קרסים.

zoharfi

New member
קרסים.

אני דייג חובב חדש יחסית, ברצוני לדעת האם יש חברה המייצרת קרסים הנחשבים לחדים ביותר? כמו כן האם יש סוג קרסים שאינו מחליד ? בברכה ותודה.

alonps

New member
../images/Emo110.gifקרסי קריסטל

אני משתמש בד"כ בקרסי קריסטל של Mustad. אני לא בטוח שהם הטובים ביותר אבל הם בסדר גמור. אני חושב שכל קרס שנחבטת בסלעים ולא נשטפת במים מתוקים מחלידה בסופו של דבר. מצורף לינק לדף הקרסים באתר eAngler

paluta

New member
קרסים

ישנם המון סוגי קרסים בשוק ככלל קרסים שצבען כסוף אינן מחלידות (למעט מספר יצרנים בלתי מוכרים) קרסים שצבען שחור מחלידות אבל הן מאוד חדות הן עשויות ברזל מוקשח ולכן מחלידות קרסים בצבע נחושת ברובן מחלידות גם כן (בעיקר תוצרת סין) אבל לא כולן שכן ישנן קרסים שנראות כמו נחושת אך הן עשויות מאלומיניום מוקשח עם ציפוי שנותן את הגוון הזה - הללו חדות מאוד קלות משקל אבל נשברות יותר בקלות מקרסים שעשויים ממתכות אחרות לך על קרסים מסוג "קריסטל" הן אינן מחלידות הן חזקות והן חדות כל חנות דייג מחזיקה קרסים מסוג קריסטל בקופסאות בתפזורת או בחבילות עם חוט מוכן קרסים מתוצרת חברת Mustad (נורוגיה) הן העדיפות בעיני שכן הן לא מחלידות, הן חזקות וחדות מספיק קרסים גדולות מאוד המיועדות לדייג של דגים גדולים מיוצרות בשיטת משיכת החומר (לא ניכנס לפרטים בנדון) והן חזקות מאוד חדות מאוד ועמידות מאוד ישנן גם קרסים העשויות מסגסוגת שעיקרה נחושת (הן נדירות בארצנו) הן חדות להפליא אינן מחלידות אך הן רכות והן נוטות להתקפל כעקרון תוכל לעשות לך קרס מסיכת ביטחון כפי שהיו עושים פעם לפני שמכרו לנו כל טוב של קרסים

zoharfi

New member
תודה, ומה לגבי קרסים של VMC?

תודה לכם על תשובותיכם המאירות, ומה לגבי קרסים של VMC? תודה ודייג מוצלח לכולם.

paluta

New member
קרסים של חברת VMC

לרוב בארץ לא תמצא את המיטב שחברה זו מייצרת כי אם קרסים שמוכנים עם חוט בחבילות - הם בסדר דהיינו לא זכור לי שהן מחלידות או נשברות אבל ראיתי אותן מתכופפות כשנתקעו בסלע וזה אומר משהוא בסה"כ הן קרסים טובות

paluta

New member
תלוי לאיזה Silstar

ישנן מספר חברות בשם SilStar שמייצרות ציוד דייג אחת מהן אוסטראלית ומוצריה מעולים אולם לא ידוע לי שהם יצרני קרסים אלא רק חכות וחוטים אם אתה מתייחס לשקיות שיש בהן קרסים מוכנות עם חוטים ונצכרות במחיר זול אזי הנל מיוצרות בסין הן חדות אבל מחלידות ונוטות להשבר שכן הן עשויות ברזל מצופה

HelloweeN

New member
אז זהו, הכוונה לחברה הקוראינית הזאת

פשוט קניתי מאוד מזמן איפשהו חבילה של 20 קרסים, והן מחזיקות מעמד יופי, לא מחלידות ולא נישברות, ורציתי לשאול על איכות החברה והמוניטין שלה, אם שווה להבא להשקיע בקרסים כאלה (?)..

paluta

New member
יש הבדל בין קוריאה לסין !

Sistar בקוריאה אינה אותה חברה שמייצרת בסין , זו מקוריאה מייצרת גם רולרים , חכות וחוטי דייג אז אם זו החברה הקוראנית יתכן שהקרסים שלהם איכותיים יותר לגופו של עניין - קרסים אינם יקרים ולכן אם עליך לרכוש קרסים לך על משהוא טוב ואל תקנה בחנויות שהן אינן חנויות לממכר ציוד דייג כגון חניות ספורט למינהן שאינן מתמחות בדייג כי שם בדרך כלל המוצרים מאיכות עממית ולא מקצועית ולסיום - קשירת הקרס הינה אלמנט לא פחות חשוב מאיכות הקרס עצמה

HelloweeN

New member
כן, סילסטר הזאת. החברה שמייצרת גם

חכות ורולרים, לזאת הכוונה.

zoharfi

New member
משחיזי קרסים ?

ראיתי באתר באינטרנט מוצרים שמשחיזים קרסים, האם הם שווים משהוא ? אם כן, מה מומלץ ? תודה

למעלה