפני כניסה להריון - לא ברור לי למה, ולא שאלתי. נקודה מעניינת נוספת שהוא ציין היא שיש מחקר היום שמראה שיעילות אספירין (קרטיה) במניעת הפלות זהה ליעילות קלקסן !!! ושהוא באסקולה שטוענת שאין סיבה לרוץ לקלקסן. ציין מפורשות שזה מחקר חדש (פחות משנה) ולכן זה לא וודאי. החמוד הזה (כן, אני חצי מאוהבת בו
) המליץ לי לא לעזוב את קרייזר כרופא מהקופה אלא להמשיך ללכת אל קרייזר באופן שוטף ולהשתמש בו (בדוליצקי) כ"יועץ טלפוני". לא יודעת עוד אם זה מה שאני אעשה, קודם אני צריכה להיות בהריון..... מה שכן, אני בסרטים של האשמה עצמית קשה, מרגישה שאובדן ההריון היה באשמתי כי נתתי לרופאים להשפיע על תחושות הבטן שלי. רציתי לקחת אספירין כל הזמן, וכל הזמן שאלתי על זה, ואמרו לי שלא צריך ושאני סתם היסטרית. אין עכשיו איך לסובב את הגלגל אבל לפחות נפל לי האסימון אחרי אובדן אחד (ותודה לאל אובדן "קל" - שבוע 10) ולא אחרי יותר מזה. תודה על העצות ועל ההקשבה! מקווה להצטרף אליכן במהרה.

מקווה שתצתרפי למעגל הבטן

כמישהי שעברה הפלה בשבוע 9כי לא נתנו לי אספירין אני מבינה אותך. בהריון לאחר מכן ישר קיבלתי אספירין , עד שבוע 32 ואחר כך קלקסן , מהסיבה הפשוטה שאסור להגיע לחדר לידה עם אספירין ( יש להפסיק אספרין שבוע לפני הלידה ) כי זה יכול לפגוע בעובר , לא ברור למה. אבל הרוופא צודק קלקסן זהה לאספירין במניעת הפלות במקרה כזה. אי לרופא שנתן לי כדורים וררק אח"כ זריקות כי זה לא נעים. מאחלת כניסה מהירה והריון קל.

נעמה92

New member
הי

קראתי את הדברים שלך, וגם לי יש אפלה, ואני לוקחת קלקסן, ואספרין, ועכשו שאני קוראת את הדברים שאת כותבת אני לא מבינה למה אני מקבלת גם את שניהם... נקדוה למחשה שאני אשאל אותה את הרופא לא שאני מפקפקת בהחלטה שלו, פשוט סתם מסקרן אותי לדעת

שושית 27

New member
היי

מקווה לראות אותך פה במהרה והפעם שימשך 9 חודשים וכמובן שתזכי לסיים בידיים מלאות
בקשר למה שרשמת על לקיחת אספרין בלבד זה קצת מפליא אותי כי הרי הקלקסן והאספרין מטפלים כל אחד במשהו אחר זה לא אותו טיפול, יש בנות שהטיפול בבעיה שלהם הוא באספרין בלבד ויש כאלה בקלקסן בלבד ויש שהטיפול נעשה בשתיהם כמו ב- APLA מציעה לך לא לקחת כמובן מאליו ולברר שוב

אני בהחלט מסכימה ../images/Emo45.gif

אמנם אנחנו עשויות לחשוב על שני התכשירים האלה כעל "מדללי דם" ולהניח שהם פשוט אקוויולנטים זה לזה, אבל למעשה כל אחד מהם פועל אחרת ולכן בנסיבות מסוימות יש להעדיף אחד על פני השני ואולי אף ליטול את שניהם במקביל. זה בהחלט המקום שבו רק רופא עם ההתמחות הספציפית הנחוצה (APLA, לצור העניין) יוכל לקבוע מה הטיפול המתאים. אני כמובן מאוד מזדהה עם ההמלצה של פרופ' דוליצקי לזהות את ההריון הבא מוקדם ככל האפשר, וממליצה שתכיני מראש כמה הפניות לבדיקות בטא כמותיות ולא תסתמכי רק על בדיקות ביתיות. טרי, אני מבינה לחלוטין את רגשות האשם שלך, ואת התחושה שיכולת למנוע את מה שקרה אילו רק הקשבת לאינסטינקטים שלך. אני לא אגיד לך שרגשות האשם אינם נחוצים, כי הם חלק מההתמודדות שלך ובמובן הזה אינם מיותרים כלל, אבל אני כן יכולה לומר לך שאת נוהגת באחריות גדולה ובשיא האכפתיות כשאת עושה את הבירורים ואת ההתייעצויות למען ילדייך בעתיד, ועל זה את יכולה להיות גאה בעצמך. מאחלת לך הריון ארווווווווך ומאושר בקרוב. עתליה

טרי

New member
תודה!! ושאלה

א. תודה. ריגשת אותי. הראשונה שאמרה שהיא מבינה את רגשות האשם האלה. אפילו אמא שלי, שעברה כפי שסיפרתי לכן 9 הפלות טוענת שהיא לא מבינה. ב. את יכולה בבקשה להסביר לי דבר אחד שאני לא מבינה? אם כ"כ חשוב לזהות הריון מיידית כדי להתחיל לקחת אספירין, אז מדוע לא להתחיל איתו עוד לפני הכניסה להריון? מה הסכנה שבזה? ושוב תודה.

לא בטוחה שיודעת לענות לך

אני מניחה שזה תלוי בסיבה שבגללה יש צורך באספירין מלכתחילה. יש מצבים שבהם נטילת אספירין עוד לפני ההשתרשות נחשבת דווקא למועילה, ועד כמה שזה נשמע מוזר, יצא לי כבר לקרוא שדווקא בהקשר של APLA יש הממליצים להתחיל אספירין עוד לפני זיהוי ההריון, ולהוסיף לו/ להחליף אותו בהפארין מייד לאחר מכן. אם להסתכן בניחוש, אני מניחה שניתן לטעון שבנוכחות מחלה אוטואימונית, נטילת אספירין לפני ההשתרשות עשויה לגרום להכשלתה, אם כי אני מודה ומתוודה שלא ברור לי בדיוק איך זה עובד (כמו שאמרתי - ניחוש). בכל אופן, אני חושבת שגם בעניין הזה את עלולה למצוא בקרב מומחים נחשבים ומוערכים עמדות שונות, שכל אחת מהן מוסברת ומנומקת היטב. שמחה אם עזרתי במשהו... עתליה

למעלה