קרקרים מקמח חומוס

נטעליג

New member
קרקרים מקמח חומוס

קראתי לא מזמן המלצה של מישהי, שכחתי את הכינוי שלב בתפוז.
האם זה בצק משילוב של מים וקמח בלבד או שיש מרכיבים נוספים?
 
בוקר טוב.אספר לכם דבר מה

בוקר טוב.
כידוע ההודים היהודים מחולקים לכמה קבוצות.
חלק הם "בני ישראל" "הודים שמקורים בעירק" קוצ'נים.
בילדות גרתי במושב עופר (מעל כרם מהר"ל)
המושב התחלק כך.
הודים ממוצא עירקי.
בני ישראל וקוצ'נים.
העיקר הקוצ'נים הם אלופים בחטיפים מקמח חומוס ,הם עושים מטוגנים וטעמים להפליא , הביסילי הוא החיקוי של החטיפים האלה.
בחגים או בעירועים משפחתים היו הנשים מכינות הרבה חטיפים ,בחלקים חריפים .
כל צורה והטעם שלה , לא מתוק בעיקרון.
אשאל אותכם שאלה.
מה משותף לכל העדות ,הודים,אתיופים ותימנים וגם עדות מאירופה?
ההדים עושים קרפים שנאכלים עם קארי קוקוס חריף.
האתיופים מכנים את המנג'רה .
התמנים מכנים לחוח .
כולים הם קרפים שנאכלים עם אוכל זה או אחר.
לבסוף עם את מכירה בחורה קוצ'נית תבקשי ממנה מתכונים לחטיפים .
אגב שאוצר עירקים הודים זה לא מדוייק כי העיקרים בגיעו תחילה לבורמה ומשם נדדו להודו .
כמו חלק מאחי ואחיות שלי הן ילדי בורמה וחלק הודו וצברית אחת.
אבל בבית שדברו היה תערובת של עירקית כי ההרים ממוצא עירקי , אנגלית ועברית ,השחיות בהודית היו עם המבגרים במושב ,בורמזית היתה שפה לא מובנת או מדוברת עם חלק מאחי ואחיות ,השיחה בבורמזית היתה שלא רצו שנדע על מה מדובר .
אני מניח כמו בימים אלה שהורים לא רוצים שהילדים ידעו במה מדובר ,מדברים בשפה זה.
מאיר כרמיאל
 
למיטיב ידיעתי

ליהדות אשכנז אין שום מאכל שהינו סוג של טורטיה שלתוכו מזליפים האוכל .
יען ואין זה מנומס לאכול בידיים .....
 

ornme1

New member
בלינצ'ס?


 
בלינצ'ס, בלינצ'י, פלנצ'ינטה, מלינקס וכו

מוגש כמוצר מוגמר כלומר כבר ממולא (סטייל הקלנולי).
זה שבארצנו הוא תורגם למלוח, לא עושה אותו תימני ....
 
+ OFF מאיר

מאיר ידידי קראתי שוב ושוב ולא ממש הבנתי
מה הקשר בין יהדות קוצ'ין שהיא שם כולל למספר קהילות יהודיות בשטחה של מדינת קרלה, המהוות חלק מיהדות הודו,
איך זה קשור לעירק
ואיפה החיבור ל"בני ישראל" - קהילה שנכחדה קליל או הכוונה לשאר היהודים ?

רק לסדר את האוזן עם מספרים
יהדות קוצ'ין - 8,000 נפש
יהדות עירק בשיא פריחתה 87,488 נפש
ובסך הכל יש למעלה מי 16 מליון יהודים בעולם

עכשיו בו וסדר לי את האוזן
יום נפלא

** כותב שורות אלו הינו אנתרופולוג חובב
 
נהדר.אבל קחי פומפיה

שלום לך
לוקחים פומפיה שטוחה ומשטחים לעובי של חצי ס"מ בערך וחותכים לחתיכות בגדוך של 4X6 ס"מ.
לורחים את החתיכה ומהדקים לפומפיה (החורים הגדולים) ומגלגלים ,יצוא כמו צינרית עגולה ושמים בשמן חם הם נפתחים מעט , כך הם יותר נוחים לאיחסון
מאיר כרמיאל
 
למעלה