קרפ חלב סויה

מליאל

New member
קרפ חלב סויה../images/Emo221.gif

קרפ עם חלב סויה- המתכון לעלי הקרפ נלקח מתוך חוברת המתכונים של אלפרו סויה. המרכיבים לקרפ; 115 גרם קמח לבן (לנפות לפני לאווריריות) קורט מלח 2 ביצים 1/4 1 כוס חלב סויה אלפרו טבעי 1/4 כוס מים קרים שמן קנולה לטיגון המרכיבים למילוי 1 גביע גבינה לבנה (אחוז שומן -מה שאוהבים) 3 שקיות סוכר וניל חופן צימוקים סירופ מייפל * ניתן למלא בפירות, מחיות למינהן- מתוקות ומלוחות. אופן ההכנה: מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את הקמח, המלח והביצים, מוסיפים את החלב סויה והמים בשלבים תוך כדי ערבוב עד אשר התערובת נעשית חלקה. מחממים מחבת טפלון (אפשר לרסס מעט שמן) ויוצקים כ3/4 מצקת על המחבת , לפזר ולשטח את הקרפ בעזרת ניענוע המחבת. מטגנים על אש קטנה כ-2 דקות עד שמשחים מעט והופכים עד שמקבלים צבע דומה גם בצד השני. ממתינים לצינון ולבינתיים מערבבים את כל חומרי המלית . ממלאים את הקרפ בחלקו העליון, מקפלים את השוליים הרוחביים ומגלגלים. ניתן להגישו כך ולקשט בסירופ מייפל או לחתוך את הקרפ לעיגולים ולשפוך מעט מסירופ המייפל גם על הגבינה.
 
מליאל אני יגלה לך סוד קטן ../images/Emo13.gif

אף פעם עוד לא הכנתי קרפ ועכשיו הגיע הזמן להכין
 

מליאל

New member
אז קרנושי אם את כבר במטבח...אז תביאי חמאה....

לחם שומשום המרכיבים: כמות ל-3 ככרות לחם 1 ק"ג קמח 2 כפות שטוחות שמרים יבשים 2 כפות שמן 1 כף סוכר 1 כף מלח 3/4 כוס שומשום כ-4 כוסות מים חמימים-פושרים הוראות הכנה: להכניס לקערה את הקמח השמרים והסוכר ולערבב, להוסיף את השמן, השומשום המלח והמים -שאותם יש להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב. יש ללוש היטב עד שמתקבל בצק אחיד. במידה והבצק יוצא מעט דביק יש להוסיף מעט קמח ובמידה והבצק מעט יבש יש להוסיף טיפה מים. מכסים ומשאירים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה) כעבור שעה יש ללוש בשנית את הבצק ולכסותו ושוב להמתין להתפחה שניה אחרי ההתפחה השניה ללוש שוב את הבצק לחלקו ל-3 ככרות ולהניח או בתבניות אינגליש קייק או תבניות עגולות עמוקות או רק על נייר אפיה. להמתין להתפחה אחרונה כ-20-30 דקות, בעזרת סכין חדה יש לעשות חתכים עמוקים בלחם טרם ההאפיה, לרסס את הלחם בעזרת שפריצר מים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ - 40 דקות עד שהלחם משחים. להמתין לצינון ולפרוס.
 
למעלה