קרן מרציאנו יוצאת להגנתה של לוד- מתוך החדשות

קרן מרציאנו יוצאת להגנתה של לוד- מתוך החדשות

באותה מהירות שלוד עלתה עכשיו לכורתות היא גם כנראה תפנה את מקומה לעניין הבוער הבא. אבל מי שגדל בעיר הזו יודע איזה פוטנציאל יש לה לאן היא הידרדרה - לקרן מרציאנו ילידת העיר יש מה לומר לכל הממשלות שזנחו את העיר שהיא עשר דקות מתל אביב עשרים דקות ירושלים. מה דעתכם?

ואני אומר...

אני באמת חושב שצריך להשקיע בעיר הזאת,אבל לא רק בכניסה שלה... צריך להשקיע בחינוך!!! חינוך לערכים,ללמד את הנוער להגיד ולהתכוון ללא לסמים,לא לאלימות. כי הנוער של היום הוא המבוגרים של מחר. צריך לשפץ את הכניסות ואת העיר.את הכבישים,ואת הרגשת הביטחון של תושבי העיר... צריך לשים כל 6 מטר מג"בניק ואת משטרת ישראל להוציא מהעיר... הם לא ממש הוכיחו את עצמם ואת משכורותיהם להוציא על התשתיות. אני באמת חושב שאם מישהו מקברניטי מדינת ישראל היה אכפת לו, היתה לנו עיר יפיפייה. לא חסר בעיר כלום.יש לנו נוער איכותי,יש לנו אתרים היסטוריים,יש גם מבוגרים איכותיים... יש לנו קניון ורכבת ועולים חדשים ובאמת יכול להיות גם דו קיום פסטורלי כל מה שצריך לקרות הוא שלמישהו באמת יהיה אכפת... כניסה יפה לעיר זו רק התחלה...יש כל כך הרבה דברים לנקות ולסדר בעיר אבל רבותיי, בלי שמישהו ילך ויפנה לממשלת ישראל, לא יקרה כאן כלום. אז קומו ועשו מעשה,החתימו עצומה וקחו אותה ירושלימה... אתם הנוער יכולים לעשות את זה. בקשו ממשלת ישראל להחזיר עטרה ליושנה ולהחזיר לעיר את כבודה. לכו מבית לבית מדלת לדלת והחתימו את התושבים,על פניה לממשלת ישראל ולשריה ולראשה שיעשו מה שצריך בשבילכם,בשביל הנוער של העיר לוד. הנוער שכאן כי אולי אין להוריו כסף לעבור מכאן, אבל שחושבים שאם אנחנו כבר כאן, אנחנו רוצים לחיות,כמו בתל אביב,חולון או רעננה... גם לכם מגיע לחיות בבטחון,בלי נגע הסמים,בלי הבורות והביוב שבכבישי העיר,עם הבטחון שאף אחד לא יורה כאן,ואף אחד לא יחטוף מכם את האופניים ביום כיפור,ואף אחד לא ייהרג הערב בעיר. כאן במרכז הארץ ממש במרכז כמו בכל מקום אחר יש לכל אחד זכות לחיות בכבוד וללא פחד. בעיר ללא ביוב ברחוב,ללא בורות,עם כניסה מכובדת(לא נשתולל ונגיד יפה),עיר מתוחזקת. אני חושב שכן, זה יהיה נחמד שהנוער של מועצת הנוער יזיזו את העגלה הזו...המבוגרים של העיר כשלו במשימה. אכפת לכם???תזיזו,תדחפו,אני מקווה שתגובתי זו תיקרא על ידיכם ובאמת תראו לנו,לתושבי העיר ולממשלת ישראל שיש לנו את הנוער האיכותי שרוצה להיות הדור הבא של ההצלחה של לוד. שי

מחשב מפגר.. ובכל זאת תגובתי לעניין.

אני חושבת שקרן מרציאנו היא אישה חכמה ואמיצה. כל הכבוד לה על האומץ להגיד את הדברים האלה ולבקר בצורה שכזאת את הממשלה. אני חושבת שכל מילה שנאמרה שם היא באה מתוך כאב אמיתי שלה ורואים את זה, לי אישית זה עשה צמרמורת. מה איתכם?

תגובתי............

יישר כח וכל הכבוד לקרן מרציאנו כלודאית גאה כל כך שמחתי לשמוע אותה ככה מדברת על העיר - בלי מסכות ממש הצטמררתי הלוואי ויתחילו לזוז העניינים לכיוון הנכון

יפתי...

דברים לא זזים לבד. דברים צריכים להזיז. המבוגרים "ניסו"... מי שזה צריך להזיז לו כשל. מי שזה מזיז לו ויזיז לו צריך וחייב להזיז את הדברים... ולכן פניתי אל הנוער,שהוא זה שיכול ושלו הדברים חשובים(גם לנו כהורים,כתושבים) שיhttp://www.youtube.com/watch?v=g1vIFyH4U_Y

Jen74

New member
לדעתי המבוגרים לא ניסו מספיק

מה גם, שראיתי ב"איילון" של סופ"ש האחרון כתבה על הלודאים החדשים, כאלו שבחרו בלוד כמקום מגוריהם וטוענים שזה לצורך שיפור איכות החיים שלהם. הם גרים כאן בין מספר חודשים לשנתיים. יש לודאים חדשים בעיר ודם חדש תמיד בעל מוטיביציה רבה יותר לשפר ולסדר. צריך להמשיך ולנסות, לא לוותר. אני, אתה, השכנים שלי, השכנים שלך ועם בני הנוער - כולם ביחד לפעול לשינוי התדמית, להוסיף את מה שחסר בעיר כמו למשל שיפור פני העיר ובראש ובראשונה הכניסה לעיר. חברים שהגיעו אליי במהלך שמונה שנות מגוריי בלוד ביקשו הנחיות כיצד להגיע וכשהגיעו לתוך העיר לא הצליחו למצוא את דרכם מבלי להתקשר אליי לבירורים נוספים. אין שילוט מסודר בעיר, רק בחלקה ואנשים מפחדים לפנות לעוברי אורח לבקש הכוונה בשל התדמית הרעה שיצאה לעיר שעל כל צעד ושעל יש מסומם, רוצח או פושע כזה או אחר. צריך לדאוג לנוער לתעסוקה, לבידור בשעות הפנאי וגם לחיזוקים בתחום הלמידה. יש הרבה עבודה ואפשר לעשות הרבה דברים אבל צריך להתחיל מאיפה שהוא.

ברור שיש הרבה הרבה עבודה.

כמו בכל עיר. גם בבית שגרים בו אנשים,צריך לנקות מדי פעם,צריך לעשות שיעורים,אוכל,אבק,לשלם חשבונות... בכל עיר צריך לנקות(להוציא את הפשע) לצבוע,לתקן את הביובים שנסתמים כל כמה ימים,להשקיע בחינוך ובנוער. כאן כנראה העירייה נרדמה בשמירה והבית מוזנח קצת... צריך אולי להחליף את הועד?? שי

Jen74

New member
אולי אני תמימה אבל נדמה לי שמר הררי מנסה

אבל מאחר והוא "הוצנח" מבחוץ יש מי שמנסים לשים לו רגליים ואולי אפילו מצליחים. הוציאו את רגב, הוציאו את מרציאנו, מי נשאר? למי מהמקומיים באמת אכפת מהעיר הזאת? אני מתכוונת ליושבים בכסאות בבניין היפה הזה שנקרא בניין העירייה.

אני שומע כל הזמן את השם יאיר רביבו

שאכפת לו...אני שומע את השם הזה מהנוער... אני שומע אותו מבוגרים... יש מצב?? שי

Jen74

New member
אכן, צודק. עו"ד יאיר רביבו מהמתנ"סים של לוד

לא זוכרת מה בדיוק תוארו אבל הוא זה שאחראי על הפעלת המתנ"סים ברחבי העיר. לא יודעת אם הוא באמת למען הילדים והנוער או שיש לו איזו אג'נדה משלו לקדם.

למה לחפש מניעים נסתרים??

העיקר הוא שהאדון מזיז עיניינים ונראה שאכפת לו. ונניח שהוא "מלקק" לבוחרים בבחירות הבאות(נניח) העיקר הוא שהליקוק הוא באמת משהו שאנחנו צריכים בעיר. לא אכפת לי למה אדם כל שהוא עוזר לי כשאני צריך את ידו המושטת, אקח אותה. לא ככה?? שי

Jen74

New member
לא לגמרי...

אני פועלת בשיטת "כבדהו וחשדהו" כי למדתי כבר שאין מתנות חינם. לצערי הרב, יש אנשים שיש להם מניעים שלא בהכרח לטובתי אפילו שעל פניו נראה שהם רק רוצים לעזור ולהיות לטובת הכלל. אני מאוד מקווה שהוא לא אחד מאלה ובאמת בא מנקודה של לעזור לתושבים.

אגלה לך סוד...

1.פגשתי את האיש פעם אחת בלבד,נראה אדם לבבי ובלי מסכות. נראה כאילו באמת אכפת לו. 2.ונניח שיש לו אג'נדה מוזרה לקדם,נניח שיש לו מניעים מאוד לא טובים. בינתיים הוא מסייע ומקדם כאן עיניינים בוערים,אם ימשיך לעשות כן והכל יהיה בסדר, למה צריך להפריע לנו המניעים כל עוד אנחנו כתושבים מקבלים את מה שאנחנו צריכים? זה מזכיר לי את הסיפור על רפי הירקן... לרפי הירקן היה פועל שגנב ממנו יום יום... באו אנשים טובים לרפי ואמרו לו ף רפי, הבחור גונב ממך יום יום!! ענה להם רפי: א. אני יודע. ב. אני צריך להוציא מהבסטה כל יום 100 ש"ח לדלק,150 לאשתי,200 לסחורה חדשה למחר,250 ש"ח משכורת לי,ו150 משכורת לפועל,אני מקבל כל יום מהפועל 1000 ש"ח,אז מה אכפת לי שהוא גונב??? אני מקבל את מה שאני צריך ממנו??שיהיה לו לבריאות על השאר. מבינה?? שי

Jen74

New member
../images/Emo13.gif

כל עוד אף אחד לא נפגע ולהיפך, יש תוצאות חיוביות מהפעילות, אני בעד.

למעלה