קר או לא קר

קר או לא קר

שלום לכולם, הכלב שלי בגיל 13, רגיל לישון בגינה כל ימות השנה כמעט. יש לו מחסן ומלונה עם שמיכות, שטיח וכל דבר שיחמם אותו. משום מה גם בלילות קרים כמו אתמול והיום הוא מעדיף לישון ביציאה מהסלון לגינה אולי כי שם אנחנו נמצאים רוב הזמן אז גם שם שמנו לו שטיח ושמיכות ועשינו תקרה שלא ירד עליו גשם. השאלה היא האם הוא ישן מחוץ למחסן כי הוא מפחד להכנס לשם בלילה? אולי הוא כבר לא רואה הכי טוב בחושך אז הוא נמנע מהמחסן? הוא נכנס למחסן בלי בעיות והולך באזור בלי פחד לכן הבנתי שאין שם משהו שמונע ממנו להכנס. אולי בכלל לא קר לו כמו שאני חושב כי הוא לא מיילל, בוכה, נובח או כל דבר אחר שמונע ממנו לישון בחוץ והוא גם ישן טוב בלי להתעורר יותר מדי מקור או משהו בסגנון..פרנויה שהכנסתי לעצמי בגלל שהכלב מתבגר?

דגלמנגה

New member
כלבים מזדקנים זקוקים לקרבת הבעלים יותר מאשר בצעירותם,

כך אמרה לי הווטרינרית האגדית יונית דורון, כשסיפרתי לה שכלבתי בת ה-10+ התחילה ללוות אותי בבית לכל מקום ואפילו ממתינה ליד דלת השרותים. ה-TLC לא השתנה, לא בכמות ולא באיכות ותדירות היציאות שלי לעבודה גם היא נותרה כשהיתה. היא לא גלתה סימני מחלה איזה שהם, היציאות היו סדירות ורגילות והכל נראה טוב, מלבד תחושת הבדידות והנזקקות היתרה לקרבה, שקפצה עליה פתאום אאוט-אוף-דה-בלו.
אינני יודע מדוע הכלב שלך חי בחוץ ואין לי שום כוונה להיכנס לסוגיה הזאת. אני לא מתקן עולם. מצדי אתה יכול להיות מושבניק והכלב שלך עובד אצלך בשמירה 24/7. רק תביא בחשבון שכלב בן 13 נחשב למזדקן ואולי, לתחושתו, אתה חסר לו...

אני מבין לאן אתה חותר

חשבתי על זה גם שהוא מנסה להתקרב אלינו ובגלל זה לא ישן במקום חמים אלא איפה שאנחנו נמצאים.
במידה וזה נכון, מה אפשר לעשות בכדי שהוא ילך לישון כמו שצריך?
חשבתי להעביר לו את המלונה לצד של הסלון בגינה, ככה יהיה לו חם וגם הוא יהיה איתנו.
מה אתה עשית כשהבנת שזה המקרה אצלך?
&nbsp

דגלמנגה

New member
אצלי לא היתה בעיה כזאת, ג'יני גרה בתוך הבית וישנה

על המצע שלה או על המיטה שלי כרצונה. כשהתחילה לעקוב אחרי, כמו שתיארתי, פשוט הכנתי לה מצעים נוספים בכל חדר וקראתי לה לבוא אתי כשהלכתי למטבח או לסלון או לכל מקום בבית, שתדע שהיא רצויה ותרגיש נוח להצטרף, לא להתגנב מאחור. בשלב כלשהו היא קצת נרגעה ובכל מקרה השארתי דלתות פתוחות ודאגתי לרעש כלשהו, אפילו דיבור אליה, שתדע שלא נעלמתי לה. זה קצת מטריד לזכור כל הזמן ולדאוג שמא היא מודאגת, אבל מתרגלים לזה וכשכבר לא היתה, פתאום תפסתי את עצמי עושה את זה בלי משים. הרגל זה דבר מוזר.

KallaGLP

New member
אי אפשר לדעת בוודאות

אך בהחלט נראה שהוא מחפש את קרבתכם לעת זקנה. למה שלא יישן איתכם בבית?

בלילות קרים הוא אכן ישן בבית

הבעיה היא שהכלב בקושי שולט בצרכים שלו ולקום בבוקר לשטיח מלא ומרוח בצואה זה לא הדבר הכי נעים שיש. אני יכול להבין את אמא שלי שיש לה קצת התנגדות לכך אבל בלילות נורא קרים הוא אכן ישן בבית. יש לילות שהוא נלחם איתנו כשאנחנו מנסים להכניס אותו כאילו נראה שבא לו להישאר בגינה.

marx04

New member
לא כתבת באיזה כלב מדובר ובאיזה גזע - קטן, גדול וכיו"ב.

שלום לך,

כעקרון החורף הישראלי אינו קשה או קר במיוחד, ועל כן אין מניעה שכלב יחיה ויגדל בחוץ ולא בבית, גם בחורף.
גם טמפרטורות של 7-8 מעלות הן נעימות עבור מרבית הכלבים.
יחד עם זאת, אם מדובר בכלב מגזע קטן או עדין במיוחד, כגון צ'יוואווה או פינצ'ר, רצוי שהם לא יגדלו בחוץ.
ללא קשר לגודל הכלב, גזעו וגילו, רצוי מאד להקדיש לו זמן מספיק למשחקים, ולא להשאיר אותו בחוץ ללא כל קשר עם בעליו.

בברכה,

אורי.

מדובר בכלב רועה בלגי מעורב

הוא מלא פרווה אבל בגלל גילו השומן שלו לא כמו שהיה, כבר רואים את העצמות ברגליים למרות שהוא אוכל טוב.
אני גר בירושלים במקום די קר בלילה במיוחד בלילות האחרונים. בלילה יש בערך 3-5 מעלות וביום שישי הייתה מעלה אחת, והוא נרדם חופשי. אני רק לא רוצה שהוא ירדם וכל הלילה ישן בקושי ובצהריים לא יצליח לתפקד או חס וחלילה ימות לי מקור.

marx04

New member
בירושלים אכן קר יותר

שלום לך,

בירושלים אכן קר יותר משאר הארץ.
עד 4-5 מעלות לא הייתי חושש, אבל מתחת לזה זה כבר לשיקולך בהתאם להיכרותך עם הכלב שלך, בהתחשב בגודל שלו, בגיל שלו ובמצבו הבריאותי.
כמובן, תמיד כדאי להתייעץ עם הוטרינר.

בברכה,

אורי.

תודה רבה

בלי קשר צריך ביקור אצל הוטרינר.
תודה רבה על העזרה, גם קנינו לו מלונה וריפדנו אותה כמו שצריך.
בלילות קרים כמובן שהוא בבית.
שוב תודה

החתולית

New member
בעיה דומה עם כלבה בת 16

ההתדרדרות שלה היתה מהירה מאד. היא כמעט ולא רואה, כמעט ולא שומעת, יש לה איוושה בלב, והרגליים האחוריות שלה בקושי נושאות אותה.
&nbsp
לא נראה שהיא סובלת מכאבים, ועד סוף השבוע האחרון אכלה את האוכל היבש שלה בתיאבון, ועשתה צרכים בלי בעיה.
&nbsp
בסוף השבוע האחרון חלה התדרדרות נוספת במצבה - היא אוכלת פחות, וכמעט ולא עושה צרכים.
&nbsp
בדרך כלל ישנה בסל שלה, ליד המיטה שלנו. בקיץ נהגה לישון על הרצפה הקרירה, בחדר השינה שלנו.
&nbsp
כשהחלה התדרדרות במצבה היא הפסיקה לישון בסל, ועברה לישון במקומות שונים ברחבי הבית. גם כעת, כשכבר קר, היא מסרבת לישון על מצעים שונים ששמנו עבורה במקומות שונים בבית, כולל השטיח הרגיל שלה בסלון.
&nbsp
לוטרינרית אין הסבר לשינוי במקום השינה של הכלבה, או לעובדה שהיא מעדיפה לישון על הרצפה הקרה.
&nbsp
מהכרותכם, יש לכך סיבה?
&nbsp
בגלל השינוי החד במצבה בסופ"ש האחרון, ניקח אותה לביקור נוסף אצל הוטרינרית מחר.
&nbsp
&nbsp

דגלמנגה

New member
הכלבה שלך מרגישה שהיא חולה ומבקשת מקום להתבודד בו

בתוך בית קשה למצוא מקום כזה ומסתור תחת רהיטים הוא פונקציה של גודל ויכולת תמרון גופנית. לדעתי, הווטרינרית נמנעת מנקיטת עמדה, למרות שכבעלת ידע מקצועי, היא יכולה להצביע על תוחלת חיים, מהנקודה שבה נמצאת כלבתך. אם את מתעקשת להישאר נאמנה לאותה וטרינרית, עלייך לדחוק אותה לפינה ולשאול "ברחל בתך הקטנה", עד כמה סובלת הכלבה, האם ואיך ניתן להקל עליה, איך היא רואה את המשך חייה ומה תוחלת החיים שלה. במלים אחרות: כמה כואב לה וכמה תאריך ימים.
אני יודע שזה נשמע קר ואכזרי, אבל אני לא נהגתי כך. בדיעבד, יכולתי למנוע סבל רב, אך הייתי לבד ובכל רגע נתון לא נתנני לבי לחתוך חיים. זה אחד הזכרונות שלי ממנה, שלא הצטלק למרות כל השנים שחלפו. להבנתי, את זקוקה לחוות דעת מקצועית, אמינה ובלתי מתחמקת, להערכת זמן ולאדם קרוב שיעשה את מה שאינך מסוגלת, או שיעמוד לצדך ושתוכלי להישען עליו נפשית.
תקראי מהר, כי תכף יקומו רחמנים צדקניים וידרשו למחוק, למרות שלא כתבתי את המלה המפורשת.

למעלה