קרע בגומי שמסביב לפתח של מכונת הכביסה

trilliane

Well-known member
מנהל
הכנסתי משהו למכונה שלא הייתי צריכה להכניס |פנים||פנים||פנים||פנים||פנים||פנים||פנים||פנים||פנים||פנים|
ונוצר קרע בגומי בצד, בערך בשעה 9. עד כמה זה נורא? אם מפעילים את המכונה זה יגרום למים לנזול למקום שאי אפשר לנקז?
אני מניחה שחייבים להחליף אותו... מישהו יודע כמה אמור לעלות התענוג? (מכונת כביסה של בוש).

לא הצלחתי לצרף תמונה בשום דרך, נראה לי שיש איזה באג בתפוז...
מצרפת קישור, מקווה שיעבוד.
Photo - Google Photos

נערך לאחרונה ב:
עונה בלי שראיתי את התמונה (בעיה טכנית) - מבחינת ניקוז - אין בעיה. המכונה אמורה להיות ללא תחתית, ובד"כ בלי חלקים דמויי "קערה". כך שאם יש נזילה של יותר מכמה טיפות, היא תגיע לרצפה.
בד"כ מכונת כביסה לא ממש מתמלאת במים, כך שאני מניח שאם תהיה דליפה, היא תהיה קטנה. אבל זה לא מבטל את הבעיה - מי הכביסה מכילים סבון ומלחים שעלולים לגרום לקורוזיה (חלודה). כך שאם הם "רק" ירטיבו את הדופן הפנימית של מכונת הכביסה, הם יקצרו משמעותית את חייה.
דרך אחת לבדוק - מפעילים את המכונה עם בגדים ובלי סבון, ובסוף מטים אותה על הצד, כך שתהיה גישה מהתחתית. בהנחה שאכן פתוחה, אפשר לבדוק בעין/במגע אם יש רטיבות. כמובן שמנתקים קודם מהחשמל.
כמה יעלה? - מרימים טלפון לטכנאי ושואלים. ממליץ לאתר טכנאי דרך אתר מידרג. אגב, הרבה פעמים יש במידרג "מחירון" (או סקר מחירים) לגבי תיקונים נפוצים.

trilliane

Well-known member
מנהל
עונה בלי שראיתי את התמונה (בעיה טכנית) - מבחינת ניקוז - אין בעיה. המכונה אמורה להיות ללא תחתית, ובד"כ בלי חלקים דמויי "קערה". כך שאם יש נזילה של יותר מכמה טיפות, היא תגיע לרצפה.
בד"כ מכונת כביסה לא ממש מתמלאת במים, כך שאני מניח שאם תהיה דליפה, היא תהיה קטנה. אבל זה לא מבטל את הבעיה - מי הכביסה מכילים סבון ומלחים שעלולים לגרום לקורוזיה (חלודה). כך שאם הם "רק" ירטיבו את הדופן הפנימית של מכונת הכביסה, הם יקצרו משמעותית את חייה.
דרך אחת לבדוק - מפעילים את המכונה עם בגדים ובלי סבון, ובסוף מטים אותה על הצד, כך שתהיה גישה מהתחתית. בהנחה שאכן פתוחה, אפשר לבדוק בעין/במגע אם יש רטיבות. כמובן שמנתקים קודם מהחשמל.
כמה יעלה? - מרימים טלפון לטכנאי ושואלים. ממליץ לאתר טכנאי דרך אתר מידרג. אגב, הרבה פעמים יש במידרג "מחירון" (או סקר מחירים) לגבי תיקונים נפוצים.
תודה!
נראה לי שנוותר על הניסוי, התנאים קשים...
על המכונה עומד מייבש ושניהם בגומחה והשקע מאחור. הייתי צריכה לעשות פתיחת חירום, עבדתי עכשיו יותר משעה כדי להזיז, לנקז את המים, לגרוף, לנגב ולהחזיר הכול לקדמותו... |מזיע|

יש דרך לאלתר איזשהו איטום?

רשר

Well-known member
מנהל
תודה!
נראה לי שנוותר על הניסוי, התנאים קשים...
על המכונה עומד מייבש ושניהם בגומחה והשקע מאחור. הייתי צריכה לעשות פתיחת חירום, עבדתי עכשיו יותר משעה כדי להזיז, לנקז את המים, לגרוף, לנגב ולהחזיר הכול לקדמותו... |מזיע|

יש דרך לאלתר איזשהו איטום?
ניחוש - דלת קדמית? אם כן, בשעה 9 תהיה נזילה רצינית,
תיקון ראשוני שעלול להצליח - סופר גלו ראשוני לסגירת המרווח,
אם מספיקים לפזר עליו אבקת אפיה,
אם לא מספיק מניחים שורת אבקת אפיה בעובי כ1 מ"מ ברוחב 1-2 מ"מ מצדי החתך, על האבקה מטפטפים סופר גלו, זה יתקשה מאוד ויתפוס חזק,

trilliane

Well-known member
מנהל
ניחוש - דלת קדמית? אם כן, בשעה 9 תהיה נזילה רצינית,
תיקון ראשוני שעלול להצליח - סופר גלו ראשוני לסגירת המרווח,
אם מספיקים לפזר עליו אבקת אפיה,
אם לא מספיק מניחים שורת אבקת אפיה בעובי כ1 מ"מ ברוחב 1-2 מ"מ מצדי החתך, על האבקה מטפטפים סופר גלו, זה יתקשה מאוד ויתפוס חזק,
נראה לי שזה קרע רציני מדי.
גם לא יודעת אם זה יחיזק בכביסה חמה.
נראה שאין מנוס מהזמנת טכנאי. אם הבנתי נכון ממחירון "המקצוענים" זה לא יהיה פחות מ-₪500 (וגם זה בנס). 😭
יש סיכוי לקנות ולהחליף לבד?

רוני1955

Active member
נראה לי שזה קרע רציני מדי.
גם לא יודעת אם זה יחיזק בכביסה חמה.
נראה שאין מנוס מהזמנת טכנאי. אם הבנתי נכון ממחירון "המקצוענים" זה לא יהיה פחות מ-₪500 (וגם זה בנס). 😭
יש סיכוי לקנות ולהחליף לבד?
אפשר לבד. לא פשוט. אפשר לקנות ב"תבור". הם יושבים בצ'ק פוסט.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה! יש להם בחנות גם דברים שאין באתר?
כי חיפשתי מכונת כביסה ולא מצאתי שם כזה... 🤔

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה. שלנו 7 ק"ג. לא הצלחתי למצוא שם את הדגם המדויק (בוש WAN2016XPL).
יש לך המלצה לטכנאי טוב בחיפה? (אפשר גם בפרטי).
דיברנו עם טכנאי, אמר להפעיל ולבדוק אם יש נזילה ואם כן עד כמה היא רצינית. הציע לקנות ערכה לתיקון בריכות גומי (או משהו כזה, אם הבנתי נכון).

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן נראה מסובך. 🫤
אבל מגניב שטרח והכין סרטון. לא מובן מאליו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אכן נראה מסובך. 🫤
אבל מגניב שטרח והכין סרטון. לא מובן מאליו.
אז ככה. לגומי יש כמה "שכבות". השכבה הרלוונטית היא זו שהדלת נסגרת כלפיה. אם השכבה הזו שלמה ואטומה, כנראה שלא תהיה נזילה החוצה. והבשורה הטובה? תכניסי יד לקפל הגומי התחתון ותגלי שיש שם 3 חורים. למה? כדי שמים לא ייאספו בחלל הגומי. אז עודפי המים שנקווים שם, חוזרים לתוף. ולכן, אם החתך הוא באזור 'הפנימי' של הגומי, נראה שזה לא יפריע.
וכן. יש בתבור גומי ואם אין, הולכים למחסן של סימנס/בוש שגם נמצא בשד' ההסתדרות ורוכשים שם. יקר? כן. אבל יעזור.
מה שכן, ההחלפה לא ממש פשוטה. יש טבעות עם קפיץ שצריך לשחרר ואחרי זה לדרוך מחדש. זה לא פשוט. מי שיודע יכול לעשות זאת, אבל זה לא קל. אבל יש ברוך השם טכנאים. בשביל זה הם קיימים ואפשר לאתר אחד טוב במדרג, למרות שמדרג גם מתוגמל.
ואם תרצי קצת יותר מידע, תפני אלי בפרטי.

בכל מקרה, נסי לעשות כביסה ללא חומרי כביסה. אבל כן עם כבסים. כדי שמים "יתנהלו" בבחישה ולא סתם יישארו בתחתית התוף ולא יגיעו לחור. כך תדעי האם הנזק הוא אמיתי או רק קוסמטי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז ככה. לגומי יש כמה "שכבות". השכבה הרלוונטית היא זו שהדלת נסגרת כלפיה. אם השכבה הזו שלמה ואטומה, כנראה שלא תהיה נזילה החוצה. והבשורה הטובה? תכניסי יד לקפל הגומי התחתון ותגלי שיש שם 3 חורים. למה? כדי שמים לא ייאספו בחלל הגומי. אז עודפי המים שנקווים שם, חוזרים לתוף. ולכן, אם החתך הוא באזור 'הפנימי' של הגומי, נראה שזה לא יפריע.
וכן. יש בתבור גומי ואם אין, הולכים למחסן של סימנס/בוש שגם נמצא בשד' ההסתדרות ורוכשים שם. יקר? כן. אבל יעזור.
מה שכן, ההחלפה לא ממש פשוטה. יש טבעות עם קפיץ שצריך לשחרר ואחרי זה לדרוך מחדש. זה לא פשוט. מי שיודע יכול לעשות זאת, אבל זה לא קל. אבל יש ברוך השם טכנאים. בשביל זה הם קיימים ואפשר לאתר אחד טוב במדרג, למרות שמדרג גם מתוגמל.
ואם תרצי קצת יותר מידע, תפני אלי בפרטי.

בכל מקרה, נסי לעשות כביסה ללא חומרי כביסה. אבל כן עם כבסים. כדי שמים "יתנהלו" בבחישה ולא סתם יישארו בתחתית התוף ולא יגיעו לחור. כך תדעי האם הנזק הוא אמיתי או רק קוסמטי.
הקרע ממש באמצע, בפנים, בין המעגלים. לא בחלק שצמוד למכונה ולא בחלק שצמוד לדלת. תפוז לא נותן להעלות תמונה. העליתי את התמונות לכאן:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הקרע ממש באמצע, בפנים, בין המעגלים. לא בחלק שצמוד למכונה ולא בחלק שצמוד לדלת. תפוז לא נותן להעלות תמונה. העליתי את התמונות לכאן:
בסדר. הבנתי. לכן אני חושב שהנזק הוא לא כזה שממש מצריך החלפה של האטם. ואם תעשי כביסה ניסיונית, את תגלי מהר מאד אם המצב דורש החלפה או שלא. ושוב.. אם יש לך בעיה, תפני אלי בפרטי. אני בטבעון. את בחיפה. לא ממש רחוק ותבור על הדרך.

trilliane

Well-known member
מנהל
בסדר. הבנתי. לכן אני חושב שהנזק הוא לא כזה שממש מצריך החלפה של האטם. ואם תעשי כביסה ניסיונית, את תגלי מהר מאד אם המצב דורש החלפה או שלא. ושוב.. אם יש לך בעיה, תפני אלי בפרטי. אני בטבעון. את בחיפה. לא ממש רחוק ותבור על הדרך.
הפעלתי (כחצי מכונה, ככה יצא) ובינתיים לא ראינו שום נזילה... נראה מה קורה במכונה מלאה.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הפעלתי (כחצי מכונה, ככה יצא) ובינתיים לא ראינו שום נזילה... נראה מה קורה במכונה מלאה.
הקרע הוא באמצע ה"שרוול" ובמקרה הכי גרוע, הוא יגיר מים אל מתחת למכונה: לרצפה. את זה תוכלי לראות אם תבצעי כביסה ארוכה, חמה וממושכת.

לכן, במקרה הגרוע ביותר, תיאלצי להחליף את השרוול.
מה שכן כדאי אולי לברר, זה האם יש אפשרות לבצע אישזהו טלאי על האזור הפגוע.

trilliane

Well-known member
מנהל
הקרע הוא באמצע ה"שרוול" ובמקרה הכי גרוע, הוא יגיר מים אל מתחת למכונה: לרצפה. את זה תוכלי לראות אם תבצעי כביסה ארוכה, חמה וממושכת.

לכן, במקרה הגרוע ביותר, תיאלצי להחליף את השרוול.
מה שכן כדאי אולי לברר, זה האם יש אפשרות לבצע אישזהו טלאי על האזור הפגוע.
רוב הכביסות שלנו לא חמות ולא ארוכות, חבל על הבגדים והחשמל (ועל המכונה).
לכל היותר אני עושה כביסת לבנים של שעה ב-60 מעלות (וגם זה פעם ב).
גם הטכנאי (שדיברנו איתו בטלפון ושלחנו לו תמונה) אמר שכדאי לחכות עם זה ולא צריך למהר להחליף שרוול, הציע שנקנה ערכת תיקון "טלאים" לבריכות פלסטיק (אין לי מושג איפה יש כאלה).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
רוב הכביסות שלנו לא חמות ולא ארוכות, חבל על הבגדים והחשמל (ועל המכונה).
לכל היותר אני עושה כביסת לבנים של שעה ב-60 מעלות (וגם זה פעם ב).
גם הטכנאי (שדיברנו איתו בטלפון ושלחנו לו תמונה) אמר שכדאי לחכות עם זה ולא צריך למהר להחליף שרוול, הציע שנקנה ערכת תיקון "טלאים" לבריכות פלסטיק (אין לי מושג איפה יש כאלה).
אני מתאר לעצמי שיש ערכות כאלה בשז"ר או בטמבוריות גדולות. יתכן שאפילו בתבור יש. אנסה לברר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מתאר לעצמי שיש ערכות כאלה בשז"ר או בטמבוריות גדולות. יתכן שאפילו בתבור יש. אנסה לברר.
תודה רבה לך ולכל העונים. 🙏
בינתיים אני מניחה שלא ניגע בזה (כל עוד זה עובד בלי נזילות 🤞) אבל טוב לדעת איפה יש אם וכשנצטרך.

למעלה