קרן השתלמות ופנסיה- התייעצות

תמר 5

New member
קרן השתלמות ופנסיה- התייעצות

שלום לכל מי שפתח את ההודעה,

אני עו"ס חדשה וחדשה לי עוד יותר כל ההתנהלות סביב קרן ההשתלמות ופנסיה, אשמח לכל דעה וחוות דעת, אין לי מושג בכלל!

א. עבדתי קודם בעבודת סטודנטים- שם הופרשה לי פנסיה דרך חברת הראל, כעת בתחילת עבודתי התבקשתי להביא אישור לצבירת הפנסיה במקום העבודה הקודם. אני תוהה מה הכי שווה לי ואיזו חברה טובה עבורי לצבירה מירבית וחסכונית (לא בטוחה שהעבודה הסטודנטיאלית שלי הייתה בוחרת חברה טובה שאוכל להמשיך עמה בעתיד), האם אתם יודעים הבדלים בין חברות, מה חשוב לי לברר, כמה צריכות להיות ההפרשות משני הצדדים והאם יש חברה אחת שעדיפה ומועדפת עבור ציבור העוס"ים?

ב.ביחס לקרן השתלמות, קיבלתי מכתב השבוע בו אני נדרשת להחזיר את הטופס חתום במידה ואני מעוניינת בהצטרפות לקרן השתלמות, עוד נכתב כי "יש להצטייד מראש בטופס של הקרן אליו ברצונך להשתייך"- אילו קרנות יש? איך אני יודעת עליהם? איך זה עובד ומה מועדף?

תודה רבה,
תמר.

היי תמר

אענה בקצרה מנסיוני- פנסיה לדעתי כדאי לקחת של מבטחים. הכי ותיק, הכי בטוח והקרן הכי גדולה.
ב. קרן השתלמות של קל.ע. שזו קרן עם תנאים טובים לעובדים סוציאליים.

את פשוט חותמת על הטפסים האלו בקבלה לעבודה. אם את הולכת לעבוד במגזר הציבורי תבקשי גם לחתום על מסלול נמרץ א'.

בהצלחה בעבודה החדשה

דייב דנ

New member
הסכם פנסיה לעו"ס

בוקר טוב תמר,
כפי שציינה המגיבה הקודמת לארגון העובדים הסוציאליים קיים הסכם בקרן הפנסיה של מבטחים החדשה.
במידה ואת מעוניינת בפרטים נוספים או בעזרה לגבי הצטרפות את יכולה לפנות אלי באופן פרטי או למייל [email protected]

בהצלחה !

היי נדב

יש לי שאלה - יש לי פנסיה במבטחים מעבודה קודמת. העבודה הנוכחית כנראה פתחו לי עוד קרן פנסיה חדשה גם במבטחים (אני עובדת מתנ"ס וזאת פנסיה שמותאמת לכל העובדים כאן). בנוסף יש לי עוד 2 פנסיות בחברות אחרות. האם אני יכולה לאחד בין קרנות הפנסיה שלי לפנסיה אחת?

דייב דנ

New member
איחוד קרנות פנסיה

אין מניעה לאחד את הקרנות תחת מספר תעודת הזהות שלך במבטחים, חשוב לבדוק שאת (וכל אחד אחר) מדווח כחבר האיגוד.

למעלה