קרפל טאנל סינדרום CTS

balou

New member
קרפל טאנל סינדרום CTS

טוב, אז לא ממש המשכתי עם התיאור של הטיול אורך הריין, כנראה שאני סתם עצלן. בכל אופן, לא הכל סבבה. מאז הטול, אני לא יכול לעלות על האופניים, או ליתר דיוק לרכב עליהם. קיבלתי דלקת בשורש כף היד; התוצאה, אני לא יכול להפעיל לחץ עם הבוהן - אני לא יכול להעביר הילוך ביד השמאלית. ואני מפחד לרכב כדי שהמצב לא יחמיר. האורטופד הראשון, זרק כלאחר יד - ניתוח. מומחה כף יד טוען שרק פעולה כירורגית פשוטה (ניתוח בהרדמה מקומית) יעזור, והזהיר אותי שהמצב לא ילך וישתפר, ואפילו אני עשוי תוך כדי רכיבה לקבל גירוי חזק בעצב שיגרום לקיפאון (שיתוקון). הזהיר אותי שאני עלול ליפול ולשבור את הקלאויקולה (זה לא קללה אלא עצם קטנה). בדיקות EMG ובדיקות אחרות מראות על רמת MILD, כך שאני לא ממש שש לניתוח. למישהו יש ניסיון, מידע, היה בסרט והסוף שלו יותר מוצלח משלי? אנא החזירוני לאוכף. קובי

talctalc

New member
אין לי תואר באורטופדיה

אבל מהכרות עם רוכב אחר שסבל מדלקת דומה אם אנני טועה, הבנתי שיש מצב פשוט להחליף את מערכת ההילוכים שלך למערכת של SRAM. החלפת ההילוך מתבצעת על ידי גלגול טבעת פנימית, לצד הגריפ (כמו תנועת מצערת של אופנוע...) וללא שימוש בבהונות. שווה לך לברר על כך, אך חשוב יותר לוודא שלא יגרם מכך נזק לעצב הבעייתי.. בהצלחה - ותרגיש טוב

Eyalee

New member
CTS, הינה דלקת נרתיק הגיד

אשר אופיינית לכתבניות. זוהי מחלת ההי-טק. היא נובעת מתנועה חזרתית וממנח לא טבעי של שורש כף היד. כנראה שאתה לא מחזיק את הכידון בצורה נכונה (ישרה) ומכך נובעת הדלקת. עצתי היא כזו, תן ליד לנוח לתקופה עד שתתאושש (ללא תנועות אשר גורמות לכאבים). לאחר מנוחה, התייעץ עם רוכב מנוסה על מנח אחיזה נכון של הכידון, על מנת לא לגרום לדלקת לחזור. CTS הינה דלקת, אשר חזרה נשנית עשויה להופכה לכרונית, או אז סופה אכן בניתוח. אם תרצה יותר פרטים אשמח לנסות לעזור. (זה אגב תחום ההתמחות שלי - ארגונומיה תעשיתית). בכל מקרה התייעץ עם מומחה לרפואה תעסוקתית. (יש ברמב"ם מרכז כזה ובודאי גם באזור המרכז).

למעלה