קרן השתלמות

קרן השתלמות

היות ואני מתחילה לעבוד ברווחה, תהיה לי שוב קרן השתלמות שלא הייתה לי כבר שנים. נשאלתי באיזו קרן אני בוחרת. כיוון שאני הרבה זמן לא בעניינים אני מבקשת את הצעתכם, היכן לדעתכם אמורים לפתוח קרן השתלמות?

matmid1

New member
קרן השתלמות

נראה לי שברירת המחדל היא קרן השתלמות ק.ל.ע - חברה לניהול קרן השתלמות לעובדים סוציאליים בע"מ.
דמי הניהול שלהם יחסית סבירים - 0.42%. עם זאת, לא ידוע לי איך התשואות שלהם.
בנוסף, מישהי סיפרה בזמנו כי לחברי האיגוד ישנם הטבות בדמי ניהול ב"מבטחים החדשה" (אולי זה כולל גם
דמי ניהול מיטביים עבור קרנות השתלמות - שווה לברר).
מצורף קישור לאתר שמאפשר השוואת קופות גמל וקרנות השתלמות לפי קריטריונים שונים (דמי ניהול,
תשואות וכו' לפי חתכים של פרקי זמן שונים). בהחלט יכול לסייע בגיבוש החלטה לגבי הקרן המועדפת.

http://gemelnet.mof.gov.il/views/dafmakdim.aspx

החלבם1

New member
אם את לא מבינה בזה- גשי ליועץ

בכל בנק יש לך יועץ השקעות שנותן שירות ללקוחות בחינם,

לכי אליו,

יש כל מיני פרמטרים לשים לב אליהם פרט לדמי ניהול ותשואות
והחלטה שגויה יכולה לעלות בטווח הארוך ביוקר!

(ואם כבר התייעצות פיננסית , מה כבר עו"סים מבינים בכסף ..? גשי לפורום בורסה ושוק ההון או פורום חיסכון פנסיוני ותשאלי שם)

אם אתה לא מבין בזה

וככל הנראה גם לא מבין כלל מה שאלתי, אתה פטור מלענות.

chulila

New member
מצטרפת להצעותו של החלבם..

וזאת כמי שעשתה את זה. ישבתי לפני מספר חודשים אצל יועץ הזקעות בדיוק כזה בבנק כלשהו. הייעוץ הוא בחינם, הוא מראה לך את נתוני התשואות של כל קרן השתלמות וקופת גמל, בוחן את אלה שיש לך ומציע לך לאן אפשר להעביר את הכספים שלך כדי שיזכו לתשואה מירבית (רמז - ממש ממש לא בק.ל.ע!)
הן הייעוץ והן ההעברות הן בחינם. מרגע שאת קושרת את גורלך עם יועץ שכזה הוא מחוייב על פי חוק להתריע בפנייך אם אחד המקומות שבהם מושקע הכסף שלך בעצם מפסיד כסף (את כספך..). בקיצור - זה WIN WIN SITUATION...

הפעם, קפצת עליו על לא עוול בכפו - התשובה שלו היתה עניינית ומועילה..

תודה לך

אם ראית את תגובתו הקודמת חסרת הטעם תביני ששום דבר ממי שמגיב כך לא יכול להיות יעיל מועיל או ענייני. צר לי. אפילו בהודעה הנוכחית מקופל רמז לגלגני משהו אם תשימי לב. אבל זה לא חשוב. תודה לך, מנהלת הלשכה היום יעצה לי משהו דומה

צריך לקחת בחשבון שהתשואה בד"כ

מגיעה עם ההשקעות 'המסוכנות' יותר לכן גם התשואה וגם ההפסד בקופות אלו יותר גבוה. (ההסבר שניתן לי כשהעברתי קופות מק.ל.ע)

chulila

New member
זה לא מדוייק..

זה נכון שהתשואות הגבוהות במיוחד הן בדרך כלל בקופות המסוכנות, אבל לפני ההחלטה על איזו קופה או איזה אפיק השקעה, היועץ מחוייב למלא איתך "פרופיל משקיע" או משהו בסגנון, כדי לברר מה רמת הסיכון שאת מעוניינת בה. גם בתוך כל רמת סיכון יש קופות שמרוויחות וכאלה שמפסידות. יש להם ליועצים נתונים על כמה שנים אחורה, כך שניתן לראות מגמות, לא רק של רמות הסיכון, אלא גם של אופי הניהול של הקופה ורמת המקצועיות של המנהלים שלה והאם הם מסוגלים להשקיע השקעות טובות, ללמוד את מגמות השוק, להזיז דברים בזמן (לפני שהם מפסידים את הכסף שלך) וכו'.
איכשהו, ההתרשמות שלי מבניין ההסתדרות וכל מה שמתרחש בתוכו (כולל האיגוד וק.ל.ע) היא שקפה / ארוחת צהריים / טלפון לחמות / חיטוט בין אצבעות הרגליים נתפסים שם כפיקוח נפש ועל כן דוחים עבודה. למעשה הכל דוחה עבודה שם, או כך לפחות נראה.. בקיצור, לא הייתי סומכת עליהם ש... (טוב, לא הייתי סומכת עליהם על כלום..).

ועוד שאלה לגבי אחוזי משרה

אם הבנתי נכון, ההסכם הקיבוצי אומר שאם עו"ס עובד חלקיות משרה על פי דרישת הרשות המקומית הוא זכאי לקבל שכר גבוה יותר משעות עבודתו בפועל. הבנתי נכון?

מה שידוע לי זה שאם עובדים 75% משרה

ומבקשים לעלות למשרה מלאה והרשות אינה מוכנה, העו"ס אמור לקבל משכורת לפי 80%. לא יודעת היכן זה מופיע, הר"צ שלי אמרה לי את זה.

למעלה