קרנבל בסלבדור

Baiano

New member
קרנבל בסלבדור

שלום לכולם! והפעם - על הקרנבל בסלבדור! הקרנבל כידוע עוד לא התחיל בצורה רשמית אבל המסיבות בסלבדור ובבאהייה לא מחכות לקרנבל והתחילו כבר עם תחילת הקיץ... להקת טימבלדה מופיעה כל שבוע בימי ראשון בגטו קנדיאל. ממקורותיי - ההופעה שהיתה לפני שבוע לא היתה משהו - קרליניוס לא הגיע ולא היו אומנים אורחים "חשובים"... ההופעה שבה אני הייתי לפני שנה שמה בכיס את הדיסק המעולה שלהם שהוקלט באותו מקום "vamos dar a volta no guetho" - פשוט הופעה פגז! עם הופעת אורח של קרליניוס בראון דניאלה מרקורי, קאיטנו ולוזו, להקת פאט פמילי ועוד (וכשאני אומר הופעת אורח אני לא מתכוון שיר אחד או שניים אלא להצטרפות מלאה להופעה...) להקת אולודום מופיעים בכל יום שלישי במתחם שלהם בפלוריניו, אדווח בהמשך השבוע על ההופעה שתהיה ביום שלישי הקרוב - "ההופעה" - בשבוע שלפני הקרנבל תמיד ההופעה מעולה (מנסיוני שנה שעברה בהחלט היתה הופעה מהממת עם דניאלה מרקורי כזמרת אורחת) איבצ'ה סנגלו, שלאחרונה חנכה מתחם משלה, מופיעה בו מדי יום ראשון, רק חבל שזה יקר כ"כ (אתמול ההופעה היתה יחד עם שיקלצ'ה קום בננה) כחודש בערך לפני הקרנבל, מתקיים בסלבדור "פסטיבל הקיץ" - מתחם ענק בפאתי העיר בו מתקיימות הופעות בשלושה מוקדים בו זמנית, ושם מופיעים מענקי המוזיקה הברזילאית. פרט למופעים יש עוד דוכנים, באזרים ושטויות (מעין "יום הסטודנט" או דברים בסגנון), אבל למי שמחפש לראות הופעות זהו גן עדן ממש. במחיר הכניסה שהוא בערך 20 REAIS ניתן לצפות בכל ההופעות, בכל יום מופיעות כמה להקות "חשובות" באיצטדיון המרכזי, עוד כמה להקות פחות חשובות על במה אחרת ועוד אומנים שלא בדיוק כולם מכירים בבמה קטנה יותר. כך יצא שביום אחד שהייתי שם, הופיעו cidade negra, kid abelha, ivete sangalo ו- banda eva! ואלו רק אלה שאני זוכר... בקיצור - שווה להגיע לסלבדור קצת לפני הקרנבל... ביום שבת האחרון היתה הופעה של מרגרט מנסס בדיסקוטק "רוק אן ריו" במתחם ה"אירוקלובי" (מקום שבדרך כלל שווה לצאת אליו) ועל ההופעה הזו אמרו לי מקורותי: "que show massa!!!" ההופעה היתה מלאת חיים כמו ההופעות בקרנבל עצמו... מה שמזכיר לי: בשבוע הבא יוצאים לדרך ה"בלוקואים", קבוצות קבוצות אחרי ה"טריוס" - המשאיות הגדולות עליהן מופיעות מהלהקות הטובות ביותר - timbalada, banda eva, banda beijo, ivete sangalo, olodum, banda cheiro de amor, daniela mercury, asa de aguia, chiclete com banana ועוד רבים וטובים... על מנת להכנס לתוך אחד מה"בלוקואים" לרוב צריך לשלם עבור ה"אבדה" שהיא התלבושת (בד"כ חולצה) שאותה לובשים כל החוגגים בבלוקו. הגישה לבלוקו חסומה ע"י שורות של שומרים המחזיקים חבלים אשר מקיפים את המשאית והחוגגים, ונותנים מעבר רק למי שלובש את האבדה. ככל שהבלוקו יותר יוקרתי כך רמת האבטחה טובה יותר, ניתן להסתובב בפנים ללא חשש ואפילו עם שעון ומצלמה (אך לא מומלץ כ"כ מפני שבסוף יוצאים מהבלוקו...) אם הבלוקו הוא בלוקו טוב יש גם עוד משאית עם שירותים עליה, רופא, דוכן לקניית שתיה וכד'... בסלבדור ישנם שלושה מוקדים לקרנבל - הראשון (והמוצלח ביוצר לדעתי) הוא circuito (מסלול) "osmar", שמתחיל בbarra, ליד המגדלור, ונמשך עד שכונת ondina המסלול הוא על שדרת אושיאניקה לאורך החוף והקרנבל מתחיל כל יום בשעות אחה"צ ונמשך לעיתים על שעות הבוקר שאחרי... המסלול השני הוא "dodo" והוא עובר במרכז העיר - campo grande, avenida 7, וכד'... הוא מסלול מעגלי והקרנבל שם הוא בשעות הבוקר והצהריים. דודו ואוסמר נקראים ע"ש הצמד שהביא את הקרנבל בסלבדור לצורה בו אנו מכירים אותו - הם בעצם הראשונים שיצאו עם הטריו אלקטריקו - משאית שעליה הופיעו. המקום השלישי לבלות בקרנבל הוא מסלול בטטיניה בפלוריניו (פלוריניו= הכיכר בה היו מלקים את העבדים, נקרא ע"ש המקום בסלבדור, שהיתה הבירה הראשונה של ברזיל ובה התחיל מנהג זה). בפלוריניו מופיעות להקות פחות מפורסמות אך יותר "אותנטיות" ויותר קשורות לשורשים האפריקנים של מרבית תושבי באהייה. שם המופעים אינם בתשלום ואף ניתן להצטרף לחוגגים, שלרוב עטויים תלבושות ססגוניות. לעומת זאת - בפלוריניו, שהיא בסך הכל שכונת עוני (מאוד מתויירת אבל עדיין שכ' עוני), כדאי מאוד להיזהר מכייסים אשר ינצלו כל הזדמנות של דוחק (ויש הרבה), על מנת לפשפש בכיסכם... מנסיוני האישי בשנתיים האחרונות, בהן יצאתי בבלוקו "cerveja e cia" בו מופיעה איבצ'ה סנגלו - אם כבר ללכת לקרנבל - כדאי להשקיע ולא להתפשר על פחות מהגדולה מכולם... כמו כן "התלוותי" לבלוקואים אחרים (חלק מחוץ לחבלים ולחלק - כמו דניאלה מרקורי וז'ילברטו ז'יל - אין חבלים) השנה, עקב בעיות פיננסיות קלות נאלצתי לוותר על הקרנבל, אבל לשמחתי יש לי מי שיהיה שם ויעדכן אותי במתרחש...

מממ.. *אי הבנה*.. ../images/Emo4.gif

לא שמתי
, ואם לא היו מעירים לי, גם לא הייתי שמה כנראה.. אין לי מושג מה עבר לי בראש כשכתבתי שההודעה לא נהדרת, מה שבטוח- זאת לא היתה הכוונה שלי.. הרי כתבת דברים נפלאים, והלוואי ותמשיך לכתוב מאמרים כאלה.. זה הכל! ..מצטערת..

Baiano

New member
המשך עדכונים מהקרנבל בסלבדור:

אז כמו שהבטחתי - הנה מה שהתרחש בזמן האחרון בסלבדור כפי שנמסר לי ע"י מקורותיי: ב"אירוקלובי" - הופעה מעולה של להקת asa de aguia, שהם, ללא ספק מלכי ההופעות ושירים מדיסק ההופעה החיה שלהם משנת 98 עדיין מושמעים (ואני לא מדבר רק על ישראל, פה טוחנים לאבק את danca do vampiro ו- danca da manivela...) עוד ב"אירוקלובי" - הופעה של banda eva - דווח לי שהזמר החדש שלהם נחמד, אבל בכל זאת זה קצת מוזר לשמוע את השירים המוכרים והאהובים של הלהקה מושרים בפי זמר ולא זמרת... אתמול, ביום שלישי, בפלוריניו, התקיימה הופעה של olodum (ההופעה של הטרום קרנבל) והיתה ממש ממש טובה, עזרה להם חברתם הטובה דניאלה מרקורי שרק מחפשת הזדמנויות לשיר איתם בצוותא... אלו הם העדכונים כרגע, נחכה להמשך דיווחים, אל תשכחו - עוד מצפה לנו קרנבל בשבוע הקרוב!

למעלה