קרע בלברום

acamolit

New member
קרע בלברום

איני ספורטאי....
האם לפיזיוטרפיה יש מענה לקרע? מענה לכאב?
האם זה חייב להגמר בניתוח?
תודה מהכואב

קרע בלברום

בוקר טוב לכואב,

האם הקרע נוצר בעקבות פציעה ? (כלומר, האם אתה יודע לציין מתי בדיוק זה קרה ? האם היה אירוע שגרם לזה ?) או שמא התחילו כאבים, ובבדיקות הדמייה (MRI?) נמצא הקרע ולפיכך בוצע ההקשר בין הקרע לכאב ?

בינתיים אני יכולה לומר שבפיזיותרפיה אין אפשרות לתקן קרעים בלברום, אולם ייתכן מאד שניתן יהיה לעזור לך לחזור לתפקוד מלא. לצורך תשובה מלאה יותר אני זקוקה ליותר פרטים (גיל, מהן ההגבלות בתפקוד היומיומי, כמה זמן אתה מרגיש מוגבל, איזו פעילות גופנית מבצע וכד')

עדי

acamolit

New member
תודה על המענה

הקרע היה ספונטני - אולי עקב מעמסת עמידה והליכה מאוד מרובים.

הכאבים עזים , מגבילים בתנועה, נמשכים כ-חצי שנה. גורמים לצליעה קשה, מקשים מאוד על תזוזה ועל שכיבה.

בישיבה - הכאב נסבל יותר אם כי לא לאורך זמן.

הכאב מוקל מעט בעזרת נגזרת מורפיום הניתנת במדבקה.

נאמר לי להעזר במקל לצורך הליכה - מתקשה להסתגל לכך.

שוב תודה

תודה על המענה

אם אתה לא יודע לשים את האצבע על אירוע טראומטי ברור שגרם להתחלת הכאבים, ייתכן מאד שהכאבים אינם תוצאה ישירה של הקרע בלברום (כלומר, ייתכן שהקרע התגלה בעקבות הכאבים ובדיקות ההדמייה שנעשו, אבל למעשה היה קיים שם טרם הופעת הכאבים, כמו שקורה פעמים רבות מאד). ממליצה בחום רב לגשת לפיזיותרפיה, שם יבדקו אותה בצורה מקיפה, יעזרו להתמודד עם הכאב וייתנו תרגילים שיעזרו לך לחזור לתפקוד.
אני חושבת שאם הכאבים מאד מגבילים, שווה להיעזר לתקופת במקל או בקב (בצד הנגדי לכאב) על מנת להוריד מעט עומס מהאזור. גם לגבי ההליכה עם אביזר עזר מומלץ להיעזר בפזיותרפיסט שילמד אותך להשתמש בו.

בהצלחה,
עדי

acamolit

New member
המשך

אכן הייתי בפיזיותרפיה - ההמלצה היתה מקל שלמרות הנסיונות הרבים לא הקל.....לא ניתנו תרגילים נוספים.

האם סוגי טיפול שונים כמו - דיקור, לחיצות, הידרותפיה - יכולים לסייע בהבראה?

תודה

המשך

הידרותרפיה יכולה לעזור מכיוון שהמים מורידים את העומס ממפרקי הגפיים התחתונות ומאפשרים חיזוק ושיפור טווחי תנועה במצב של פחות כאב.

עדי

למעלה