קרעו אותי לחתיכות

somethin

New member
קרעו אותי לחתיכות

אם לא לאמר- אנסו, בבחינת התיזה שלי. היום היתה לי בחינה על התיזה. היה פשוט נורא...אני עדיין לא יכולה להרגע. העניין הוא שאני מיקרוביולוגית, אבל עבדנו בשיתוף פעולה עם פקולטה אחרת שהתעסקו באלקטרוכימיה וחלק מהתיזה שלי היה יישום של השיטה. אבל אני לא אלקטרוכימאית! וגם התואר שלי לא באלקטרוכימיה. אבל הבוחנים שלי כנראה לי הבינו את זה (2 מתוך הבוחנים- אלקטרוכימאים). שאלו אותי שאלות על אלקטרוכימיה פרופר, מאוד קשות, הרגשתי כמו בחקירה צולבת. והמנחה שלי- במקום להגן עליי- רק הנהן ולא אמר כלום. הבן אדם היחיד שניסה להסביר להם שזה לא מתאים, השאלות האלה- היתה יועצת המחקר שלי. בקיצור, אני ממש מאוכזבת. בסוף קיבלתי 89, כאשר לדעתי מגיע לי יותר. היתה לי עבודה עם הרבה תוצאות יפות, עבדתי קשה, הוצאנו 2 מאמרים, הצגתי עבודה בכנס בחו"ל...אני יודעת שבשביל פקולטה הנדסית בטכניון זה ציון סביר למאסטר, אבל עדיין...אני מקווה בעתיד לעשות דוקטוראט.... עכשיו שאלה למומחי הפורום- מה תנאי קבלה לדוקטוראט באוניברסיטות שונות בארץ (כאשר כרגע מדובר בת"א, בר אילן, עברית, בן גוריון וויצמן) בתחום של מדעי החיים (בתואר הראשון שלי אני מהנדסת ביוטכנולוגיה, שני- מהנדסת סביבה, מיקרוביולוגית)? האם 89 יכול להיות מספיק (אני כן מעוניינת במלגה...לא חושבת שזה אפשרי ללמוד ללא מלגה). וסליחה על המגילה הארוכה...הייתי חייבת לשפוך את התסכול...

לא מהתחום

אבל עדיין נראה לי שזה שהוצאת שני פרסומים הרבה יותר קריטי מהציון הסופי שלך (שאצלנו לאף אחד לא אכפת ממנו).

../images/Emo45.gif

קודם כל ברכות על סיום התואר - ומכל מה שאת מתארת, לא תשכחי את ההישג הזה! גם לא מהתחום שלך, אבל בדוקטורט הרבה פעמים באמת נותנים גם למישהו לשפוט שהוא מחוג אחר, וזה יוצר הרבה שאלות מתודלוגיות ותוכניות, כך שזה אמנם לעיתים מאוד מאתגר (בחרתי במילה עדינה), אבל באמת שלא צריך לפגום בתחושת הגאווה על ההישגים שלך! וכמו נועה, נראה לי שהפרסומים בהחלט יכולים לסלול לך את הדרך לדוקטורט.

somethin

New member
תודה

זה קצת מרגיע. החשש שלי הוא שיהיה מישהו עם ממוצע הרבה יותר גבוה (ויש פקולטות בהן הציונים שמקובל לתת למאסטר הן הרבה יותר גבוהים) ולא יקבלו אותי...בפועל, אני כרגע לא חושבת על דוקטורט, אלא עוד איזה 3-4 שנים (אם אתאושש מהטראומה של הבחינה שלי...), אבל לא הייתי רוצה "לסגור לעצמי את הדלת".

אני מסייגת, כי אני לא מבינה כלום

במדעים ניסויים, אבל אם היית בתחום שלי הייתי אומרת לך חד וחלק שאת הפכת לפיל משהו שהוא אפילו לא זבוב...

ומה בשנים האלה?

אם תמשיכי לעסוק במחקר, לפרסם, להיות חלק משיתופי פעולה, זה יפעל לטובתך הרבה יותר מאשר ציון התזה. אני לא מהתחום ולא לומדת בארץ, כך שמעבר להתפעלות משני המאמרים, אין לי הרבה מה לתרום.

somethin

New member
כרגע אני עובדת במכון מחקרי

בתחום קרוב. מקווה שיצאו מזה פרסומים וזה יסייע לי. אולי באמת עשיתי מזה יותר ממה שזה...אבל התחושה שיצאתי איתה מהבחינה היתה מאוד קשה, דיי תחושה של "כשלון" אולי אני מגזימה, אבל היה לי נורא קשה להתמודד עם הרגשה ששואלים אותי, ואני לא יודעת. והאכזבה מהמחנה שלי...

somethin

New member
אז עוד שאלה

האם ואיך ניתן לערער על ציון של התיזה? מישהו עשה את זה? זה אפשרי בכלל?

קחי כסא, שבי, קחי כוס מים, שתי לאט....

עכשיו תחזרי על המנטרה - "יש לי שני מאמרים מהמאסטר ובגלל זה לאף אחד לא יזיז מה היה ציון הבחינה - יש לי שני מאמרים מהמאסטר ובגלל זה לאף אחד לא יזיז מה היה ציון הבחינה -יש לי שני מאמרים מהמאסטר ובגלל זה לאף אחד לא יזיז מה היה ציון הבחינה -יש לי שני מאמרים מהמאסטר ...."

../images/Emo24.gif

טוב, זהבהחלט מבאס. אין לי מושג איך זה קרה. אצלנו לפחות יש למנחה זכות להגיד למי הוא ממליץ לשלוח את העבוד הלקריא הולהבחינת ההגנה. אז אין לי מושג איך "התפלחו" אצלך שניים דומיננטיים כאלה שאינם מהתחום שלך ישירות אלא בקו- לגבי שאלתך על ערעור - אין לי מושג. לא מכירה שיש משהו כזה, אבל אני מניחה ששלב ראשון : הוא לחפש בידיעון של הפקולטה שלך, בתחום תלמידי מחקר. שם ד"כ יש פתרון לכל השאלות,עוד לפני שנשאלו. ואם לא תמצאי - לפנות למזכירות המחלקה ולשאול. אין דינה של שאלה כזו באוניברסיטה אחת כדינה באוניברסיטה אחרת , ובוודאי בין הפקולטות. הכי כדאי לברר אצלך בחוג ישירות. וכמו שאמרו האחרים - 2 פרסומים מתזה של מאסטר זה לא דבר טריוויאלי, ברור שזה ישפיע יותר על סיכוייה קבלה שלך. חוצמזה - אני לא חושבתת שאת צריכה לחשוב על הציון כפונקציה של קבלה לדוקטורט בעוד מי-יודע-כמה שנים. את צריכה לחשוב עליו ריאלית לעבודה שלך. אם את חושבת שהבחינה היתה לא הוגנת לך, ושמבחינה מקצועית את ראויה לציון טוב יות ר- תילחמי. אם את חושבת שבהתחשב בשלל הנסיבות, ברמת הידע שלך וכו' - זה ציון ראוי, ותרי מרא ש על המלחמה. תילחמי כשיהיה רלוונטי לקבלה לדוקטורט ...

somethin

New member
מנחה שלי

הוא בן אדם מאוד מתוסבך. הוא לא בן אדם רע, הוא פשוט לא יודע לשים דגשים נכונים. יש לו מיליון רעיונות, הוא מתפזר, לא חושב לעומק על שום דבר. בנוסף, הוא קצת מסוכסך עם חלק גדול מן הפקולטה. אז לא היו לו כ"כ הרבה אפשרויות את מי להזמין לבחינה- את אלה שהוא לא מסוכסך איתם. וזה מה שיצא. מה היו השיקולים שלו בהזמנה של ועדת הבוחנים שהיתה- לא יודעת בפועל. (סתם, בתור בדיחה- הוא נורא מפוזר ואת כל הדברים שאני צריכה אני קידמתי לבד בתואר. ידעתי שצריך לקבוע ועדת בוחנים ואם לא אזכיר לו- הוא לא יזכור. הוא אמר שהוא עוד לא קבע והתחיל להתייעץ איתי את מי עדיף- מבחינת תחום המחקר. הלכתי למזכירה לקחת תופס לאישור של הועדה. היא מסתכלת עליי עם עיניים גדולות:"אבל הוא כבר ביקש ועדה והיא כבר מאושרת..." הוא פשוט לא זכר שהוא ביקש כבר ועדה וגם לא זכר מי בועדה...). חשבתי היום הרבה על זה. נראה לי שלא אתחיל בכל עניין הערעורים. קודם כל- כי לא יעלו לי ביותר מ-2-3 נקודות. 92 נחשב לציון השיא בפקולטה ולאור הנסיבות...אבל הסיבה העקרית היא שהמנחה שלי הוא בן אדם לא קל, הוא לא יבין למה אני נלחמת וזה יכול לקלקל את היחסים שלי איתו בצורה רצינית מאוד. הוא יכול לנטור טינה חופשי. אני לא מעוניינת בקלקול היחסים איתו. המלצה טובה יכולה להוות יתרון בהרבה מקומות. יעזוב את זה וזהו. מקווה שזה לא יפגע בי אח"כ.

22ק ו ס ם

New member
הרעיון לתת ציון על תיזה או דוקטורט מיותר

ציון כמו שקיבלת הוא חסר משמעות אמיתית. האם הם יכולים להסביר למה הם הורידו 10 ולא 11 נקודות? הדבר החשוב ביותר הוא האם הפגנת כלים להיות חוקרת או לא. אם לא, אז לא צריכים להעביר אותך ואם כן מעבירים אותך. אפשר לתת תוספת של הצטיינות וזהו זה. בסופו של דבר מה שחשוב הם המאמרים שכתבת. ציונים לא צריכים להיות שיקול בקבלה לדוקטורט אחרי שיש לך עבודת תיזה כזו.

tulkin

New member
לי עשו דבר דומה בבחינת סוף מאסטר

לא בדיוק אותו דבר כמו שלך - כי זו לא היתה בחינה על תיזה אלא מה שקרוי בחינה אינטגרטיבית - ובכל זאת, עמדתי שם בבחינה הזו וכמעט בכיתי, כי שאלו אותי בדיוק נמרץ על כל הדברים שידעו שאני חלש בהם ודילגו בקלילות על כל הדברים שאני חזק בהם (ושהם ידעו את זה). וגם לי - המנחה ישבה כחלק מצוות הבוחנים ולא אמרה מילה. חוויה קשה. אני לא יודע אם אפשר לערער על ציון של תיזה. אני לא ממש ערערתי, אבל הבהרתי לראש החוג (שהיתה חלק מצוות הבוחנים) באופן לא פורמלי (ככה האווירה בחוג שלנו היתה... היכרות אישית ולא פורמלית), שאני לא מרוצה מהחוויה ומתוצאותיה, ושאני חושב שהציון אינו משקף את ידיעותיי. אחרי יומיים העלו לי מיוזמתם את הציון במעט. שוב - אין לי מושג אם זה תקף לציון של תיזה. בכל מקרה, 89 מהטכניון זה ציון מצויין. לא תהיה לך שום בעיה להתקבל לדוקטורט, בטח לא בגלל הציון. לדעתי גם לא תהיה בעיה עם מלגה (בהנחה שהדברים האחרים הם טובים). מעטים יסתכלו על הציון מחוץ להקשר היותר רחב. חשוב שיהיו לך המלצות טובות (ואותן על תבקשי מהאלקטרוכימאים...). בקיצור החוויה קשה, אבל אם זה הכיוון שאת רוצה ללכת בו, לא יהיו לה השלכות מרחיקות לכת.

מממאיה35

New member
../images/Emo24.gif אני "קצת" מהתחום

עם תואר ראשון בהנדסת סביבה ועכשיו בדוק' באיכות הסביבה (ישיר). אז קודם כל מצטערת על החוויה שעברת, אני מקווה שבין לבין בכל זאת אולי ממרחק של זמן תוכלי לראות את הדברים הטובים בכל מהלך המסטר וגם אפילו בבחינה עצמה.. אני מאוד מאמינה שמכל סיטואציה בחיים שלנו אפשר ללמוד ולהשכיל ולהתפתח ולגדול.. אז אולי ממרחק של זמן.. לפעמים זה באמת מבאס שהתחושה היא של "מחפשים אותי", ואולי באמת הועדה הזו לא היתה ממש מתאימה לבחון אותך או לא ממש הבינה את העיקר וה"תפל" במחקר שלך.. בכל מקרה 89 זה אחלה ציון.. ולגבי קבלה לדוק' - אז קודם כל את אומרת שאת רוצה לעשות דוק' עוד 3-4 שנים, ואי אפשר לדעת מה יהיו תנאי הקבלה ואיך הם ישתנו (או לא) עד אז.. בגדול, נכון להיום, לדעתי יש ציון סף מינימלי לקבלה לדוק'. אני חושבת שהציון הזה שונה בין אוני', כשתרצי להתקבל - תבררי. אבל אני די בטוחה ש89 זה מעל לציון הסף. שנית - אני מניחה שכשבאים להתקבל לדוק' אז "יש דיבור" לפני עם המנחה המיועד, שולחים קו"ח או נפגשים ומדברים. ובהחלט כמו שכתבו לך פה - ההישגים המדעיים שלך במסטר יכולים לתת לך יתרון על אנשים אחרים.. וגם - קבלה לדוק' זה לא כמו קבלה לתואר ראשון (או שני) - אין המוני אנשים שעומדים בתור או שנלחמים להתקבל לדוק'. הקבלה היא על בסיס פרטני/ יחידני (ולראיה - אפשר להרשם לדוק' במהלך כל השנה ואין תקופות רישום מוגדרות, לפחות לא אצלנו..) מבוססת על ציונים, ועל "הסכמה מראש" בינך ובין המנחה שלך.. ופה אני מאמינה שכשתמצאי מנחה - תדברי איתי ותציגי את עצמך ככה שהוא יתרשם לטובה ממך כבנאדם, כחוקרת, ולא רק כמכונה מייצרת ציונים.

LastFlowers

New member
היי רגועה

89 אצלנו = ציון מעולה, 2 מאמרים וכנסים בחו"ל = מקדם קבלה חזק ביותר שמעודד מלגות, הנדסה + מיקרוביולוגיה = תחום נדרש הן באקדמיה (במגוון פקולטות - מדעי החיים, ביוטכנולוגיה, ביורפואה, מדעי הרפואה, גאוגרפיה סביבתית, הנדסת סביבה, הפקולטה לחקלאות במגמת מדעי הקרקע וכו'), והן בשוק העבודה. יקירה, הכל יהיה בסדר. תנשמי שניה ותראי שכל האפשרויות פתוחות בפניך. נותר לך רק לבחור את המטרות שלך בקפידה ולגשש אצל מנחים פוטנציאלים. בהצלחה.

FPNH

New member
אל תערערי

זה חסר סיכוי ויותר סביר שייצור אנטגוניזם עם שריפת גשרים לעתיד (אלא אם יש לך מכתבי נאצה והקלטות של איומים). ובאופן מעשי, אמנם כבר עברו כמה שנים אבל מהנסיון שלי, אם אותו ציון בדיוק ואם אותו מספר מאמרים לא הייתה לי בעייה למצוא מקום לדוקטורט.

למעלה