קרם אנגלייז לאלכס

קרם אנגלייז לאלכס

יקירי רוטב הפטיסייר כבודו במקומו מונח. אבל קרם האנגלייז הוא הוא מה שכינית בגסות ``הגרסה הדלילה של קרם הפטיסייר``, נו באמת. סתם קרם אנגלייז הוא רוטב וניל קלאסי, שכאמור מוגש עם עוגות וגלידות, ואפילו משמש בסיס להכנת גלידות תוצרת בית ולהלן המתכון: 1/2 ליטר חלב מקל וניל חצוי לאורכו 4 חלמוני ביצה, 8-6 כפות סוכר (תלוי בכמה מתוק אתה אוהב את הרוטב שלך) מחממים את החלב לסף רתיחה, כשמקל הוניל נח איתו בסיר, על להבה נמוכה כך שיהיה זמן לטעמי הוניל להיספג בחלב. מגררים את גרגרי הוניל לחלב ושומרים את המקל לשימוש במתכונים אחרים. מערבבים היטב את החלמונים והסוכר, יוצקים פנימה מעט חלב חם, תוך כדי ערבוב מתמיד- אחרת החלמונים יתבשלו על ידי החלב ויהפכו לחביתה מתוקה וונילית. ממשיכים להוסיף מהחלב החם לתערובת החלמונים- שוב תוך כדי ערבוב מתמיד- עד שמחצית החלב כבר בפנים. יוצקים את התערובת חזרה לסיר (יש הגורסים כי עדיף להשתמש בסיר נקי לקראת השלב הבא), מניחים על להבה בינונית ומערבבים היטב, בעזרת כף עץ, עד שהרוטב מסמיך. חשוב מאוד לערבב, אחרת החלב ידבק ותחתית והביצה תהפוך לחביתה. חשוב לאזור סבלנות, אחרת החום הגבוה יסמיך את הרוטב ולפני שתספיק למצמץ גם יהפוך לחביתה. האינדיקציה לסמיכות הנכונה היא העובדה שממרקם נוזלי לחלוטין תהפוך התערובת למשהו שיעטוף קלות את כף העץ שלך. מסננים מיד לתוך קערה קרירה (צריך להפסיק את התבשלות הביצים) ומגישים.
 
למעלה