קרם ברולה

A Giant Midget

New member
קרם ברולה

ידוע שהאופטימלי הוא לאפות את הקרם בכלי חרס אישיים. במצב של דלות אמצעים, עד כמה נוראי יהיה לאפות אותו עם כלים חד פעמיים מאלומיניום (גם כן אישיים)? אם אפשר, כמה טיפים להצלחה מובטחת, או לפחות למנוע פקשוש טוטאלי
 

homets

New member
כמה טיפים לקרם ברולה! ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

ראשית - אין בעיה לאפות את קרם הברולה בכלים חד פעמיים באלומיניום, זה יוצא אחלה גם ככה. *בשלב חימום השמנת והסוכר (והחלב, תלוי במתכון) יש להביא לרתיחה עדינה. *את הסוכר והקורנפלור יש להוסיף לחלמונים ממש ברגע האחרון שלפני השוואת הטמפרטורות. במידה ועושים זאת קודם הסוכר "מבשל" את החלמונים, ויש להימנע מכך. *את השוואת הטמפרטורות יש לבצע כך: שפיכת כשליש מכמות השמנת החמה על החלמונים תוך כדי טריפה אינטנסיבית, והוספה של שאר השמנת בהדרגה אך בזריזות. *מומלץ לסנן את הקרם לפני ששמים בכלים כדי למנוע מגושי ביצה שלא נטמעו בתערובת כמו שצריך (קורה לעיתים) לצאת ממנה. *אני אופה בטמפרטורה של 140 מעלות כחצי שעה בבן מארי עד שהקרם לא נוזל מסכין המוכנסת לכלי, אך כמובן שתלוי במתכון. אני מאוד אוהבת את המתכון של אורנה ואלה, לדעתי הוא מוצלח מאוד ומדויק ביותר!
בהצלחה ואם יש עוד שאלות אשמח לענות
נטלי
 

A Giant Midget

New member
תודה!

כבר הספקתי להכין ולאכול הכל
יצא מוצלח ביותר. הכלים החד פעמיים עשו את העבודה. לפי מתכון שקבלתי, את השמנת בישלתי רק עם מקל הוניל (בלי סוכר). קורנפלור לא הופיע בשום מקום. אני מניח שהוא לא הכרחי כי הקרם היה יציב בדיוק במידה הנכונה. לקחתי לתשומת לבי את הסוכר והחלמונים. תודה רבה!
 

homets

New member
טעות שלי בנוגע לקורנפלור.

הוא לא אמור להופיע - התבלבלתי עם קרם פטיסייר, סליחה! נטלי
 
למעלה