מסכים עם מה שכתבו החברים שמעלי
תכלס אני לא יודע לכמה זמן אתה נוסע והתשובה יכולה להיות תלויה במשתנה זה או באחרים נוספים.
מניח שאתה מעוניין לטרק הרבה לפי הדברים שכתבת לעיל.
ציוד: בכל אופן תחשוב מה אתה בדיוק אוהב או אם אתה קפדן בנוגע לדברים מסויימים או שלא ממש אכפת לך ואתה מוכן לרכוש כל מוצר שהוא סביר לדעתך או להסתדר תקופה קצרה בלי ציוד/מזון מסוים. כמו כן ממליץ לך לצאת לטיולי הכנה קצרים בארץ לחנוך את הציוד שלך ולשפר את המוכנות שלך ושלו [ נעליים-אם אתה קונה חדשות אז מומלץ לרכך אותם כבר עכשיו פה בישראל. אפילו תלך איתם קצת ביום יום] טיולי ההכנה האלו גם ילמדו אותך למה באמת אתה זקוק, מה אתה סתם סוחב על הגב ומה אתה אוהב שיהיה איתך בטיולים. לאדם אחד זה יכול להיות רמקול בלוטוס ולחבר שלו גיטרה/יוקולילי..
*אישית יצא לי להכיר ציוד טיולים חדיש או איכותי יותר בניו זילנד. בגדול לא חסר כמעט כלום רק מה זה יכול להיות לעיתים יקר [ולפעמים להיפך
)] או מחסור במבחר, בעיקר כשיש דואופול בתחום הזה. לגבי מקלות הליכה- אם אתה לא מאומן להשתמש בזה כמו שצריך וגם רגיל להשתמש בזה אז אני לא בטוח עד כמה זה יהיה אפקטיבי ונצרך.. אלא אם אתה למשל עם בעיות ברכיים חמורות... אני לא הייתי צריך את זה גם בתנאים קשים כמו הצטרפות למקומיים תותחים לטרקים לא רשמיים [למרות פציעות ברכיים בעבר]. כשחשבתי שאצטרך, למשל בטרק עם שלג וקרח, שכרתי מקלות שמיועדים ספציפית לשלג/קרח [עוזרים למנוע החלקה ושמירה על יציבות] לכשבוע ובגרושים זכור לי 5$ חחח
*לדעתי צריך ללמוד ללכת נכון ואיך לרדת בירידות תלולות בלי לדפוק/להעמיס על הברכיים ואז לרוב אין צורך במקלות [כתלות בכושר הגופני/פיזי שלך, נסיון, עבודה מוקדמת על שמירת יציבות הגוף והשרירים עם משקל על הגב וכו']. יוצא לי לראות הרבה מטיילים שלא מקפידים על זה.
* קח בחשבון שהטרקים הפופולאריים באופן כללי מאד מסודרים ומאד נוחים להליכה [עבירות] ולכן לא צריך להשתגע עם ציוד מיוחד. הניו זילנדים מאד דואגים לענף התיירות שלהם ולכן הם משתדלים בכל דרך אפשרית למנוע פציעות או מוות של מטיילים מחו"ל אצלם.
מזון: אם למשל אתה דתי/מקפיד על כשרות/אחר יחסוך לך בזבוז זמן ועלויות אם תביא איתך דברים מסויימים... מנסיון יש מוצרים שקשה יותר להשיג [אולי למי שכבר תושב תקופה בניו זילנד זה פשוט אבל לתייר זה עשוי להיות מורכב למצוא חנויות מסויימות שמוכרות דברים מחו"ל וגם צריך לשאול כל דבר..] או שצריך לקנות חומרי גלם וללמוד להכין לבד דברים מסויימים. תלוי עד כמה זה חשוב לך... מסיבות של כשרות/פינוק/טעם אישי וכו'
מנסיון אישי אפשר להכניס הרבה סוגי מזונות שעשויים להיות חשובים לאנשים מסויימים תוך עמידה בכללים הנדרשים והצהרה עליהם בשדה התעופה.
ממה שידוע לי, אם הצהרת אז המקסימום שיעשו זה "להחרים" לך את זה ומעיפים מהמדינה..
אני מגיע עם רשימה מסודרת של מה יש באמתחתי הפקיד/הפקידה עוברים איתי על הרשימה וסלמאת. מעולם לא היתה לי תקלה
מקווה שעזרתי, שיהיה לך