קרן רוצה לנסוע לאוקראינה ושאלתי:

Aviva Rosen

New member
קרן מאוד בוגרת

אני חושבת שבגיל 15 היא מסוגחת להתמודד רגשית אבל כיוון שלא ברור לנו לאשורו המצב לא ניסע לשם. במקום זה ניסע לחקור את שורשי בפולין... לא רחוק.

אביבה722

New member
קרן רוצה לנסוע לאוקראינה ושאלתי:

האם מישהו יודע אם יש פרצודורה מיוחדת או שניתן פשוט להכנס עם דרכון ישראלי? או שכדאי לדחות לאחר גיל 18 כי עד אז חייבת בתיאוריה להחזיק באזרחות אוקראינית (שמעולם לא התייחסנו אליה...)

KallaGLP

New member
אם לא פעלתם בהתאם להתחייבויות, לא הייתי לוקחת סיכון.

כבר היה פה פעם שרשור דומה על רוסיה, וזו הייתה המסקנה. אני לא יודעת מה בדיוק הדומה/שונה בין רוסיה ואוקראינה בימים אלה, אך בכללי מדובר בשתי מדינות שהן למעשה מדינות עולם שלישי לא לגמרי חופשיות, בטוחות וידועות בגישתן הנאורה.

Aviva Rosen

New member
אני חושבת שאת צודקת

אגב בשיחה עם קרן שיש לה עוד שתי אזרחויות מלבד האוקראינית, מסתבר שהיא מעוניינת לשמור גם על האזרחות האוקראינית. נערה מאוד דעתנית כבר אמרנו? �� אגב מצרפת את המדליה בה זכתה בתחרות מחול ארצית. מקום ראשון במודרני. גאווה גדולה.

fatfat

New member
כל הכבוד לקרן

אני חושבת שזה מאוד תלוי בילד/ה, באישיותו, בבשלות הרגשית שלו, במידת ההתעניינות שמגלה בנושא.

בארה"ב למשל זה מאוד מקובל לסוע לטיול לארץ ההולדת ואף יש טיולים מאורגנים לכך.
חברתי אימצה בארה"ב שלושה ילדים, הבכור אומץ מרומניה, האמצעית מגואטאמלה והקטנה ילידת ארה"ב ממוצא אפרו-אמריקאי. הגדול בזמנו כלל לא הביע התעניינות לסוע לרומניה ולבקר בבית הילדים בו שהה ואפילו הביע מורת רוח והתנגדות להצעה.
האמצעית חיתה ונשמה את כל נושא האימוץ מגיל מאוד צעיר וכבר בגיל תשע הביעה נחרצות רצון ליסוע לטיול לגואטאמאלה. כטיול בת מצווה הם נסעו כל המשפחה בטיול קבוצתי מאורגן לגואטאמלה. הטיול אורגן על ידי העמותה באמצעותה אימצו ואירגנו להם שם ביקור במשפחת האומנה אצלה שהתה הילדה מספר חודשים מלידתה ועד לאימוצה, ביקור שאגב היה מאוד מרגש ומשמעותי לילדה. הנושא של חיפוש המולידים כלל לא עלה בקבוצה בטיול וגם לא הועלה על ידי הבת עצמה.
הקטנה עדיין צעירה אבל בכל מקרה זה אימוץ עם סוג מסויים של קשר, כך שנושא השורשים פחות עלום עבורה.

אביבה722

New member
אני שמחה שהיא גאה

קרן גאה בכל מה שהיא. היא גאה גם בהיותה אוקראינית וגם בהיותה ישראלית. אני שמחה שהיא גאה במה שהיא. היא תמיד שמחה לראות משהו טוב שקשור באוקראינה. לא שמעתי ממנה שחשוב לה במיוחד לראות את בית הילדים, למשל, וכרגע לא מדובר בכלל בחיפוש שורשים ביולוגיים. כרגע היא מתעניינת בעיקר במדינה ובמקום הספציפי בו נולדה.

משתפרת

New member
היי אביבה. לפני ששאלתי ענית על מה שרציתי לשאול

בגילאים כאלה לינדו דיבר על גוואטמלה. לא במיידי, אלא כיעד עתידי. באותו שלב לא דיבר על מציאת המשפחה הביולוגית. כמו קרן, הוא רצה לראות את הארץ, העם ("אינדיאנים" היה אומר בהתלהבות) והסביבה בה נולד. מסע מהסוג הזה עונה על חלק מהשאלות שיש לילד שנולד שם, והוא פחות טעון רגשית ממפגש ממשי עם המשפחה הביולוגית.
התענינות ספציפית יותר שלו הגיעה עם הבגרות, זה לא אומר שכך יהיה עם קרן. אני מבינה שכרגע ויתרתם על אוקראינה. יתכן שתוכלו לחדש את הדרכון שלה בשגרירות, שווה לברר.

אביבה722

New member
היי יקירתי המשופרת

זוכרת אתכם היטב.
לאחר שיחתנו עם ליאוניד אתמול נראה לי שכשניסע לאוקראינה כבר ניגש לפתוח את תיק האימוץ דבר שאפשרי אם אני באה איתה, גם לפני גיל 18.
אני בטוחה שהיא תוכל לחדש לה את הדרכון האוקראיני.

KallaGLP

New member
כל הכבוד לקרן האלופה.

אני חושבת שזו ההחלטה הנכונה לאור הנסיבות. בטוח שאוקראינה לא תברח ותהיה שם גם בעוד 3 שנים.

KallaGLP

New member
אגב, גם בתי גאה בשורשיה הרוסיים,

ובכך שהיא היחידה מבין אחיה שבאמת מבינה וגם קצת מדברת רוסית. אבל כשהצעתי לה בזמנו טיול לרוסיה, היא פשוט אמרה שיש מקומות אחרים שיותר מעניין לה לבקר קודם והוסיפה שאין לה מה לחפש שם. אני די בטוחה ומייחלת שעם השנים גישתה תשתנה והיא תרצה לראות את המקום, פשוט כדי לדעת איפה נולדה ומאיפה הגיעה. ובכלל, לדעתי רוסיה היא ארץ יפה ומרתקת בסתירות הפנימיות שלה, שלכל אחד שווה לבקר בה מתישהו. אך בזמנו, כשהוצע לה, היא העדיפה טיול לארה"ב, בלי לדעת כלל (ובלי שאנו עצמנו ידענו) שבקרוב משאלה זו תתגשם בצורה הרבה יותר פרמננטית מזו שאליה התכוונה.

Aviva Rosen

New member
גאווה בשורשים

והסקרנות הטבעית. זה בריא בעיני להיות סקרן לגבי השורשים ולרצות לחקור אותם יותר לעומק.
כרגע החלטנו לנסוע לפולין ולחקור את השורשים שם, המקומות בהם גדלו הורי, הכירו ונישאו לפני שעלו לארץ. אוקראינה לא תברח. בינתיים קיבלנו הרבה מידע מליאוניד מטף, שהוא היחיד שנשאר מהצוות שליווה אותנו במהלך האימוץ.

KallaGLP

New member
נשמע יופי של נושא לגילוי.

העליתי שוב את האפשרות לבקר ברוסיה בעקבות ההתכתבות כאן, כי עבר קצת זמן, אך חשתי שלא חל כל שינוי ביחס שלה. אני מרגישה מהתגובות שלה שבשלב זה באמת אין לה שום רצון לנסוע לשם ונראה לי שאעזוב את הנושא עד ש (אם בכלל) היא תעלה אותו בעצמה. היא דעתנית מאוד וכשהיא לא רוצה משהו היא פשוט לא רוצה. אמרה שאם כבר, הרבה יותר מתחשק לה לבקר את החברים שלה בישראל (שאיתם היא נמצאת בקשר הדוק מאז שעזבנו ובאמת מאוד מתגעגעת).

Aviva Rosen

New member
נשמח להפגש

כשתבקרו בארץ.
מדי פעם כשאני בחיפה נזכרת בפגישתנו שם.

למעלה