קרניו-סקרלית- מישהו שמע?

doritmor

New member
קרניו-סקרלית- מישהו שמע?

מישהו שמע / התנסה בשיטה? אמרו לי שזו שיטה של לחיצות להעביר נוזלים במוח. שמעתי שיש רופא - ד"ר לויט שמטפל בשיטה והביאה לתוצאות טובות מאוד לילדים. גדי ללינגר - פיזיוטרפיסט בכיר במכבי מלמד את השיטה (כך מסרו לי) - לכן זה נשמע לי משהו רציני ולא קיקיוני.

קרניו-סקרלית- בילדי תקשורת

דורית שלום, כמו שמרינה ציינה (היי מרינה אני רואה שהצטרפת. יופי) שיטת קרניוסקרלית מטפלת בנוזלי המוח ז"א זרימת דם ונוזלCSF שחשובים מאד להזנת המוח כדי שיתפקד טוב יותר. השיטה מטפלת גם בזרימה אל עמוד השדרה ועוזרת מאד לאיזון כמו במקרים של היפוטוניה או בעיות נוירולוגיות ושריריות. לא מעט פיזיוטרפיסטים בארץ הוכשרו לעבוד בשיטה, לא רק גדי שאותו אני מכירה טוב כי גם אני פיזיוטרפיסטית במקצועי הראשון. אבל היתרון הוא להגיע לאוסטיאופט שעובד בשיטה ולא רק לפיזיוטרפיסט . לא הרבה אוסטיאופטים יודעים ומטפלים בשיטה זו אבל אלה שהוכשרו יוכלו לעזור יותר למקרים של ADHD, PDD והיפוטוניה. שני בני מטופלים אצל אוסטיאופט מופלא ברעננה (היינו שם אתמול בערב) שעובד גם ברמת אביב (במדיטף אני חושבת) והוא עזר לנו הרבה מאד! אני בהחלט ממליצה עליו כי הוא רופא בהכשרתו, מרצה באירופה ומאד מעודכן. טלפון שלו אתן במסר אישי.

תלמה האם צריך שת"פ של הילד?

בטיפול הזה? יש לי בעיה עם טיפולים שצריך שיתוף פעולה כי היא לא מוכנה לשתף פעולה בשום אופן, שלא לדבר על זה שגם אם היא רוצה היא לא יכולה לשבת במקום אחד.

doritmor

New member
אשמח לדעת עוד פרטים בבקשה

תודה, תלמה על התשובה. אשמח אם תוכלי, לדעת עוד פרטים: 1. מה זה אוסטיאופט? 2. האם השיטה נחשבת כנסיונית ? אלטרנטיבית? 3. מה משך הטיפול? האם מדובר במספר פגישות או בטיפולים בסגנון ריפוי בעיסוק (כלומר לטווח ארוך)? 4. מה העלות הכספית? מכבי מכירים בזה ? נותנים החזר? שוב תודה על המידע. דורית

אוסטיאופטיה היא שיטה ותיקה מאד

לדורית ושיריתה שלום אוסטיאופטיה קיימת שנים ונפוצה בעיקר באירופה והיא נלמדת ברמה גבוהה במערב אירופה. הרופא שלנו הוא רופא וגם אוסטיאופט כך שהראייה שלו רחבה יותר. זוהי שיטה משלימה לטיפול בבעיות של כאבי ראש מסוגים שונים גם על רקע טראומטי כמו תאונות וגם על רקע כרוני. הרבה ילדי PDD סובלים מלחץ של רקמות ועטיפות המח היוצר היפר אקטיביות וקושי בריכוז וקשב והוא מאזן ומרפה אותם . יונתן ממש מתנהג אחרת אחרי טיפול אבל לא תמיד הוא מאפשר טיפול יעיל כי הוא מתנגד. עשינו הפסקה בקיץ וקשה לו לחזור. שיריתה יש כאלה שאומרים להורים שיחזיקו בכח כדי לעבוד- לו אצלו. צריך לתת לילד להתנסות ובפעם השניה הוא עולה ברצון כי זה עושה לו טוב. אין לי מושג אם יש החזרים אך שווה לבדוק. העלות היא 300 שח לילד אחד או 250 אם שיים מטופלים. זה עושה שינוי דרמטי אחרי טיפול אבל צריך רצף של 4-5 פעמים כדי להשפיע לאורך זמן ואח"כ הפסקה של כמה חודשים ובאים לפי הצורך.

תלמה את יכולה לשלוח לי את הטלפון

של הרופא שלכם במסר? גם איזור רעננה מתאים לי ואני אדבר איתו ואחליט. תודה

שווה לבדוק

יש להם ארגון של אוסטיאופטים בישראל ויש גם לא מעט פיזיוטרפיסטים שלמדו את שיטת הטיפול הקרניו סקראלית אז כדאי לך לבדוק. בדרום יש את או"נ ב"ש שבה לומדים גם פיזיותרפיה וכן לא מעט קליניקות אז כדאי לך לבדוק מה קרוב אלייך.

למעלה