קרם עם פיסטוק, לאפיה - בקשת עזרה

CallMeCavanaugh

New member
קרם עם פיסטוק, לאפיה - בקשת עזרה

שלום לכולם

בסוף השבוע אני מתכנן להכין טארט פיסטוקים ומרציפן - מדובר במתכון לטארט שוקולד מרציפן שהכנתי כמה פעמים. עם הבצק אני אתסדר - במקור מדובר בבצק פריך קקאו, והמליצו לי פשוט להחליף את הקקאו בפיסטוקים טחונים.
הבעיה שלי היא עם המלית. המלית המקורית מכילה שוקולד מריר, ואני לא רוצה את טעם השוקולד במתכון. חשבתי להחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן, אבל אין בו מספיק מוצקי קקאו, ואני חושש שבסופו של דבר תהיה לי קערת קלתית מלאה במרק. אופציה אחרת עליה חשבתי היא להחליף את המילוי המקורי בקרם פטיסייר, אבל אני כן רוצה משהו שיעבור אפיה מסויימת. אני אמנם ממלא עוגות שמרים בקרם פטיסייר, אבל אין לי מושג איך זה יעבוד בתוך טארט.
יש למישהו רעיון איזה קרם לאפיה שלתוכו אפשר להכניס פיסטוק אני יכול להכין?

אגב, המרציפן שהזכרתי קודם פשוט נמצא בתוך הקרם.

תודה מראש לעוזרים, ואם זה יצליח אני מבטיח גם תמונה או שתיים
 

bali

New member
מנהל
אפשר להכין קרם שקדים

ולהוסיף לקרם השקדים גם מחית פיסטוק. קרם שקדים נאפה טוב.
קרם על בסיס שוקולד לבן יהיה גם מתוק להחריד וגם פחות יציב לדעתי.

אם זה נשמע לך מתאים ואתה רוצה מתכון לקרם שקדים, אני יכולה להעלות לך מתכון.

ואם יצליח, נרצה מתכון מלא ואיתו תמונה. תמונה לבד זה טיזינג לא אהוב אצלנו בפורום.
 

CallMeCavanaugh

New member
זה אכן נשמע מתאים

אני כבר חשבתי פשוט לעשות קרם פטיסייר ולוותר על האפיה השניה, אבל קרם שקדים נשמע לי מצויין.

ואין בעיה - אני אשמח לחלוק גם את המתכון, בהנחה שזה אכן יצליח.

תודה
 

bali

New member
מנהל
קרם שקדים לאפייה

ל - 2 טארטים בקוטר 20 ס"מ

100 גרם חמאה בטמפ' החדר
100 גרם סוכר
100 גרם שקדים טחונים
2 ביצים
כף רום או אמרטו
מעט תמצית שקדים
3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

מערבלים יחד עם וו גיטרה חמאה שקדים וסוכר לקרם חלק. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות לגמרי. מוסיפים קורנפלור, רום ותמצית שקדים ומערבלים עוד קצת עד שהקרם אחיד וחלק. שומרים במקרר. את הקרם הזה ניתן גם להקפיא.
לקרם הזה אפשר להוסיף מחית פיסטוק לפי טעמך.

הקרם צריך להיות סמיך כמו ממרח שוקולד בערך, אפילו קצת יותר (צירפתי תמונה שתראה את המרקם שלו).

באפייה הקרם תופח קצת, אז לא למלא ממש עד למעלה אלא 3/4 גובה של הקלתית.

אופים בחום של 170 מעלות בערך 30 דקות עד שהקרם נראה יציב ומזהיב יפה מלמעלה.
 

CallMeCavanaugh

New member
רשמתי - אחלו לי הצלחה

את העוגה אכין ביום חמישי, אז כנראה שהמתכון יעלה רק ביום שישי - אם זה יצליח, כמובן.
 
למעלה