Sealed With a kiss
New member
קרמבו ביתי טעים טעים לקבל איתו את החורף !
מצרכים:
5 חלבונים
300 גרם סוכר
1/4 כוס מים
1 חבילה עוגיות אוריאו או כל עוגיות אהובות אחרות
300 גרם שוקולד חלב/ מריר
2-3 כפות שמן צמחי
1 כפית אבקת ג'לטין
100 גרם שוקולד לבן לקישוט ( לא חובה )
שלבי הכנה:
מניחים בקערת המיקסר עם וו הקצפה את החלבונים.
בקערה קטנה מניחים את הג'לטין עם מעט מים קרים להמסה.
מניחים בסיר קטן את המים יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה. נעזרים בעזרת מד טמפרטורה כדי לבדוק מתי הסירופ מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות.
תוך כדי שהסירופ מתבשל מפעילים את המיקסר על המהירות הכי גבוהה, כיוון שהסירופ מגיע לטמפרטורה מאוד מהר .
מוסיפים לסיר הסירופ את הגל'טין ומערבבים היטב.
שופכים בזרם דק את הסירופ אל תוך קערת המיקסר תוך כדי הקצפה, עד שכל הסירופ נגמר ומתקבל קצף יציב ומבריק.
מפרידים את העוגיות לשני חצאים ועל כל חצי מזלפים בעזרת שקית זילוף וצנטר רחב חלק את קצף החלבונים.
מעבירים את העוגיות עם הקצף למקפיא לשעה להתייצבות.
ממיסים במיקרוגל את השוקולד החלב עד שהוא נמס לחלוטין ומוסיפים לו את השמן בהדרגה לפי הצורך, עד שהשוקולד הופך לקצת יותר נוזלי ונוח לציפוי.
מעבירים את השוקולד לכלי גבוהה ( רצוי לכוס) וטובלים את הקרמבו בציפוי השוקולד. מניחים את הקרמבו המצופה על רשת בכדי שעודפי השוקולד יטפטפו .
מעבירים את השוקולד לשקית אוכל קטנה לכיוון השפיץ וקושרים את השקית. גוזרים שפיץ קטן בשקית ומזלפים מעל הקרמבו.
בשלב זה, אם רוצים לקשט את הקרמבו בשוקולד לבן , ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס לגמרי.
מעבירים את הקרמבו לאחסון במקפיא או במקרר לפי מה שאוהבים !
המתכון מתוך האתר שלי http://mycookbook.co.il
מצרכים:
5 חלבונים
300 גרם סוכר
1/4 כוס מים
1 חבילה עוגיות אוריאו או כל עוגיות אהובות אחרות
300 גרם שוקולד חלב/ מריר
2-3 כפות שמן צמחי
1 כפית אבקת ג'לטין
100 גרם שוקולד לבן לקישוט ( לא חובה )
שלבי הכנה:
מניחים בקערת המיקסר עם וו הקצפה את החלבונים.
בקערה קטנה מניחים את הג'לטין עם מעט מים קרים להמסה.
מניחים בסיר קטן את המים יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה. נעזרים בעזרת מד טמפרטורה כדי לבדוק מתי הסירופ מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות.
תוך כדי שהסירופ מתבשל מפעילים את המיקסר על המהירות הכי גבוהה, כיוון שהסירופ מגיע לטמפרטורה מאוד מהר .
מוסיפים לסיר הסירופ את הגל'טין ומערבבים היטב.
שופכים בזרם דק את הסירופ אל תוך קערת המיקסר תוך כדי הקצפה, עד שכל הסירופ נגמר ומתקבל קצף יציב ומבריק.
מפרידים את העוגיות לשני חצאים ועל כל חצי מזלפים בעזרת שקית זילוף וצנטר רחב חלק את קצף החלבונים.
מעבירים את העוגיות עם הקצף למקפיא לשעה להתייצבות.
ממיסים במיקרוגל את השוקולד החלב עד שהוא נמס לחלוטין ומוסיפים לו את השמן בהדרגה לפי הצורך, עד שהשוקולד הופך לקצת יותר נוזלי ונוח לציפוי.
מעבירים את השוקולד לכלי גבוהה ( רצוי לכוס) וטובלים את הקרמבו בציפוי השוקולד. מניחים את הקרמבו המצופה על רשת בכדי שעודפי השוקולד יטפטפו .
מעבירים את השוקולד לשקית אוכל קטנה לכיוון השפיץ וקושרים את השקית. גוזרים שפיץ קטן בשקית ומזלפים מעל הקרמבו.
בשלב זה, אם רוצים לקשט את הקרמבו בשוקולד לבן , ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס לגמרי.
מעבירים את הקרמבו לאחסון במקפיא או במקרר לפי מה שאוהבים !
המתכון מתוך האתר שלי http://mycookbook.co.il