ועוגיות גרנולה לא סטנדרטיות
חומרים ל- 50 עוגיות: ================ 100 גר'' חמאה בטמפ'' החדר 160 גר'' (2/3 כוס)סוכר דמררה תמצית וניל 1 ביצה מס'' 2 בטמפ'' החדר 130 גר'' (כוס ושליש) קוואקר דק 50 גר'' אגוזי מלך טחונים גס 15 גר'' (2 כפות) קמח מלא (או רגיל) 10 גר'' (כף גדושה) סובין חיטה טחון 10 גר'' (כף גדושה) נבט חיטה יבש גרוס מעט מלח 2 גר'' (כפית שטוחה) אבקת אפיה 2 גר'' (כפית שטוחה) אבקת סודה לשתיה 30 גר'' (כף וחצי) דבש הכנה: ===== מחממים תנור ל- 180 מעלות. מערבלים את החמאה, וניל וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות, עד שהתערובת אחידה ומעט תפוחה. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שנטמעת בתערובת. מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה, מוסיפים דבש ומערבלים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף, ומזלפים עיגולים בקוטר 2 ס"מ (משקל של 10 גר'' בערך לעוגיה) על תבנית מרופדת בנייר אפיה. יש לשמור על רווחים גדולים בין עוגיה לעוגיה - הן מתפשטות מאוד באפיה. אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות הופכות חומות. מצנים ומחלצים מהתבנית, שומרים בקופסה אטומה.