קרן השתלמות ואזרחות אמריקאית

usa2018

New member
קרן השתלמות ואזרחות אמריקאית

אני אזרחית אמריקאית. מתכוונת לעשות רילוקיישן בחצי שנה הקרובה.
יש לי קרן השתלמות שאמורה להיות נזילה באוגוסט.

אני מבינה שברגע שאני פודה אותה אני חשופה למיסוי אמריקאי.
אם אפדה אותה לפני המעבר, אבל בשנת המעבר, האם אהיה חשופה למס social security ו state tax ? במקרה כזה, אולי עדיף לדחות את המעבר לינואר.
האם יש המלצות לרואה חשבון אמריקאי שמבין גם במיסוי ישראלי כדי לייעץ מה לעשות בנידון?

Boston Guy

New member
את חשופה למיסוי אמריקאי כבר היום. וגם אתמול.

מכיוון שאת אזרחית אמריקאית כבר היום. וגם אתמול.
ולכן - את חשופה כבר עכשיו למס הכנסה הפדראלי של ארה"ב. את אמורה לדווח על ההכנסה הזו - וסביר שתצטרכי לשלם עליה מס.

כל זמן שאת חיה בישראל ועובדת עבור מעביד ישראלי (ומשלמת בט"ל בישראל) - את לא מחוייבת לשלם FICA בארה"ב. וכמובן - כל זמן שאת לא חיה ב STATE מסויים בארה"ב את לא מחוייבת לשלם מס ל STATE הזה.

לכן - אם תעשי את הפדיון לפני מועד ההתבססות בארה"ב, כנראה שלא תצטרכי לשלם על הכסף הזה STATE TAX או FICA. יש מצב שיהיה מסובך למלא את טפסי דו"חות המס של השנה הראשונה הזו - ולכן ממליץ לך לעשות את זה אצל בעל מקצוע שמבין במיסוי בין מדינתי.

זה חייב במס אבל

אם סה״כ שילמת בישראל בשנת המס יותר ממה שהיית משלמת בארה״ב בשנה הזאת כולל המס על הקרנות הללו, לא תצטרכי לשלם מס נוסף לארה״ב. זה בהנחה שמי שעשה שעשה לך את המיסים יודע מה הוא עושה. כיון שהמיסים על הכנסה בישראל משמעותית גבוהים יותר, אם פדיית הקרנות לא מגמדת את המס השולי השנתי על השכר שלך, יתכן ולא תאלצי לשלם מס או שתשלמי מס אחרי הקיזוז המתאים. זה חישוב שרו״ח יכול לעשות מבעוד מועד בהנתן כל המספרים כדי לראות כמה מס תשלמי כדי שתוכלי להחליט אם לפדות לפני הרילוקיישן.

עד פה מה שהוסבר לי. באקסטרפולציה שלי פדיה בינואר מריעה את המצב שלך מבחינת חבות מס בארה״ב כיון שלא יהיה קיזוז מול מס הכנסה שנתי בישראל.

למעלה