קרישתיות יתר

טרי

New member
קרישתיות יתר

היי, אז עם הגילוי על עוד פורום הריון שעוד לא הכרתי - החלטתי להתייעץ גם איתכן. מתנצלת מראש על האורך - לפני 12 שנה (כשהייתי בת 18) והתחלתי לקחת גלולות התחילו לי בעיות שונות (כאבי ראש, איבוד ראיה, רעידות בידיים, כאבים בברכיים). במשך 3 שנים נכנסתי ויצאתי מבי"ח עם תופעות שונות, כשבאיזה שהוא שלב הבנתי (בסיוע רפואה אלטרנטיבית) שהבעיה קשורה לגלולות. כל פעם שהפסקתי גלולות הכל הסתדר. כל פעם שהתחלתי (סוגים שונים) - כעבור חודשיים שלושה משהו אחר "קרס". אחרי 3 שנים הגעתי לד"ר דוליצקי שאבחן לי קרישתיות יתר ושלח אותי לבדיקות מקיפות בתל השומר שם אישרו את ההבחנה שלו. מאז, כבר הרבה שנים אני לא על גלולות. לפני שנתיים בערך התחלתי ללכת לגניקולוג ממכבי (ד"ר קרייזר) שגם מתמחה בקרישתיות. הוא ראה את הבדיקות הישנות שלי וטען שלדעתו יש טעות בהבחנה. שלח אותי להמטולוגית (ד"ר אופירה סלומון) ששלחה אותי לרצף בדיקות והסכימה עם קרייזר וטענה שאין לי כל תופעה של קרישתיות ושההבחנה הישנה מבוססת על ידע רפואי ישן שהשתפר במהלך השנים. כתוצאה מזה שניהם (סלומון וקרייזר) אמרו שכשאני ארצה הריון - אין צורך לתת את הדעת על קרישתיות יתר. נכנסתי להריון ספונטני, בחודש הראשון לנסיונות, בינואר האחרון. שאלתי את קרייזר על ההתחלה אם יש צורך באספירין או בקלקסן והוא אמר שלא. בשבוע 10 הפסיק הדופק. אחרי הגרידה שאלתי שוב את קרייזר אם יש צורך בבירור והוא אמר שאין שום צורך - הפלה אחת זו הסטטיסטיקה.... עד היום הקשבתי והלכתי איתו, אבל פתאום אני עוצרת וחושבת - האם באמת זה נכון? האם אני צריכה לחכות? אולי במקרה שלי סיפור הגלולות שקול להפלות חוזרות אצל אחרת? אולי התעלמות כ"כ חד משמעית מההיסטוריה שלי היא טעות?? אני אשמח לדעתכן. אה, ועוד נקודה חשובה מאד לנושא - אמא שלי היתה 11 פעמים בהריון, רק שניים נגמרו בלידה בריאה. אף פעם לא מצאו את הסיבה לכך. תודה!

אם את שואלת אותי, זה לא כל כך ברור

אני מניחה שבמהלך הבירור שלך מול ד"ר קרייזר וההמטולוגית שהזכרת עברת את כל סוללת הבדיקות לקרישיות יתר, ולכן אני לא מתווכחת עם הטענות שלהם. כמו כן, הסיפור שלך עם הגלולות אינו מצביע בהכרח לכיוון של הפרעות במערכת הקרישה, כי התופעות שמהן סבלת הן מה שהרופאים נוהגים לכנות "לא ספציפיות", כלומר יכולות להגרם מאלף ואחד דברים. ד"ר קרייזר גם צודק לגבי ההפלה מבחינה סטטיסטית טהורה, שכן 25% מההריונות יסתיימו בהפלה בשליש הראשון, וברוב המוחלט של המקרים לא יהיה לכך שום גורם חוץ מעובר לא תקין, כך שהאישה שבה מדובר אינה נמצאת בסכנה להפיל שוב יותר מכל אישה אחרת. א-ב-ל, גם אם האבחנה הישנה התבססה על פרשנות מיושנת של המידע הרפואי שנאסף עבורך, זה לא שולל את קיומה של הפרעה בקרישה שלא ניתן לגלות באמצעים שעומדים לרשותנו. אני חושבת שעם כל הכבוד לד"ר קרייזר, זה המקרה הקלאסי שבו יש טעם בחוות דעת נוספת. כמובן, חשוב גם לבחור ממי לקבל את חוות הדעת הזו. זכרי שרוב ההמטולוגים נמצאים בדיעה שההייפ מסביב ל"קרישיות יתר" אצל נשים בגיל הפוריות הוא מוגזם, ושחלק ניכר מהרופאים במערך המיילדותי בתה"ש נמצאים גם הם בדיעה הזו. אני הייתי ממליצה לך להתייעץ עם פרופ' קופרמינץ (יקיר הפורום שלנו
) מבי"ח איכילוב, שיש לו נסיון רב בנושאי קרישיות והפלות חוזרות, ושנמנה עם המחנה שדווקא רואה קרישיות יתר בכל פינה, בין אם צריך ובין אם לא (כך שעמדת המוצא שלו תהווה משקל נגד לעמדת הרופאים שאיתם התייעצת עד כה). אני מתארת לעצמי שכרגע הרצון להריון נוסף בוער בך, אבל אולי מן התבונה להמתין עד שתתייעצי עם הפרופ'. שולחת לך
גדול ומקווה עבורך להריון ארוך ושמח בקרוב.
עתליה

טרי

New member
תודה, ושאלה

דבר ראשון תודה על ההשקעה בתשובה. חשבתי לחזור לדוליצקי שמכיר את העבר שלי ועד כמה שידוע לי מתמחה גם הוא בבעיות בסגנון. מה "דעת הפורום" עליו?

טרי

New member
תודה ושאלה

את מכירה אולי רופא מכבי מהמרכז שמומלץ ומבין בקרישתיות? אני אלך להתייעצות עם דוליצקי, אבל לעבור הריון שלם (בתקווה שיהיה הריון במהרה
) אצל רופא פרטי קצת כבד לי. תודה!

גם ד"ר דוליצקי וגם פרופ' עינבל (המטולוגית)

מקבלים דרך מכבי. התור לפרופ' עינבל (בהוד השרון) אינו קצר. ד"ר דוליצקי מקבל במרכז לבריאות האישה ברעננה בהיי ריסק, אבל הוא מוגדר יועץ על (לא כל אחת מגיעה אליו) ובהגדרה, מקבל רק נשים בהריון. אפשר לנסות לדבר עימו טלפונית ולראות אולי יקבל אותך כחריג. [בפורום השני שלחתי הודעה עם הטלפונים, אבל תופז בלע אותה, אני אנסה שוב בלילה]

טרי

New member
דוליצקי בהיי ריסק במכבי

הפתעת אותי עם המידע הזה. אני מכירה אותו שנים רבות (יותר מ- 10 ) ולא ידעתי את הפרט הזה. כשאני אהיה (בתקווה במהרה בימינו) שוב בהריון, אם אכן יסתבר שיש לי בעיית קרישתיות, איך אני יכולה להגיע אליו לרעננה דרך מכבי? נראה לי שלשאול אותו את זה זה לא פשוט כי לבוא אליו פרטי ולשאול איך אפשר להגיע אליו ממכבי נראה לי לא לעניין. אני צריכה הפניה מרופא מכבי אחר? בשביל זה אני צריכה הפניה מרופא שלא מקבל בהיי ריסק? אשמח לפרטים אדמיניסטרטיביים. תודה

זה די חדש

שהוא מקבל במכבי. לטעמי, הוא האחרון שיעמוד בדרכך מלהגיע אליו דרך מכבי. כשתהיי בהריון פשוט קחי הפניה מהרופא המטפל בקופה להיי ריסק וקבעי אליו תור. הוא נחשב מומחה על, ולכן אני מניחה שלא כל מטופלת היי ריסק מגיעה אליו, אבל המקרה שלך מספיק מורכב כדי להגיע אליו.

מעקב רופא פרטי לא אומר שאת חייבת ללכת

אליו על כל פיפס, כל הפנייה לבדיקת דם וכל א"ס. העיקר הוא שיש מישהו שעוקב אחרי ההריון שלך ומפעיל את הראש במקום שבו רופאי הקופה לפעמים מנצנצים (ולאוו דווקא מחוסר אכפתיות, אלא בעיקר כי קשה להשקיע כשכל עשר דקות לכל היותר אתה מקבל מטופלת אחרת). חוץ מזה, אני לא יודעת כמה דוליצקי גובה מהמטופלות שלו (אני יכולה לנסות לברר לך), אבל יש רופאים בעלי הסדר סביר מאוד עם המטופלות, שלא לדבר על כך שאת זכאית לשלושה החזרים בשנה ממגן זהב (בהנחה שדוליצקי ברשימה). בקיצור, יש דרכים לעשות את זה ושלא יעקלו לך את חשבון הבנק... עתליה

נעמה92

New member
שאלה

1) האם עשו לך בדיקות חוזרת או שהסתמכו על סמך בדיקות מלפני יותר מ- 10 שנים? לדעתי כדי לך לעשות בדיקות חדשות וללכת איתם להמטולוג או המטולוגית אחרת ולרופא נשים שמתמחה בקרשיות יתר ולשאול את דעתם וולו רק בשביל השקט הנפשי שלך....

טרי

New member
עשיתי לפני שנתיים בדיקות חוזרות של הכל

ועל פי הבדיקות הללו ההמטולוגית שהייתי אצלה אמרה שאין לי בעית קרישתיות.

שושית 27

New member
ועוד משהו לחשוב עליו..

ישנם גם בנות (כמוני למשל...) שתופעת הקרשיות יתר "יוצאת מהארון" רק במצב שרמת ההרומונים בגוף עולה מהרגיל כמו הריון, גלולות .. וביום יום הגוף מתפקד כרגיל ולכן לפעמים לא רואים בעיה של קרשיות שאת מבצעת את הבדיקות שאת לא בהריון או לא בהשפעת הגלולות אין כל סימן לבעית קרישה ולכן ההיתי ממליצה לך על עוד חוות דעת ולהביא מחשבה זו גם בחשבון שיהיה המון בהצלחה

טרי

New member
את יכולה לפרט בבקשה?

זה משהו שלא שמעתי עליו אף פעם. מי הרופא שמטפל בך ושזיהה את זה? יש בדיקות מיוחדות שגילו את זה? אני אשמח לפירוט. תודה!

בהריון הנטייה לקרישיות יתר גוברת

לכן, נשים שהן "על הגבול" לעיתים "עוברות את הגבול" רק בהריון. מכיוון שיש נטיה פיזיולוגית (טבעית ותקינה) לעליה בקרישת הדם בהריון, אזי בדיקות קירשיות לא נחשבות מדוייקות לאבחון קרישתיות יתר באופן כללי כשאישה הרה.

טרי

New member
כלומר -

היית מצפה שלמישהי שהובחנה בעבר כבעלת קרישתיות יתר, ולאחר מכן הובחנה כלא בעלת קרישתיות יתר, יחזרו על הבדיקות בתחילת הריון כדי להיות בטוחים?

שושית 27

New member
היי טרי

אז ככה: אני אחרי שני אובדנים שקרו בחודש 8 , ולמרות זאת 3 המוטולוגים שביקרתי המשיכו לטעון שאין לי בעיית קרישה רק אחרי ההריון השני שלחתי את העובר והשליה לנתיחה + מיואשת לגמרי נפגשתי עם פרופ' קופרמינץ שהאיר את עייני ובדיפדוף בדפי הבדיקות דם שלי אמר: את חייבת לומר לי מי אמר שאת לא צריכה זריקות??? אז באמת אין לי מושג לומר לך איך יתכן שכל רופא רואה משהו אחר?! אני בכל אופן סומכת על קופרמינץ בענייים עצומות (ממליצה בחום), הוא הסביר לי שהגוף שלי מגיב בהרבה יותר קרישיות שרמת ההורמונים עולה ולכן אסור לי גלולות וכמובן טיפול הולם בהריון. כרגע אני מטופלת אצלו עם זריקות ואספרין ועד כה נראה שהכל מתקדם על פי התוכנית
מקווה שעזרתי..בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!!

טרי

New member
היי שושית

דבר ראשון תודה על השיתוף. נשמע שעברת כמה מדורי גיהנום עד עכשיו ואני מקווה בשבילך שההריון הזה יגיע לסיומו המלא והמוצלח. מה שאת מספרת נשמע לי בידע הלא רפואי שלי מאד מתאים לסיפור שלי. גם אני - במשך 3 שנים על גלולות לא מצאתי שום בעיה וכל פעם הגעתי לאשפוזים שנגמרו ב"לכי דברי עם מישהו" כי לשמחתי כל הבדיקות הנוירולוגיות חזרו תקינות. רק אחרי שהגעתי לדוליצקי הוא הסתכל על הבדיקות הישנות שלי הרים את הראש וסיפר לי שיש לי קרישתיות יתר. לא יודעת איך הרשיתי לעצמי להקשיב לרופא אחר שטען שאין לי קרישתיות יתר ושאני יכולה לעבור הריון רגיל כמו כולן. לשמחתי, האסימון נפל לי אחרי הפלה אחת (קלה יחסית, שבוע עשר). קבעתי כבר תור לדוליצקי עוד השבוע, הוא מכיר את ההיסטוריה שלי ואני מאד סומכת עליו. מקווה שההריון הבא שלי יהיה במהרה וייגמר אחרי 9 חודשים.

את בטוחה שעשית את כל הבדיקות?

תבדקי שאכן עשית את כל הבדיקות. גם אילו שלא בסל הבריאות ועולות כסף.את כל הפקטורים שקשורים את ההומוציסטין ו MTHFR. אני עברתי 4.5 שנים של טיפולי פוריות ותשעה IVF עד שהריתי את ביתי. במשך כל השנים ביקשתי מכל הרופאים לבצע בדיקות קרישיות. נתנו לי לעשות רק את הבדיקות שבסל. לא שלחו אותי להמטולוג למרות שביקשתי. גם רופא הפוריות וגם רופא המשפחה טענו שזה לא קשור לחוסר הפוריות. סיפרתי להם שאמא שלי איבדה 7 הריונות בחודשים מתקדמים יחסית 5,6 . וזה לא הדליק להם נורה. בסוף הצלחתי להרות. בשבוע 25 להריון התגלה פיגור בגדילה. נכנסתי למעקב צמוד ובשבוע 32 אושפזתי עם התחלת רעלת הריון ועם עוברית שלא ממש גודלת. אחרי שבועיים החליטו לילד אותי. היא נולדה במשקל של 1380 גרם בשבוע 35. אחרי ההריון הופנתי להמטולוג ולבדיקות קרישיות מקיפות. התגליתי כהומוזיגוטית ל Mthfe . היום אני בטיפולים לילד שני. אני מזריקה קלקסן החל מיום החזרת העוברים. בדיעבד היום אני יודעת שאם הייתי מתעקשת יותר על ביצוע הבדיקות המלאות אולי היו נחסכים ממני הרבה טיפולים. בטוח היה נחסך מביתי כל עיכוב הגדילה, הפגיה וכל מה שקשור לזה עתיד.

למעלה