קרקרים נ"ג "גבינתיים"

קרקרים נ"ג "גבינתיים"

אז מה יש בהם?
כוס קמח טף כהה
כוס קמח סורגום, כוס מגוון אגוזים שחונים- אני שמתי שקדים קלוים,אגוזי ברזיל ופקאנים.
חבילה טופו זה בערך 230 גרם+-
שלוש כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
2 כפיות אבקת אפיה
לפיזור מעל 4-5 כפות שמרי בירה.

את האגוזים הטופו התבלינים והשמן טוחנים במעבד מזון לעיסה שנהיית כדור, כמו בצק- בשלב הזה ניתן להשתמש בתערובת לממרח
לערבב את התערובת עם הקמח
לשטח על ניר אפיה בתבנית תנור
לפזר מעל שמרי בירה ביד נדיבה
לאפות בחום של כ-180 מעלות
להוציא אחרי כרג=בע שעה, לחתוך בסכין חד למלבנית/ מעויינים להכניס לתנור החם לעוד 10 דקות ייבוש.
להוציא ולצנן לפני הכנסה למיכל איחסון

אפשר להוסיף עשבי תיבול/ שבבי שום/ בצל מיובש או כל טעם אחר מועדף
 

ella100

New member
יש כמה סוגי קמח טף?מה ההבדלים?

ואם תוכלי להסביר לגבי קמח סורגום-וגם,מי שסתם אוהב את המתכון שלך אבל לא חייב את הנטול גלוטן-במה ניתן להחליף?
השלב האחרון,של יבוש,משתמשים בחום התנור מהאפיה,נכון?
כלומר בלי לחמם שוב.הבנתי נכון?
 

RSPA

New member
יש קמח טף בהיר ויש כהה.

בגדול ומבחינת הרעיון, זה כמו קמח רגיל וקמח מלא.
על השאר - שמיקי תענה...
 

ella100

New member
יש הבדל במחיר?

הייתי קונה טף-לא יודעת כעת אם היה כהה או לא (אבדוק עם המוכר)
והמחיר היה 15ש"ח לק"ג.
 
זה מחיר מעולה!

בהנחה שזה אכן טף ושהוא נקי מחיטה וסוגי קמח אחרים
בעיקרון הוא יותר קרוב ל-20 שקלים ל400 גרם!
 

ella100

New member
אבדוק בגלל התהיות שהעלית,לא נראה לי שיש כאן

רמאות כי זו חנות עדתית,בעל החנות ורוב הקונים
הנם ממוצא אתיופי והטף הנו חלק ממרכיבי התפריט שלהם.
המוכר גם סיפר לי שיש לו קונים רבים,לא ממוצא אתיופי,הקונים
אצלו את הטף כי הוא נטול גלוטן.
יתכן ואשמע שוני במחיר לק"ג וגם אשאל על טף כהה.
מעניין מה יתברר .
 
רמאות? ממש לא

זה באמת מחיר מעולה
אם יש תחת ידך- הרווחת!
בלי ציניות
בשוק מחנה יהודה יש חנות שמחזיקה טף בתפזורת אבל אני לא קונה שם כי שקי החיטה ושאר גלוטן סמוכים מאד ואין בעיה שיתערבב
 
מה להסביר על קמח סורגום?

אני משתמשת בו הרבה כתחליף לקמח חיטה במאפים שונים, המרקם שלו דומה, אינו בעל טעם דומיננטי, מתנהג יפה בנוכחות שמרים ...מה השאלה?

במה ניתן להחליף? בקמח מלא וקוואקר, בקמח לבן וקמח שיפון, בכל תערובת קמח שמתאימה לך, במקרה של קוואקר הייתי משתמשת ברבע כוס מים בנוסף ובקוואקר טחון דק.

חום האפיה בהחלט אין צורך להדליק מחדש
 

ella100

New member
כן,השאלה היתה מה אפשר במקום.

עד שראיתי אותו בהודעות שלך,לא שמעתי על סורגום.
אני מניחה גם שאינו זול,אז מי שיכול או רוצה,יכול לבחור בתחליף.
 
למעלה