קרע במיניסקוס

john woo

New member
קרע במיניסקוס

שלום, אני בן 27 וכבר כמה שנים שיש לי קרע חלקי במינסקוס. הסיבה לכך היא שיש לי רגלי O, ובנוסף תבנית ההליכה שלי היא שמרכז הכובד בעת ההליכה אינו עובר בברך (ניתן לראות בקובץ שצירפתי). ביום שבת האחרון, חבר שלי קפץ עליי בים. הרגשתי כאב חד ומיד ידעתי שמדובר במיניסקוס. לא הייתי מסוגל להגיע לפשיטה מלאה במפרק הברך (ימין) ואף לא להפעיל משקל על הברך. הגעתי לבי"ח מאיר בכפר סבא ושם לאחר צילום ובדיקה ידנית, איבחנו לי שמדובר בקרע חלקי במיניסקוס. הרופא שבדק אותי אמר לי שתוך יומיים עד שלושה אני אמור להרגיש שיפור וכבר להתחיל לדרוך על הרגל. הוא זימן אותי בעוד שבוע למרכז לרפאות ספורט בבית החולים. בנוסף, חבשו לי את הברך בתחבושת אלסטית על מנת לקבע את הברך במקום. ועכשיו לשאלותיי: 1) מדוע עליי לפנות למרכז לרפואת ספורט (ולא להמשיך במעקב אצל אורטופד ממומחה בקופת החולים הקרובה אליי)? 2) אני מודע שניתן לבצע ארותרוסקופיה, אך אני מעדיף לא להיכנס לברך מחשש לזיהום. מהם סיכויי ההצלחה של ארותרוסקופיה? 3) במידה וביצעתי ארותרוסקופיה, האם אני אמשיך לסבול בעתיד מאותה הברך? 3) האם חיזוק מייצבי הברך ייתן לי מענה טוב למניעת הקרע בעתיד? 4) תוך כמה זמן אני אמור להתחיל לדרוך על הברך (לחץ קל שבקלים מקפיץ אותי, ואני לא מסוגל להפעיל על הברך עומס כלשהו)? 5) האם הכאב יכול להחמיר? הרבה תודה מראש, אורן

קרע מיניסקוס

1. כדאי לפנות לפנות למרכז לרפואת ספורט כי שם יש רופאים שזה המומחיות שלהם. 2 +3 .- יש אירגון שנקרא cochrane collaboration .מדובר בשיתוף פעולה בין-לאומי שמטרתו לבחון סוגיות שונות ברפואה ולהגיע למסקנות על סמך המחקרים.השיטה נורא מסובכת . הם עשו סקירה בנושא Surgical treatment for meniscal injuries of the knee in adults להל"ן מסקנות הסוקרים : "Reviewers' conclusions: The lack of randomised trials means that no conclusions can be drawn on the issue of surgical versus non-surgical treatment of meniscal injuries, nor meniscal tear repair versus excision.In randomised trials so far reported, there is no evidence of difference in radiological or long term clinical outcomes between arthroscopic and open meniscal surgery, or between total and partial meniscectomy. Partial meniscectomy seems preferable to the total removal of the meniscus in terms of recovery and overall functional outcome in the short term. 3ב - צריך לחזק בצורה מאוד מסויימת.גש לטיפול.הרמת משקולות כמו משוגעים לא נותן כלום לצורך העניין. 4.כל זמן שמאוד כואב- תשתמש בקביים. את המעבר לנשיאת משקל מלאה תעשה בהדרגה. הברך שלך עברה טראומה לא קלה. קח את הזמן. 5. כן. בשום טיפול ההצלחה לא מובטחת. בד"כ יש שיפור ולעיתים קרובות הכאב חולף לגמרי..

john woo

New member
קודם כל

תודה רבה על התשובה המפורטת. 1)רציתי לדעת אם הבנתי נכון את הציטוט באנגלית שלך. האם אין מסקנה חד משמעית בנוגע ליתרון של ארותרוסקופיה על חוסר טיפול? דרך אגב- מהיכן לקחת את הציטוט הזה? האם הוא מירחון מדעי שניתן להסתמך עליו כאמין? 2)מבנה הרגל וצורת ההליכה שלי טבועים בי.- האם אני נידון לסבול מהקרע הזה מעתה ואילך? 3)לפי מה שהסבירו לי, בעת ביצוע ארותרוסקופיה- מוציאים את חלק הסחוס הקרוע. אם כך- האם מכניסים תחליף במקומו? ואם לא, אז מה מונע מהמשטחים המפרקיים של הפמור לבוא במגע עם המשטחים המפרקיים של הטיביה, וע"י כך ליצור כאב? תודה על ההתייחסות

עוד תשובות

1. הבנת נכון. בגדול אין מסקנות חד משמעיות לגבי הטיפול העדיף.הציטוט הזה לקוח מסקירה של הארגון הכי יוקרתי שיש (ולא שאין עליו ביקורת).אתה יכול לבדוק בעצמך בקישור שמצורף. 2.מבנה הרגל- לא. מן הסתם מבנה הרגל טרם לפציעה. אבל יש הרבה עם מבנה רגל כזה ומיניסקוס שלם ותקין. אפשר לשפר את המצב בצורה דרמטית. 3. במקום ההסברים העילגים שלי,אני מפנה אותך לקישור מופלא שכולל הסברים,תמונות ואנימציות.

למעלה