קרקע- קימורה מהגארד 1.

קרקע- קימורה מהגארד 1.

מציגים דוד בינימין דיויד אוסטרובסקי (נלקח מעיתון נוק אאוט ז"ל) קימורה מהגארד טכניקת הקימורה היא בריח כתף, ע"ש קימורה היפני, שפיתח טכניקה זו והציגה לפני שנים רבות בקרב עם הליו גרייסי, אבי שיטת הג'יו ג'טסו הברזילאי. כאן נציג את הקימורה ממצב הגארד. 1. בנימין (בתמונה חוצלה לבנה) הניח את ידיו על הקרקע, דיויד (ללא החולצה) מנצל את הטעות ואוחז בידו

מה שנשאר לעשות....4../images/Emo122.gif

דיויד מוציא את הישבן, שם את רגלו על גבו של בנימין כדי למנוע ממנו להתגלגל קדימה, ומביא את ידו של בנימין אל ראשו.

yonik

New member
אתה יכול להוסיף עוד קצת פרטים

על הבריח הזה, במיוחד על השלב הסופי?

בעיקרון..............

אין הרבה מה להוסיף כאן... השלב האחרון הוא בריח ונועד להכנעה.... אולי תהיה יותר ספציפי בשאלות.... יניב

yonik

New member
הכוונה היא שנראה לי שקשה לבצע

את הטכניקה הזו באופן "חד" בזמן קרב כך שבאמת יביא לבריח המיוחל בלי שהיריב יצא מזה. אישית אני לא מכיר את הבריח הזה אבל ככה זה נראה מהתמונת.

מבצעים טכניקה כשנוצרת הזדמנות

ההזדמנות לעשות קימורה מגארד היא כשיד אחת של היריב נמצאת לצד הגוף שלך, ואתה יכול לקחת אותה למעלה. אם היריב מזהה את טעותו ומתנגד (למשל ע"י תפיסת המכנס שלך, או קבירה של היד מתחת לגוף שלך), אז אתה תבצע תרגיל אחר, למשל היפוך וכניסה למאונט (ע"י זה שתמשיך לתפוס לו את היד ותעלה עם האגן לכיוונה). העיקרון הזה הוא כללי: אם היריב מתנגד לצד אחד, אתה תיקח אותו לצד השני. אם היריב סגור בצד אחד, הוא פתוח בצד שני. הבריח הזה (בריח על הכתף עם יד כפופה מאחורי הגב) דווקא די יעיל, וניתן לבצע אותו ממס' מצבים ולא רק מגארד. רן.

yonik

New member
../images/Emo45.gif מסכים איתך שמבצעים טכניקה

שנוצרת הזדמנות (או שיוצרים אותה
), עכשיו נשאר לי רק לבדוק את זה בפועל באימון קרקע הבא

AmitNHB

New member
יתקנו אותי מומחי הג'יו ג'יטסו אבל..

זה מצב מאוד קשה לבצע ממנו את הנעילה.

zoti

New member
ראה את עצמך מתוקן.

שוב, אתה צריך לתפוס את היריב לא מוכן או עם הידיים על הריצפה. אח"כ זה כבר עניין של 2 ידיים שלך מול יד אחת שלו. הבעיה היחידה היא עם יריב גמיש.

AmitNHB

New member
לא חושב שהבהרתי את עצמי כראוי.

לא הקימורה כשלעצמו הוא תרגיל מסובך, אלא האופן בו הוא מבוצע בדוגמא מן הגארד. לא רק שקשה יותר לנעול את הידיים ממצב זה אלא גם להפעיל מספיק לחץ.

משה קיץ

New member
קשה ללמוד מתמונות

ישנם עוד מספר דגשים שקשה לראות בתמונות. בעקרון לתרגיל הזה יש מנוף נפלא ועם התזמון טוב אפשר להפתיע איתו מאוד. כמובן ככל שהיריב שלי מיומן יותר ומכיר את הטכניקה ,באמת יהיה קשה לתפוס אותו אך כמו שכבר נאמר המהלך הזה כמו כל מהלך נותן לי פתח לדברים אחרים. לדוגמא: כשאני הולך על חניקה,ישנם פעמים שיריבי (אשר מגן על צוארו)חושף תוך כדי כך את ידיו לנעילה, ולהפך(כשאני הולך על הידיים הוא עלול לתת לי הזדמנות לחנוק אותו). בעקרון בקרקע חשוב לעבוד בצורה רב מימדית(ולא רק בקרקע). המטרה לדעת איך למצוא "קירבה משפחתית" בין טכניקות שונות כך שהן יעבדו לי בהתקפות משולבות. לדוגמא:סוויפ(כאשר יד נמצאת מתחת לרגלו של היריב ואני "בועט" עם הרגליים תו''כ שליטה ביד)ונעילת יד ישרה מהגארד,אלה טכניקות משלימות-אני הולך על הסוויפ היריב מתגונן על ידי כך שהוא מתבסס לאחור-אני עובר ליד.היריב שומר על היד, אני משנה לסוויפ. זו כמובן דוגמא אחת מיני רבות של סדרה בת שני מהלכים.אפשר ליצור סדרות גם בנות 4 מהלכים(לצורך הענין) ואז לכל מקום שהיריב "בורח" אתה מחכה לו עם משהו אחר.

הבהרה.....

הטכניקות המתפרסמות כאן לא באות ללמד.... אלה בשביל שאנשים יכירו בכלליות מצבים בקרקע, לתת קצת טעם בפה.... ואולי גם יהיו כאלה (צופים סמויים) שידלקו על העניין וילכו ללמוד .... יניב

למעלה