קרנבל בנחל יומולדת 60 ללהקת הנחל

pazi66

New member
קרנבל בנחל יומולדת 60 ללהקת הנחל

הפקה ייחודית לכבוד פסטיבל חלב ודבש בעמק יזרעאל היא "קרנבל בנח"ל" -
חגיגת יום הולדת 60 ללהקת הנח"ל, בהשתתפות כוכבי הלהקה לדורותיה: יונה
עטרי, גבי עמרני, שמואל שי, טוביה צפיר, חיים טופול, ששי קשת, מיקי קם,
מירי אלוני, אלון אולארצ'יק, שולה חן, אסתר שמיר, אופירה גלוסקא, אפרים
שמיר ואמנים נוספים. במופע חידשו הזמרים את שירי הלהקה המיתולוגית. להקת
הנח"ל המתחדשת, מחזור 2011,

84 borr

New member
מישו מאחל בוקר טוב ויום יפה

באין ברירה ממשיך עם שם החדש

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לכולם עדיין מגבעתיים

מישו, העיקר שאנחנו יודעים שזה אתה - לא משנה מה הכינוי....

פזי, תודה לך על הקישור והסרטון.

להקת הנח"ל מתקשרת אצלי למושג להיות ישראלית....
היינו די חדשים בארץ, אני הייתי ילדה קטנה בשכונה חדשה....
להקת הנח"ל הוקמה ב-3 בנובמבר 1950
השכנים שלנו, היו משמיעים את שירי הלהקה בפטפון...עם חלון פתוח...
למדתי את שירי הלהקה... וכשפרצה מלחמת סיני...כולנו שרנו את מול הר סיני....
יוסי בנאי, יונה עטרי, דרורה חבקין, טופול, אורי זוהר, נחמה הנדל, שושיק שני,ליאור ייני יהורם גאון, אריק איינשטיין ועוד רבים אחרים...
http://he.wikipedia.org/wiki/להקת_הנח"ל

בקר טוב בקר אור, להקת הנח"ל

הלהקה...

יש לי מצלמה חדשה, במקום זו שאבדה לפני שבועיים ולא נמצאה. חיפשתי, חיפשתי ולא מצאתי אז ---

ובחדשה צילמתי אמש מראה מעל הגשר.

כבר הרבה זמן אני מנסה לצלם את ה"לבניות" של בתי הזקוק, כשהן מוארות בלילה. ואתמול כשעברנו על הגשר בצומת יגור, עיני קלטו אותן, עברנו את הצומת, זמר שושנים שלי החנה לצד הדרך ואני חזרתי רגלית לצלם.

"המסכן" כבר התרגל - כשהעין שלי תופסתמשהו, הוא מחפש מקום נאות לעצירה ואני יוצאת לטיול רגלי עם מצלמתי.

צילום הוא תחביב שאימצתי עם פרישתי לגימלאות.

אם ב-"לבניות" עסקינן

אני שומע אנשים , ולא משנה מי הם, מדברים על הארובות של בתי הזיקוק.
וקשה להם לקבל שלא מדובר בכלל על ארובות, כי בכל פעם שמדברים על זיהום בקריות, מציגים את התמונה של הלבניות שהן חפות מכל זיהום.
בסך הכל מדובר בשני מערכות פליטה של אדי מים ממערכות הקירור. כך שמה שיוצא מהן הוא לא עשן אלא אדים.

בתמונה: אשתי עם לבניה - 1958.....

אחותי היתה בלהקה אבל אני

לא מאמינה שהיא תשתתף במופע. נדמה לי שהיא מצלמת עכשיו משהו.

יוליקה

Member
מנהל
יהודית, עליזה רוזן ודבורה דותן זכורות בייחוד

לאור הצטרפותן ללהקת התרנגולים שהוקמה מיוצאי להקת הנח"ל בבימויה של נעמי פולני...

אינני יודעת למה חוגגים עכשיו 60 שנה, שכן הלהקה הוקמה ב-1950...

עמיקם10

New member
הפסטיבל היה בשנה שעברה..בנהלל..ובמערבי

בעמק המערבי חיינו 15 שנה-מגיל 15 עד 31..בביצות נהלל.הוקם הקיבוץ..והיה לנו שטח שנקרא הביצה..שדה מלוח עם מי תהום גבוהים. בקיץ לא ניתן היה לגדל בו שום דבר..בגלל ריכוז המלח. ובחורף כשהמליחות ירדה-זרענו שחת וחיטה..
בסוף באו שני חברה וכתבו מאמר ב'קתדרה' שלא היו ביצות בנהלל.הביצה בתמונה בפינה הימנית למטה.

בנהלל לא היתה ביצה ?

מי שכתב דבר כזה, אין לו שום מושג, כיוון שאנשי נהלל גרו בתחילה במעלול עד שהצליחו להכשיר את הקרקע כך שיוכלו לגור בשטח המושב.

עמיקם10

New member
השטח שקראנו לו ביצה-היה מוצף בחורף

בקיץ זרענו שם רק אבטיחים כי מי התהום היו גבוהים ומלוחים. ואכן העבודה הראשונה שבוצעה בנהלל ב-שנות ה-20 היתה ניקוז בצינורות- כי רק אחרי הניקוז בכלל היה אפשר לעבד ת'אדמות.
תחת הגבעה שעליה רמת דוד- יש מעין בשם עין בידה- ושם התיישבו שתי קבוצות ב-1926. קבוצת 'עיינות' וקבוצת השרון[על כי שהו בהכשרה בשרונה בגליל התחתון]
שתי הקבוצות חיכו שהאריסים יסיימו את החוזה ורק אז עלו אל הגבעה. קבוצת השרון ופורשי קיבוץ גבת השכן-הקימו בגלל הפילוג בקיבוץ המאוחד את קיבוץ יפעת ב-1952.
רמת דוד נשארו על הגבעה וקיבלו-רכשו משק שלם והכל בכפול. שני מגדלי סילו..שני חדרי אוכל.
אם נחזור למן הזה- אז יש להם מזל שבתי קבוצת השרון ישנים ואפשר לבנות במקומם בתים חדשים. את זה המינהל לא מאפשר לקיבוצים אחרים וכדי לבנות בחצר הישנה..בית חדש-. צריך לשלם כאילו שלא שילמו דמי חכירה מאה שנה...בקיבוץ גלאון חברה אחת תיארה את זה ימי 'הספר הלבן'.
בתמונה הבית הראשון עיינות - ברמת דוד שבו גרו כולם..בהתחלה.

למעלה