קרם ברולה נוזלי

LifeCorner

New member
קרם ברולה נוזלי

ניסיתי מספר מתכונים (ולכן בכוונה הם לא מצויינים כאן), אבל בכולם קרם הברולה נותר נוזלי יחסית גם לאחר 12 שעות במקרר.
חשוב לציין שהטעם היה מושלם, והיה טעים לאכול אותו גם כשהוא היה רך ונוזלי יחסית ולא יציב ומוצק,
אשמח לדעם מה יכולות להיות הסיבות מבחינת החומרים ובעיקר אופן ההכנה (סביר להניח)

bali

New member
מנהל
ישנם שני שלבים קריטיים בהסמכת הקרם

1. בישול הבסיס של הקרם (מרתיחים שמנת עם וניל, טורפים חלמונים עם סוכר, מאחדים ומחזירים לסיר לבישול על אש קטנה תוך ערבוב עד שהנוזל מסמיך ומכסה כף עץ בשכבה דקה).

2. האפייה בחום נמוך יחסית באמבט מים שמגיע לחצי גובה של הקוקוטים.

או שלא בישלת את הקרם מספיק בשלב ההסמכה, או שלא אפית מספיק זמן בתנור.

זה מבלי להתייחס ליחס בין כמות השמנת לחלמונים במתכונים שניסית, שאולי יש שם בעיה, אבל מכיוון שניסית כמה שונים, כנראה הבעיה באופן ההכנה.
ואני מקווה שלא עשית שינויים במתכונים מבחינת חומרים וכמויות.

LifeCorner

New member
תודה רבה, חסר שלב:

"מחזירים לסיר לבישול על אש קטנה תוך ערבוב עד שהנוזל מסמיך ומכסה כף עץ בשכבה דקה"
&nbsp
בשום מתכון לא ראינו את השלב הזה.
לאחר הרתחת השמנת עם מקל הוניל, מזגנו לאט לאט לתוך החלמונים והסוכר המתערבבים, להשוואת טמפרטורות,
ולאחר מכן מזגנו לתבניות והכנסנו לתנור.

bali

New member
מנהל
אוקיי, גם אם אין את שלב ההסמכה בסיר

הקרם אמור להתייצב באפייה.

אני אסתכל במתכונים שיש לי אם שלב ההסמכה קיים או לא. עניתי מהזכרון.

bali

New member
מנהל
הסתכלתי בכמה מתכונים שיש לי

יש כאלה שכן מציינים החזרה לסיר ובישול של 2-3 דקות תוך ערבוב, ובזהירות שהקרם לא יגיע לרתיחה, על מנת להסמיך אותו לפני האפייה.
יש מתכונים שמדלגים על השלב הזה.

האפייה בכולם היא בטמפ' של 160 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהקרם מתייצב, כאשר אם הוא טיפה רוטט זה בסדר.
את התבנית ממלאים במים חמים עד חצי מגובה הכלים של הברולה.
יש שמניחים מגבת מטבח נקייה בתחתית התבנית ועליה מוזגים את המים ומניחים את הכלים, וזה כדי שתחתית הכלים לא תתחמם יותר מדיי.

LifeCorner

New member
רבה

למעלה