קרם שיזוף בניו זילנד

קרם שיזוף בניו זילנד

אני מתכנן לטוס לניו זילנד באמצע נובמבר.
היום הייתי בהרצאה מסבירה על המדינה
ונאמר לנו שבגלל שיש חור באוזון מעל ניו זילנד, השמש שורפת את העור במיוחד.
עוד נאמר לקנות קרם שיזוף בניו זילנד ולא בארץ.
האם יש הגיון בדבר? אם אני קונה קרם שיזוף עם מסנן קרינה בדרגה 50
זו אמת מידה אונברסלית. לא? כלומר מה יהיה טוב יותר בקרם שיזוף שם על פני זה שאני מביא מהארץ?
אגב- בהקשר הזה יש עדיפות על קרם לעומת ספריי? כי אני אוהב להמרח בספריי בלי ריח אבל מפחיד אותי הסיפורים על השמש בניו זילנד

ANZ1

New member
שטויות במיץ

מה ששורף את העור זאת קרינת UV (לפחות זה מה שחושבים המדענים והרופאים).
ואם למרצה או למישהו אחר יש תאוריה אחרת שיפרסם אותה קודם ויוכיח אותה באקדמיה ובעיתונים מקצועיים.
כנס לכל אתר של מזג אוויר או אתר רפואי וראה את כמות הקרינה שיש בקיץ בניו זילנד מול הקרינה בקיץ בתל אביב, ישראל נמצאת בכמה רמות מעל ניו זילנד,
בישראל הקרינה היא 8-11 בניו זילנד 6-8
אגב, החור באוזון נסגר, ובכל מקרה אין לו קשר לקרינה.
מה שקובע את כמות הקרינה זה 2 פרמטרים, קירבה לקו המשווה וכמות שעות שמש.
הסיבה לאגדת העם הטיפשית הזאת זה סיבה אחרת לגמרי, שהיא נסיבתית.
רוב אוכלוסית ניו זילנד הם בריטים לבנים שעברו מבריטניה המעוננת והאפרורית לניו זילנד השימשית ומעבודות בתוך הבתים לעבודות בחוץ.
מה שגרם לאחוזי סרטן עור גבוהים בניו זילנד,
אבל אם אתה לא מתמרח בישראל אין סיבה להתמרח בניו זילנד.

sbandda

New member
ANZ1, אני רואה שאתה עדיין כותב תגובות לא ענייניות

א. נשרפים בניו זילנד יותר מהר מאשר בישראל. עובדתית. מנסיון. מעבר לכך, כאשר נמצאים בשמש - התחושה היא שהשמש הרבה יותר יוקדת בניו זילנד לעומת ישראל.
ב. למה לשואל לקחת איתו סתם משקל של קרם הגנה?
ג. מה הקשר לסרטן עור כרגע?
ד. בכל מקרה מומלץ להתמרח בניו זילנד, גם אם אתה רגיל להיות בשמש בישראל.
&nbsp

ANZ1

New member
במקום להרטב באוקלנד

טוס לישראל ותהיה שעה בשמש,
לא איפה שגרת בישראל, אם אני זוכר זה איפה שהוא על גבעה בשטחים.
תעמוד שעה בתל אביב, ותראה איפה נשרפים יותר באוקלנד או תל אביב,
אתה איש של מספרים, אז דבר במספרים ותסביר איך התאוריה שלך עובדת.
כי עובדתית הקרינה בניו זילנד לא חזקה.
אז מה בדיוק שורף אותך אם לא הקרינה ? מה שאתה מרגיש על העור זה הגשם שלא מפסיק אצלכם כבר כמה ימים.

sbandda

New member
כרגיל, אתה לא מעודכן...

היתה אחלה שמש היום באוקלנד.
ובלי עין הרע גרתי מספיק שנים בתל אביב ותל אביב רבתי כדי שאני אוכל להשוות.
אמנם אין פה את הלחות התל-אביבית, אבל לעניות דעתי, גם אם הקרינה הרשמית גבוהה יותר בישראל (וממש אין לי כח לבדוק), היעדר זיהום האויר פה וכן החור באוזון (כן, אני יודע, הוא מתכווץ, אבל זה לא אומר שהוא נסגר) אכן גורמים לשמש לשרוף את העור יותר מאשר בישראל.

החור באוזון עדיין שם

http://www.radionz.co.nz/news/world/288389/antarctic-ozone-hole-grows
&nbsp
אבל מסנן קרינה טוב הוא מסנן קרינה טוב בכל העולם. מה שכן, הוא לא ממש יספיק להגנה מפני סרטן עור. לשם כך משתמשים ב(אויש אוף איכס נו) כובע ושרוולים ארוכים.
&nbsp
טיול נעים

ANZ1

New member
Et tu, Brute?

אנשים חכמים (וטיפשים) חוזרים על המנטרה הזו, תוך שהם מתעלמים מהעובדות הפשוטות, אני שומע את זה כל הזמן, וזה ממש לא חשוב להם שהעובדות מראות שהקרינה בניו זילנד נמוכה, חור באוזון או לא חור באוזון, כל המדידות מראות שהקרינה מושפעת רק מהמרחק לקו המשווה, בגלל זה השחורים לא גרים בקטבים.

http://www.who.int/uv/intersunprogramme/activities/uv_index/en/index3.html

ANZ1

New member
ממש לא

תסתכל במפה שוב,
דרום אפריקה רחוקה מקו המשווה כמו דרום מצרים או סעודיה.
קייפ טאון דרום אפריקה (הנקודה הכי דרומית) לקו המשווה - 3700 ק"מ
סטוקהולם שוודיה (רק דרום שוודיה) - קו המשווה - 6600 ק"מ
גם צריך לראות מאיפה היגרו כל שבט.
אין מה לעשות, אלו העובדות, הקרינה בנובמבר בניו זילנד היא כמו הקרינה בישראל בחורף.
אם אתה מורח בישראל, תמרח בניו זילנד, אם אתה לא מורח, אל תמרח.

כי קרינת UV זה דבר חזק ומתמשך

וקשה מאד להתמרח בדיוק לפי כל הנהלים, ואם נחשפים באופן קבוע הסיכון עולה.
אין מה לעשות, צריך להתכסות.

Amir277

New member
2 השקל שלי

היי
אני מניח שהיית בהרצאה של עומר מזרחי. מניח שקצת הלחיצו אותך חחח

לפעמים מספרים שטויות בהרצאות בישראל על ניו-זילנד והייתי בכמה וסתם גורמים לחברה להתארגן על דברים שלא בהכרח צריכים, קח בחשבון שיש עניינים שהם אינדיבידואליים למרצה.. חברים אחרים מחו"ל שטיילתי איתם לא שמעו על רוב השטויות שרצות כמו מנטרות בקרב הישראלים חח
לגבי שאלתך - אקדים ואומר שאני לא מאלו שנשרפים מהר אבל עדיין מאדים ונשרף.. אני זוכר תקופה של כחודש/ אולי חודשיים באזור וולינגטון שבשעות הבוקר ובעיקר אחה"צ השמש הייתה שורפת לאלללה זה היה מגיע למצב שכשהייתי חוזר מהעבודה בסביבות 17:00 ובדרך מתחנת האוטובוס לבית הייתי משפשף כל הדרך את הידיים ואפילו את השוקיים, זה הרגיש כאילו מישהו צורב אותי מלמעלה עם זכוכית מגדלת
אולי זאת הזווית של השמש... [שמתי קרם-לא ממש עזר] בקיצר לא סוף העולם בכלל..
דווקא בטיולים ועל פסגות הרים לא הרגשתי כלום. לא יודע למה ואיך דווקא בוולינגטון...

לסיכום: לא הייתי חושב אפילו לשניה אם לבזבז על קרם הגנה מקום בתיק...
במקום זה - קח איתך דברים חשובים יותר שיהיה קשה/יקר יותר להשיג בנ"ז.
תנסה לחשוב באופן עצמאי מה אתה אוהב/מה חשוב לך שיהיה איתך שם!
אחר כך תנסה להתאים את זה למגבלות מסויימות [כמו מזון - שמקשקשים הרבה לגבי זה], משקל/נפח וכו'
בהצלחה ותהנה

תודה, מה יקר/קשה להשיג לדעת בנ״ז?

ביגוד מטיילים, ומקלות טיפוס. שלוקר. דברים מסוימים נוספים?

פרט לרשימת ציוד הסטנדרטית שאקח מלמטייל?

Amir277

New member
מאחר ואנחנו לא בפורום מטיילים אשמח לעזור לך בפרטי

תשלח לי בבקשה מסר עם כל הדברים שאתה חושב לקנות בצורה ממוספרת ואענה לך אחד אחד כפי ידיעותי ונסיוני
אני מאמין שיהיו באמתחתי כמה רעיונות שיחסכו לך כמה זוזים ויעשו לך סדר בראש..
בנוגע לרשימות ציוד- למרות שרוב הרשימות כמעט אותו הדבר הייתי ממליץ לך לקחת רשימות מעוד חנויות [עוד 1 או 2, בעיקר מהקטנות לא רשתות] ולקבל רעיונות שונים/נוספים לגבי הציוד שתרצה/תצטרך איתך. לאחר מכן כמובן! אתה אמור לעשות כמה סבבים של סינונים ולהוריד כמויות או ציוד ספציפי מהרשימה שלך. גם בזה אשמח לעזור לך.
תשלח לי גם את תקופת הטיול-אילו חודשים וסגנון הטיול, מטייל לבד או עם מישהי/ו, היכן נוחת, תכנון מסלול ראשוני וכו' וכו'
ככל שתהיה יותר מתוכנן מראש תהנה יותר אחר"כ ופחות תבזבז זמן בטיול עצמו.
גם כך יהיה לך בזבוז זמן בארגונים שונים..
בקיצר אל תתבייש אשמח לעזור

Caput femoris

New member
זה פורום (גם) לטיולים

כולל כמה חברים בכירים בחוג סיירות נ״ז.
נשמע שיש לך מידע שיכול לעזור מאוד לאחרים אז אם בא לחלוק אותו ולהמשיך את השיחה כאן זה יהיה נהדר.

ANZ1

New member
אבוקדו, פלפלים ורהיטים של איקאה

מכיוון שאתה לא צריך רהיטים של איקאה,
ואוכל אתה לא יכול להביא,
תטייל רגיל, כל מה שאתה צריך תמצא בניו זילנד, בגדי וציוד מטיילים הוא דווקא יותר זול בניו זילנד עם מבחר הרבה יותר גדול מבישראל.
ואוכל, תסתכל בהיפר מה יקר ומה זול, מה המחיר לקילו ומה המחיר ליחידה,
אתה תראה הרבה מבצעים במחירים הרבה יותר זולים ממחירים רגילים, אם אתה פתוח לשינויים, שום דבר לא יהיה יקר במיוחד.
אני רק מקווה שאתה לא מאלו שרוצה כל ערב לאכול סלט עם אבוקדו ופלפלים

כי יותר זול לקנות סטייקים.

Amir277

New member
מסכים עם מה שכתבו החברים שמעלי

תכלס אני לא יודע לכמה זמן אתה נוסע והתשובה יכולה להיות תלויה במשתנה זה או באחרים נוספים.
מניח שאתה מעוניין לטרק הרבה לפי הדברים שכתבת לעיל.
ציוד: בכל אופן תחשוב מה אתה בדיוק אוהב או אם אתה קפדן בנוגע לדברים מסויימים או שלא ממש אכפת לך ואתה מוכן לרכוש כל מוצר שהוא סביר לדעתך או להסתדר תקופה קצרה בלי ציוד/מזון מסוים. כמו כן ממליץ לך לצאת לטיולי הכנה קצרים בארץ לחנוך את הציוד שלך ולשפר את המוכנות שלך ושלו [ נעליים-אם אתה קונה חדשות אז מומלץ לרכך אותם כבר עכשיו פה בישראל. אפילו תלך איתם קצת ביום יום] טיולי ההכנה האלו גם ילמדו אותך למה באמת אתה זקוק, מה אתה סתם סוחב על הגב ומה אתה אוהב שיהיה איתך בטיולים. לאדם אחד זה יכול להיות רמקול בלוטוס ולחבר שלו גיטרה/יוקולילי..
*אישית יצא לי להכיר ציוד טיולים חדיש או איכותי יותר בניו זילנד. בגדול לא חסר כמעט כלום רק מה זה יכול להיות לעיתים יקר [ולפעמים להיפך
)] או מחסור במבחר, בעיקר כשיש דואופול בתחום הזה. לגבי מקלות הליכה- אם אתה לא מאומן להשתמש בזה כמו שצריך וגם רגיל להשתמש בזה אז אני לא בטוח עד כמה זה יהיה אפקטיבי ונצרך.. אלא אם אתה למשל עם בעיות ברכיים חמורות... אני לא הייתי צריך את זה גם בתנאים קשים כמו הצטרפות למקומיים תותחים לטרקים לא רשמיים [למרות פציעות ברכיים בעבר]. כשחשבתי שאצטרך, למשל בטרק עם שלג וקרח, שכרתי מקלות שמיועדים ספציפית לשלג/קרח [עוזרים למנוע החלקה ושמירה על יציבות] לכשבוע ובגרושים זכור לי 5$ חחח
*לדעתי צריך ללמוד ללכת נכון ואיך לרדת בירידות תלולות בלי לדפוק/להעמיס על הברכיים ואז לרוב אין צורך במקלות [כתלות בכושר הגופני/פיזי שלך, נסיון, עבודה מוקדמת על שמירת יציבות הגוף והשרירים עם משקל על הגב וכו']. יוצא לי לראות הרבה מטיילים שלא מקפידים על זה.
* קח בחשבון שהטרקים הפופולאריים באופן כללי מאד מסודרים ומאד נוחים להליכה [עבירות] ולכן לא צריך להשתגע עם ציוד מיוחד. הניו זילנדים מאד דואגים לענף התיירות שלהם ולכן הם משתדלים בכל דרך אפשרית למנוע פציעות או מוות של מטיילים מחו"ל אצלם.

מזון: אם למשל אתה דתי/מקפיד על כשרות/אחר יחסוך לך בזבוז זמן ועלויות אם תביא איתך דברים מסויימים... מנסיון יש מוצרים שקשה יותר להשיג [אולי למי שכבר תושב תקופה בניו זילנד זה פשוט אבל לתייר זה עשוי להיות מורכב למצוא חנויות מסויימות שמוכרות דברים מחו"ל וגם צריך לשאול כל דבר..] או שצריך לקנות חומרי גלם וללמוד להכין לבד דברים מסויימים. תלוי עד כמה זה חשוב לך... מסיבות של כשרות/פינוק/טעם אישי וכו'

מנסיון אישי אפשר להכניס הרבה סוגי מזונות שעשויים להיות חשובים לאנשים מסויימים תוך עמידה בכללים הנדרשים והצהרה עליהם בשדה התעופה.
ממה שידוע לי, אם הצהרת אז המקסימום שיעשו זה "להחרים" לך את זה ומעיפים מהמדינה..
אני מגיע עם רשימה מסודרת של מה יש באמתחתי הפקיד/הפקידה עוברים איתי על הרשימה וסלמאת. מעולם לא היתה לי תקלה

מקווה שעזרתי, שיהיה לך

למעלה