קרע חלקי בגיד

קרע חלקי בגיד

שלום רב,

יש לי קרע חלקי של גיד הסופרה ספינטוס.

הרופא המליץ על פיזיותרפיה אינטנסיבית. הפחד שלי הוא שהקרע יגדל.

האם פיזיותרפיה ומאמץ יכולים להגביר את הקרע ובעצם להחמיר את המצב?

תודה רבה,

דנה

קרע חלקי בגיד

שלום דנה,

הסופרא-ספינטוס הוא אחד מארבעה שרירים המייצבים את מפרק הכתף ומתחילים תנועה סביב מפרק הכתף. קרעים חלקיים של גידי הסופרא-ספינטוס הם מצב שכיח מאד שאינו בהכרח מפריע לתפקוד. מדוע הגעת לרופא ? האם בעקבות נפילה / טראומה ? בעקבות כאבים ? מסיבה אחרת ?

עדי

רקע

שלום רב,

אני בת 63. בחודש מאי נפלתי ונגרם לי שבר בכתף ימין - Fracture Humerus Greater Tuberosity Closed. בצילום כתף - שבר GT ללא תזוזה. בתחילה הרופא שלי אמר שלאחר כחודש וחצי השבר יתרפא והכאב יעבור . חלפו כבר חמישה חודשים אך אני עדיין חשה כאבים עזים בכתף וכן במרפק ימין. איני יכולה להרים את הכתף, איני יכולה לשכב או לישון עקב הכאבים העזים.
עשיתי בדיקת MRI . תשובת ה MRI :
מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית.

מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה בקוטר 1.5 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 6 סדרה 7) ובקוטר 2.6 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 6 סדרה 9). הקרע מערבנ כ- 1/3 מעובי הגיד.

שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור.

מודגמים שינויים ניווניים בלברום.

הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות.

הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אני מאוד מוגבלת בתנועת הכתף וחשה כאבים עזים. הרופא רשם פיזיותרפיה אינטנסיבית. אני מפחדת שהקרע יכול לגדול ומצבי יכול להחמיר בעקבות פיזיותרפיה כזאת. מה דעתכם?
תודה

רקע

האם לא עשית פיזיותרפיה עד כה ? אחרי השבר ?

פיזיותרפיה אינטנסיבית תכלול גם טיפול מנואלי לשיפור טווחי התנועה וגם תרגול, והרבה.
הפיזיותרפיה לא תפגע ולא תחמיר את המצב אלא תעזור לך לחזור לתפקוד (ובמקביל להקל על הכאבים).

בהצלחה
עדי

למעלה