קררררררררררר....

clairvoyance

New member
קררררררררררר....

היי כולם, מחר אני נוסעת לחופשת סקי השנייה שלי. שנה שעברה הייתה עונה חמה למי שזוכר, עשיתי סקי באיטליה - בפילה, וכל יום בשתיים לאחר הצהריים - יצאתי החוצה והשתזפתי בשמש
והפעם מצפה לי עונה קרררה.... רציתי לשאול לעיצתכם - מה כדאי ללבוש בקור הזה? (פעם שעברה הספיק לי חולצה טרמית, וחליפת סקי). השאלה היא אם חולצה ומכנס טרמי + פליז + חליפת סקי יספיקו לטמפרטורה של מינוס 16 מעלות (ורוח כמובן של 20 קמ"ש)? HELP אני המתלהבת...

Loppy

New member
מינוס 16 מעלות??!!!

לאן את נוסעת? לסיביר? בקשר לביגוד: יש חנויות שבהם מוכרים ביגוד מיוחד לסקי - שנועד להיות מתחת לחליפה. יש לי חולצה כזאת - זה פליז אבל הרבה יותר מחמם מחולצת פליז רגילה. אני ממליץ מאד על זה.

SENDA

New member
לפני שבועיים הייתי באיטליה

והטמפרטורות היו ס\בין 13 מעלות ביום הגלישה הראשון (ממש חם) ו מינוס 7 עד מינוס 17 בימים שאחרי. הבעיה היא שבזמן הגלישה היה לי חם, אבל בתור ובמעלית היה קר. לפי דעתי צריך חולצה ארוכה מתחת לחלק העליון של חליפת הסקי בשילוב עם חלק עליון מוצלח במיוחד, כובע שמגן על האוזניים ועל הראש, מחמם צוואר פלוס אף (שיכסה מלפני המקום שחליםת הסקי נגמרת וזהו, אבל הכל תלוי במידת הרגישות שלך לקור. תהני

Inoni

New member
עברתי את כולכם...

חזרתי מאנדורה לפני כמה ימים... וביום אחד היו שם מינוס 16 מעלות עם 70 קמ"ש רוחות... בחישוב של האתר AccuWeather זה יצא מינוס 35!, כמובן שהאתר היה סגור כמה ימים... הייתה סופה של ממש, התותחים לא הפסיקו לעבוד כדי לפנות את השלג המטורף שירד. הנה כמה תמונות מהמלון (בגובה 1650 מטר - 1000 מטר מתחת לפיסגה). ינון.

Mr Peiser

New member
וואו זה הרבה שלג..

התמונה עם הכיסר הזאת ממש מדהימה! כמה שלג!! וסקי עשיתם?

Inoni

New member
ורק שתבין, בבוקר של אותו יום ניקינו

את הכיסא... זה ירד ביום אחד בלבד... והיו כמעט שלושה ימים כאלה רצופים. כמובן שזה פגע בסקי, ובסוף יצא לנו לגלוש רק 3 וחצי ימים ולמתחיל כמוני שרוצה להתקדם זה היה מאוד חבל, אבל זאת הייתה חוויה ואני בכל זאת מרוצה מההתקדמות, אגב עשינו סנובורד. ביום הראשון לסופה עוד ניסינו לעלות לאתר (שהיה פתוח לכמה שעות בלבד עד שראו שזה מסוכן), מרחק 5 דקות נסיעה, רק שאחרי 3 הייתה מפולת מלפני ומאחורי האוטובוס, הדרך נחסמה בשני הרים קטנים ומזל שלא נפלה עלינו מפולת שהייתה עלולה לדחוף את האוטובוס לתהום או במקרה הטוב לקבור אותו... אחרי 4 שעות והרבה מפלסות ובעזרת המשטרה חילצו אותנו, עם אוטובוס אחר כי שלנו היה תקוע. אבל הנה יש סיפורים לספר ואני עדיין ממליץ בחום על אנדורה וגם לא רק למתחילים, מקום מדהים ומיוחד, ואיזה כייף לעשות שופינג שם, אבל אולי לא כדאי להגיע לשם בשיא החורף... מרץ-אפריל נשמע יותר טוב. ינון.

noseman

New member
בעייה...

תמיד בגלישה יותר חם ובמעלית קור... בעסה. אולי איזו מסיכה שמחוברת לצווארון כך שבסקי מפשילים אחורה וברכבל לובשים, כמו כובע - רק מסיכה...

למעלה