קרם פטיסייר לפחזניות בטעם שוקולד לבן וקפה

Netaklopedia

New member
קרם פטיסייר לפחזניות בטעם שוקולד לבן וקפה

מצאתי מתכון לקרם פטיסייר שוקולד לבן שמתאים לפאי:
250 מ"ל חלב
75 גרם סוכר לבן
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
25 גרם קורנפלור
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה, קרה מאוד

האם הוא יתאים לי גם לפחזניות או שצריך לשנות? אני רוצה להוסיף גם איזה כפית נס קפה בשביל טעם מוקה. ולכמה פחזניות בממוצע זה יספיק?..
 

bali

New member
מנהל
מה עם דרך ההכנה?

בגדול נראה לי שיתאים, השאלה היא עד כמה הקרם סמיך ויציב, ואת זה אפשר לשער רק אם רואים מהי דרך ההכנה.
הכמות - לדעתי יספיק למשהו כמו 20 פחזניות לא גדולות, בערך כפית גדושה או שתיים לפחזניה.
 

Netaklopedia

New member
דרך ההכנה

האם זה שאין חמאה הופך את זה ליציב יותר או פחות? ואם אני אפחית שמנת זה יהיה יציב יותר או פחות?

בסיר קטן מניחים יחד חלב ווניל ומביאים לסף רתיחה.
בעזרת מטרפה ידנית טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור.
מסננים אל תוך תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות, את החלב הרותח וטורפים היטב.
מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת ורתיחה, עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה שוקולד לבן קצוץ. טורפים היטב בפטיסייר החם, עד שהשוקולד נמס ונטמע באופן מלא בקרם.
מעבירים את הקרם לקופסה, מכסים את פני הקרם בנילון נצמד (על מנת שלא יווצר קרום במהלך הקירור) ומצננים במקרר במשך כ-2-3 שעות.
כאשר הקרם קר "פותחים" אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקם המקורי.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל תוך הקרם פטיסייר עד שנוצר קרם אחיד וחלק.
 

bali

New member
מנהל
תשובות

השוקולד, החלמונים והקורנפלור תורמים ליציבות הקרם.
השמנת המתוקה תדלל / תרכך אותו קצת. אני בעד להוסיף את השמנת המתוקה בהדרגה ולא בהכרח את כל הכמות, כדי שהקרם יישאר סמיך ולא ינזל מהפחזניות.
 

Netaklopedia

New member
תודה ורק עוד שאלה בנושא

אם אני מוסיפה שמנת למיקסר שבו אני גם ככה פותחת את הקרם זה בסדר או שיש משמעות קריטים ללהקציף קצפת ואז לקפל את השניים?
 

bali

New member
מנהל
אפשר להוסיף את השמנת תוך כדי הקצפה - אבל קרי

כאמור, הקצפת מרככת את הקרם והופכת אותו לנוזלי יותר. למילוי חשוב שהוא לא יהיה נוזלי מדיי.
 

bali

New member
מנהל
קריטי שההוספה תהיה בהדרגה.

הכותרת נחתכה לי באמצע...
 

Netaklopedia

New member
בסוף הוספתי ממש מעט

רק כדי שלא ירגיש רוטט או סולייתי. יצא טעים!!!!!!! תודה על העזרה!
 
למעלה