קרן קלע - הסיפור האישי

מצב
הנושא נעול.
אהבתי.. והוא צודק. בארה"ב העונשים כבדים מאד בארץ כלום

קרן קלע - הסיפור האישי
קרן קלע - הסיפור האישי
https://www.amitshamir.com/post/_kala
אהבתי.. והוא צודק. בארה"ב העונשים כבדים מאד בארץ כלום
בארץ אין הרמת מסך, אין ענישה הולמת לרמאים. לבייב הכין את אי התשלום של אפריקה ישראל שנתיים וחצי מראש כשהקדים ושילם את כל החובות להן היה ערב אישית. אחר כך שנתיים מצץ מה שיכול עד הקריסה. מה אכפת לו... בא ואמר "אין לי".. ואף אחד לא הרים מסך כמה לקח מהחברה. כנ"ל עבור בן דב. לא אביב טלמור ולא ברמלי ישבו 30 שנה בכלא כמו בארה"ב... אבל כל מערכת המשפט ובג"ץ רקובים בארץ. הם המחלה האמיתית של המדינה.

the student10

New member
בלוג מבולבל

קרן קלע - הסיפור האישי
קרן קלע - הסיפור האישי
https://www.amitshamir.com/post/_kala
בלוג מבולבל
אני מצטער אבל ערבבת כל כך הרבה דברים חלקם נכונים וחלקם שטויות.
לדוגמה: "לא ניתן להבטיח תשואות בעסקים" - נכון, אבל אם אתה נותן הלוואה לקרן קלע והיא מחזירה לך קרן + ריבית אז בטח שיש תשואה בחוזה ההלוואה.
שמע, נראה שאתה לא באמת מכיר לעומק את המקרה.

aeonf

New member
זה פוסט שיווקי, הכותב הוא בעלים של קרן גידור.

בלוג מבולבל
לדוגמה: "לא ניתן להבטיח תשואות בעסקים" - נכון, אבל אם אתה נותן הלוואה לקרן קלע והיא מחזירה לך קרן + ריבית אז בטח שיש תשואה בחוזה ההלוואה.
זה פוסט שיווקי, הכותב הוא בעלים של קרן גידור.

dw2322

New member
למרבה הצער מוכרים סיפורי תשואה כאלה למשקיעי ריטייל

בלוג מבולבל
שבאמת לא מבינים דבר וחצי דבר בהשקעות.
התלוויתי לפני כמה שבועות לחבר שביקש ממני להצטרף אליו ולעוד חבר שלו כדי לבחון השקעה שהציעו להם בנדלן משרדים באשדוד. הם קוראים לזה פארק ההייטק של אשדוד.
https://www.elg-israel.co.il

מה אני אומר לך? על הפנים.

מוכרים לו מגרש חול ב 9 אלף למטר (היי, אבל זה חול עם טרקטורים, זה כבר לא חול שישאר חול), ו"הבטחה" שעוד 3 שנים יוכל למכור ב 12-13 אלף למטר. אחרי זה ישבתי וניסיתי להבין מי יחלץ אותי ב 12 אלף למטר. בשביל להצליח להחלץ ככה אני צריך שוכרים ב 100 שקל למטר. מי ישלם לי 100 מטר באשדוד? (גם אם מדובר בבניין חדש) הפיה הטובה?

(בפגישה הם מספרים שיש כאלה שמשלמים 100 שקל למטר, אבל זה משרדונים של 25 מטר, ולא 100, וגם אם יש כאלה שמשקיעים בקנאביס/ביטקוין/ביוטק/פקעות צבעונים/מחק את המיותר במחיר מפולפל זה אומר שגם אני צריך? בניירות בבורסה לפחות אפשר לברוח תוך יום, עם משרד אתה תקוע)

ה 9 אלף מורכב מ 4.5 ב day1 ועוד 4.5 בתום הבנייה (כאילו שיש פיה טובה שמממנת לי את הבנייה, לא אוהב טריקים שיווקיים כאלה ומעדיף קבוצת רכישה רגילה, עם שקיפות, תן לי להיות שותף מלא גם ברכישת הקרקע וגם בבנייה, בלי טובות)

לדעתי היזם הממולח קנה מגרש בזול (הם לא הסכימו לאמר לי בפגישה כמה הם שילמו על הקרקע), חילק אותו לחתיכות קטנות אותן הוא משווק במחיר מפולפל, מה שמממן לו את הבנייה על החלק שלו (הוא שומר לעצמו את החזית המסחרית הנחשקת, ומוכר למשקיעי הריטייל את המשרדים שכאלה יהיו כמו זבל).
למה זה טוב ליזם אני מבין. למה זה טוב לחבר של החבר שלי? לא הבנתי.
החריג היחיד זה אם החבר של החבר שלי צריך את המשרד לעצמו. אז זה יכול להיות בסדר. הוא לא צריך.

לכן הצעתי להמנע מזה והצעתי להעיף מבט על גב ים. שילמד. אחת החברות הכי הכי טובות בארץ במשרדים. חברה פצצה. הם, אם לא רואים 10% שנתי על הייזום, לא נכנסים לעיסקה ועם כל הכבוד, החאפרים האלה מאשדוד הם לא גב ים AAA. גם לא ישרס. גם לא שלמה נדלן. גם לא חנן מור. שאלתי בפגישה אם האזור הזה כזה מוצלח למה גב ים, אמות או עזריאלי לא שם? מה? גב ים לא מבינה ביזמות של פארקי הייטק בישראל? הילדונת מהשיווק לא ממש נתנה תשובה.

לדעתי העיסקה הזו באשדוד אפשרית אם היזם יוותר על ה 4.5 הראשונים ושישאיר לחבר שלי לממן רק את מרכיב הבנייה (וגם 4.5 אלף זה די הרבה בשביל אשדוד, תהיה שם חניה תת קרקעית, לא כלול במחיר, שזה פיצ'ר לוקסוס בשביל אשדוד היכן שמסביב יש דונמים של קרקע שוממה עליה אפשר להרים חניון זול, גב ים לא חולמת על חניון בתת קרקע ברחובות אלא על מבנה חניה). במחיר כזה אפשר לצאת מהעיסקה בעוד כמה שנים ב 6-7 אלף למטר ואז זו כן עיסקה אפשרית. אולי לא לטעמי אך אפשרית.
להכנס לזה ב 9 אלף זה לפנטז על הצלחה מדהימה עם סיכון להפסיד גם בנומינלי בלי תשואה בכלל בכלל וגם אח"כ להתקע עם משרד ריק - כי חברת הייטק לא צריכה את הטובות שלי, היא נפגשת עם גב ים שבונה לה בניין שתפור בשבילה.
זה בדיוק הביזנס של גב ים בחיים, והם עושים את זה מצויין כבר עשרות שנים, עם דוחות רבעוניים, דיבידנדים, נזילות יומית למשקיע ושקיפות מלאה.

ועובדה. למרות שיש אפשרות לפרטיים להשקיע בחברה פנטסטית כמו גב ים עדיין יש כאלה שמתפתים להשקיע בהרפתקאות מפוקפקות.

יעקב ו

New member
תגיד לחבר של החבר לקנות אי די בי אגח ט

התלוויתי לפני כמה שבועות לחבר שביקש ממני להצטרף אליו ולעוד חבר שלו כדי לבחון השקעה שהציעו להם בנדלן משרדים באשדוד. הם קוראים לזה פארק ההייטק של אשדוד.

מוכרים לו מגרש חול ב 9 אלף למטר (היי, אבל זה חול עם טרקטורים, זה כבר לא חול שישאר חול), ו"הבטחה" שעוד 3 שנים יוכל למכור ב 12-13 אלף למטר. אחרי זה ישבתי וניסיתי להבין מי יחלץ אותי ב 12 אלף למטר. בשביל להצליח להחלץ ככה אני צריך שוכרים ב 100 שקל למטר. מי ישלם לי 100 מטר באשדוד? (גם אם מדובר בבניין חדש) הפיה הטובה?

(בפגישה הם מספרים שיש כאלה שמשלמים 100 שקל למטר, אבל זה משרדונים של 25 מטר, ולא 100, וגם אם יש כאלה שמשקיעים בקנאביס/ביטקוין/ביוטק/פקעות צבעונים/מחק את המיותר במחיר מפולפל זה אומר שגם אני צריך? בניירות בבורסה לפחות אפשר לברוח תוך יום, עם משרד אתה תקוע)

ה 9 אלף מורכב מ 4.5 ב day1 ועוד 4.5 בתום הבנייה (כאילו שיש פיה טובה שמממנת לי את הבנייה, לא אוהב טריקים שיווקיים כאלה ומעדיף קבוצת רכישה רגילה, עם שקיפות, תן לי להיות שותף מלא גם ברכישת הקרקע וגם בבנייה, בלי טובות)

לדעתי היזם הממולח קנה מגרש בזול (הם לא הסכימו לאמר לי בפגישה כמה הם שילמו על הקרקע), חילק אותו לחתיכות קטנות אותן הוא משווק במחיר מפולפל, מה שמממן לו את הבנייה על החלק שלו (הוא שומר לעצמו את החזית המסחרית הנחשקת, ומוכר למשקיעי הריטייל את המשרדים שכאלה יהיו כמו זבל).
החריג היחיד זה אם החבר של החבר שלי צריך את המשרד לעצמו. אז זה יכול להיות בסדר. הוא לא צריך.

לכן הצעתי להמנע מזה והצעתי להעיף מבט על גב ים. שילמד. אחת החברות הכי הכי טובות בארץ במשרדים. חברה פצצה. הם, אם לא רואים 10% שנתי על הייזום, לא נכנסים לעיסקה ועם כל הכבוד, החאפרים האלה מאשדוד הם לא גב ים AAA. גם לא ישרס. גם לא שלמה נדלן. גם לא חנן מור. שאלתי בפגישה אם האזור הזה כזה מוצלח למה גב ים, אמות או עזריאלי לא שם? מה? גב ים לא מבינה ביזמות של פארקי הייטק בישראל? הילדונת מהשיווק לא ממש נתנה תשובה.

לדעתי העיסקה הזו באשדוד אפשרית אם היזם יוותר על ה 4.5 הראשונים ושישאיר לחבר שלי לממן רק את מרכיב הבנייה (וגם 4.5 אלף זה די הרבה בשביל אשדוד, תהיה שם חניה תת קרקעית, לא כלול במחיר, שזה פיצ'ר לוקסוס בשביל אשדוד היכן שמסביב יש דונמים של קרקע שוממה עליה אפשר להרים חניון זול, גב ים לא חולמת על חניון בתת קרקע ברחובות אלא על מבנה חניה). במחיר כזה אפשר לצאת מהעיסקה בעוד כמה שנים ב 6-7 אלף למטר ואז זו כן עיסקה אפשרית. אולי לא לטעמי אך אפשרית.
להכנס לזה ב 9 אלף זה לפנטז על הצלחה מדהימה עם סיכון להפסיד גם בנומינלי בלי תשואה בכלל בכלל וגם אח"כ להתקע עם משרד ריק - כי חברת הייטק לא צריכה את הטובות שלי, היא נפגשת עם גב ים שבונה לה בניין שתפור בשבילה.
זה בדיוק הביזנס של גב ים בחיים, והם עושים את זה מצויין כבר עשרות שנים, עם דוחות רבעוניים, דיבידנדים, נזילות יומית למשקיע ושקיפות מלאה.

ועובדה. למרות שיש אפשרות לפרטיים להשקיע בחברה פנטסטית כמו גב ים עדיין יש כאלה שמתפתים להשקיע בהרפתקאות מפוקפקות.
כך תהיה לו הרפתקאה אמיתית...

dw2322

New member
מסוכן מדי לדעתי

כך תהיה לו הרפתקאה אמיתית...
מסוכן מדי לדעתי
משקיעים כאלה יכולים להבהל אפילו מהתנודתיות אצל דסק"ש (שזה BBB).
אין מה להכניס אותם לרמות סיכון כה גבוהות כמו אידיבי ט/יד (יא ו-יג בסדר גמור). הם לא בנויים לזה.
נכון. ישנו פוטנציאל תשואה חלומי. אבל אפשר גם להמחק.
אני לא חושב שהמשרד העתידי באשדוד ימחק, אבל הוא כן יכול להפסיד בנומינלי.

דסק"ש לגמרי מציע תחליף מכובד להשקעת נדלן (עם סיכון מסויים). אידיבי לא.

3718

Member
יש בעיה במשרדים שנמכרים בחתיכות קטנות של 25 מ"ר לפרטיים

חברות גדולות שצריכות מאות ואלפי מ"ר לא ישכרו שם, ואתה תקוע עם שוכרים קטנים שצריכים משרד ל 1-4 אנשים. כמה כאלו יש?

dw2322

New member
ההצעה אצלם היתה למינימום 100 מטר

חברות גדולות שצריכות מאות ואלפי מ"ר לא ישכרו שם, ואתה תקוע עם שוכרים קטנים שצריכים משרד ל 1-4 אנשים. כמה כאלו יש?
ההצעה אצלם היתה למינימום 100 מטר
כלומר יש להביא 450 אלשח ב day1 ועוד 450 בתום הבנייה. לא כולל מע"מ ולא כולל חניה תת קרקעית (עוד כ 60 אלש"ח אם אני זוכר נכון). כל זה לפני הצמדה לתשומות הבנייה.
כלומר משרד 100 מ"ר באשדוד ב 900 אלש"ח. גם אם זה משרד חדש, ונגיד שבאזור יותר מבוקש באשדוד, זה לא נראה לי מציאה גדולה.

לשם השוואה, יש לאחרונה בגלובס מודעות דבל ספרד על בניין משרדים חדש בחולון, מטר מהקו הירוק של הרכבת הקלה, שמחפש משקיעים. 9000 שקל למטר. היזם הוא אלדר, שאני חושב שזה יזם קבוצות רכישה די מוכר בשוק, ולא מישהו שמעולם לא שמעתי עליו.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001291508
על אזור התעשיה של חולון גם עזריאלי וגם גב ים כבר שמו כסף, כלומר חברות נדלן מניב ידועות וחזקות נכנסו לשם.
אז למה לשלם 9000 שקל על אשדוד? 4500, ונגיד שגם 5000 או 5500, עוד עושה שכל, אבל לא 9000. צריך הצלחה מסחררת כדי להרוויח. לא אומר שאין לזה סיכוי. אשדוד זו עיר גדולה בישראל, 200 אלף תושב, כמו חולון, ולא בלתי סביר שגם לה יהיה אזור הייטק.

אז למה לא חולון? אותו חבר של חבר גר בדרום, ולכן פחות מעניין אותו גוש דן.

יעקב ו

New member
בטח שאפשר להבטיח, אבל לא תמיד מקיימים

בלוג מבולבל
בטח שאפשר להבטיח, אבל לא תמיד מקיימים

מצב
הנושא נעול.
למעלה