קרן ונאוה- הוספתי תגובתי בדף הקודם

ללישלו

New member
קרן ונאוה- הוספתי תגובתי בדף הקודם

לגבי הדיון שהעליתי על הפיסקה מתוך האתר של ד"ר נויה ספקטור בעקבות טיפול בשיטת וילברגר.

נאוה ר

New member
ללישו שלום!

ד"ר נויה ספקטור שאותה הערכתי מאוד בעבר כשנתקלתי בה, מראה שאינה מבינה בנושא של קושי בעיבוד חושי (SPD ) ולא עושה שום אבחנה בין הסוגים השונים. ולכן לא ניתן להתייחס לדבריה. אדם כה מכובד שמדבר שטויות זה לא נעים. וקשה מאוד להגיד לאדם כזה תלמד לפני שאתה חושף את בורותך ועוד בפורום שלה. זה נראה לי כמו לזרוק בוץ על מישהו בתוך הבית שלו.... אני מצטערת אם נראה לך שבלי כוונה הבוץ נזרק עלייך. אני כן אשמח לתרום לשיחה בנושא SPD פה. אז אם יש שאלות שלא קשורות לד"ר נויה ספקטור אשמח לענות עליהן. בברכה נאוה רמון

מספיק לראות את דף הפתיחה של הפורום

מספיק לראות את דף הפתיחה של הפורום בו הגב' הנכבדה מהללת ומקלסת את עצמה ומשאירה מספר טלפון לפניות לטיפול בכדי להבין את מטרת הפורום. כניסה מקרית לתשובות מראה שכפי הנראה יש יותר ממעט אמת בדבריה של נאוה.

ללישלו

New member
o.k. זה כבר נשמע מזמין יותר נאוה,

מכיוון שתגובתה של הד"ר (על הטיפול התחושתי אצל המרב"ע של הילד) כ"כ הרגיזה אותי, חשבתי שבפורום שלנו כדאי להתריע על כך, כי דוקא הורים לילדים עם רקע של ל"ל ו/או קשיים אחרים נכנסים לפורום שלה ולמעשה "מוּלכים שולל" במה שלא שייך לשטח המקצועי שלה. לגבי ה"בוץ"- אכן חשתי שנזרק לכיווני ולכן הגבתי בהמשך כפי שהגבתי. תודה על תגובתך זו.

קרןכהנא

New member
תגובה

שלחתי לך מסר אישי עם תגובתי כדי לא לשעמם את קוראי וקוראות הפורום קרן

לא אוהבת את העץ הזה ..

חייבים להכפיש מישהו ? איכשהו מרגישה "אנחנו בסדר והיא לא" ... כי כולנו חושבים ככה והיא אחרת . מאמינה שיש להכפיש אדם בפניו , אם כבר יש צורך ... ככה לפחות יכול להתגונן. מאמינה שלא היינו רוצים לשמוע את שמינו מתנוסס ככה. במקרה מדובר בויסות חושי, שהוא נושא שעוד לא סגור ביננו לבין עצמינו המרפאות בעיסוק, אם כבר מדברים.. דיונים שלמים נעשים כאן ובמציאות , על נכונות שיטה זו או אחרת, או הרעיון הכללי ... כך שהבמה פתוחה עדיין להמון דעות... כל עוד לא הוכח אחרת. והד"ר הנ"ל, ששמה מוכר לי ... עמלה רבות על שמה הטוב, אפילו אם היא טועה בתחום הספציפי הזה, או בכמה אחרים... לכו תדעו אולי מרפאה בעיסוק הפנתה אותה לגוף הידע השגוי הזה ?

בעצם צ'טערת ...

לא אוהבת רק את ציון שמה של הד"ר ... בפורום מקצועי פתוח ... ואולי בכלל אצטער עוד שניה שנכנסתי למקום שלא הייתי צריכה ... אבל ברח לי ...

על הברכיים בבקשת רחמים !!! נכנסתי לשם... |חבו

יש כעס גדול ! אולי כדאי פשוט להכניס עמדות ריפוי בעיסוקיות לשם ... פשוט להראות שיש לנו מה להגיד ... למרות שהיא שוללת את האבחון וההבנה החלקית שלנו בהתפתחות הילד.... ומפנה את כולם לאבחון דידקטי מקצועי ביותר אצלה. נו טוב.. ניהול פורום זאת חשיפה לפרקטיקה שלך, כידוע לכולנו... אבל למה לקטול אחרים ( הנה רואים ? יוצא שחזרתי לענין הזה של הצורך בלקטול אחרים...) מבטיחה להכנס לשם מפעם לפעם. ( יהיה לי הרבה זמן לשוטט אוטוטו)

קרןכהנא

New member
בדיוק אתמול

פנתה אלי גיסתי וסיפרה שהבן המקסים שלה לא מאורגן, שוכח את החפצים שלו בכל מקום וכתב ידו לא מובן כי הוא לא שומר על רווחים בין המילים. חות מזה תלמיד מצטיין, קורא נפלא, מוכשר בספורט ועוד ועוד... גיסתי משתתפת בקבוצת הורים שמנחה פסיכולוגית. גיסתי סיפרה עליו קצת והפסיכולוגית הפנתה אותה בדחיפות לאבחון פסיכודידקטי. הפסיכולוגית לא מכירה את הילד, האמא מאוד רגועה (כבר לא...) ומתוך התיאור הקצר מייד הפסיכולוגית הסיקה שיש לקות למידה ויש להפנותו לאבחון פסיכודידקטי. היא עוד הוסיפה ואמרה שכך ידעו אם יש לילד בעית קשב וריכוז. זהו מקרה "קלאסי" למרפאה בעיסוק. לדעתי יש לנו בעיה קשה של יחסי ציבור. מטפלים ממקצועות מקבילים פשוט לא יודעים מה אנחנו עושים. וזה עניין יומיומי. רק במקרה הפעם נתקלנו במישהי שמבטאת זאת באופן בוטה. קרן

שירהד1

Member
מנהל
זה נכון שיש לנו בעיה רצינית

של יחסי ציבור, ולהלן דוגמא: בתוכנית בוקר די טובה ונחמדה שמנחה שירה פליקס בערוץ 10 שוחחו היום על בשלות לכתה א, וארחו באולפן פסיכולוג חינוכי. עלתה לשידור איזו אם וסיפרה על קשיו של בנה, והוסיפה שהגננת אמרה לה לפנות (ופה אני מתחילה ציטוט): "לרופא...נו, איך קוראים לזה?...אה, כן, מרפאה בעיסוק...". הפסיכולוג התייחס לכל הדברים שהאם אמרה, אבל לא התייחס לחשיבות של הפנייה לרפוי בעיסוק. מילא שהאם בקושי זכרה את שם המקצוע, אבל למה הפסיכולוג לא התייחס לכך?!

לא נראה לי שזה אפשרי

בעקבות השרשור הז נכנסתי לפורום והתגובה שלי פשוט היתה הלם מוחלט. לאחת השאלות היתה תגובה שכפי הנראה הרגיזה אותה במיוחד אז היא מחקה אותה. ציטוט שלה "אני מוחקת תשובות ותגובות של מי שנוטל לעצמו את זכות הדרכה כאן, משום שהפורום הזה הוא פורום הדרכה וייעוץ שלי - ולא של אחרים." השאלה היתה על האבחוןן VMI כך שסביר להניח שהתשובה היתה של מרפאה בעיסוק... נראה לי שגם אם נגיב סביר להניח שהיא תמחק את ההודעות שלנו... אני לא חושבת שהיא לא יודעת או מכירה את הריפוי בעיסוק היא פשוט שוללת כל מה שהוא לא אבחון פסיכודידקטי (כמובן שלה...) מזעזע שיש אנשי מקצוע כאלה, ואני חושבת שלזה מתכוונים כשאומרים לקחת בערבון מוגבל עצות שניתנות מעל דפי האינטרנט...

למעלה